Blogs

22 december 2023

Intuïtief, magisch, supergestoord of eigenlijk heel gewoon?

Intuïtief, magisch, supergestoord of eigenlijk heel gewoon? Als je meer ziet en ervaart dan anderen mensen. Als je kunt kijken, voelen op een dieper niveau, dat je weet wat er aan de hand is bij de ander, wat er speelt. En wat je ook nog eens kunt transformeren. Is nogal een dingetje toch?…  Maar eigenlijk is het heel gewoon. Misschien herken jij jezelf wel (deels) in mijn verhaal. Als kind woonden wij bij een kerk met daaromheen een begraafplaats. Rondom ons huis een ruig stuk grond wat niet werd onderhouden door de gemeente. Het was onze speelplaats waar we hutten bouwden, waar we speelden in auto’s die daar werden gedumpt, waar je urenlang kon ronddolen in lege vervallen woningen met dichtgetimmerde ramen. Verstoppertje spelen. Maar waar ik ook regelmatig botten, delen van schedels, zelfs kaken vond. Bizar? Ja maar daar stond je als kind niet bij stil. Aan het einde […]
19 december 2023

Ik hoor er niet bij, ik ben anders

Ik ben anders. Ik hoor er niet bij. Ik wil hier eigenlijk helemaal niet zijn. Ik voel me niet thuis. Dat hoor ik vaak, dat voelde ik altijd, en ik zie het tijdens de sessies die ik met mensen, vooral ook jongeren heb. Ik noemde mezelf altijd ‘een grapje van God’, soms veranderde ik die zin ‘ God heeft een wreed grapje gemaakt’. Dit klinkt misschien raar, tenzij je het herkent.
9 september 2023

Waar wil jij naartoe?

Van de ene op de andere dag is onze wereld een stuk kleiner geworden. Zitten onze kinderen thuis van school en onze partner. Of zitten we op het werk geïsoleerd, of juist in de zorg werkzaam. Dus zeg maar gerust aan het front. Misschien hebben we nog een ouder in een verzorgingstehuis die we niet mogen bezoeken of ligt een naaste of vriend in het ziekenhuis die vanwege Corona geen bezoek mag hebben.
5 september 2023

Eng, spannend zo’n sessie met jou?

Eng spannend zo’n sessie bij jou? Eng hoezo? Spannend ja dat misschien wel omdat we ongetwijfeld veel verder gaan dan je gewend was. Dat is vaak ook de reden dat je uiteindelijk bij mij komt voor hulp. Omdat je nog steeds problemen ervaart ondanks alles wat je hebt geprobeerd. Een healende coachingsessie is vooral een cadeautje!
30 december 2022

Vertrouwen hebben, makkelijk praten

Vertrouwen hebben, ja hoor makkelijk praten. Lastig om vertrouwen te hebben dat er uiteindelijk een nieuw evenwicht komt. In alles. En toch geloof ik daar heilig in. Alles komt uiteindelijk in balans na chaos, na een crisis, dit geldt voor ons als mens, voor de natuur, ons milieu, onze economie, onze relaties, onze emoties etc. Maar het is zo immens belangrijk hoop te blijven houden!
26 september 2022

Ongrijpbare klachten? Niets helpt?

Ongrijpbare klachten? Alles al geprobeerd. En uiteindelijk het niet meer weten. Dagelijkse kost in veel levens, in onze zorg, binnen gezinnen. Je mankeert iets, je hebt klachten, angsten, gevoelens. Je krijgt een diagnose of niet, je doet alles wat je krijgt aangereikt en meer. Niets lijkt te werken. En dan....
27 april 2022

Angstig, onrustig, je weet het niet meer?

Angstig, onrustig, je weet het niet meer. Wat gebeurt er allemaal om ons heen? Je hoofd loopt over met gedachten, zorgen? Wellicht voel je je machteloos, de controle is ver te zoeken. En heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit, in jezelf, je leven, je gezin, je werk. Geen kant op kunt zelfs? Je voelt je een slachtoffer van alles wat je overkomt.
Translate »