Healend assertief communiceren. Opkomen voor jezelf!

Healend, assertief en effectief communiceren

Met jezelf, met collega’s, je werknemers, je naasten. Krachtig bij jezelf blijven, in iedere situatie.

De vrijheid om te communiceren en je te mogen uiten op een manier die past bij jezelf. Die respectvol en liefdevol is, ten opzichte van jezelf maar ook tegen anderen. Kortom in vrijheid mogen zeggen wat je voelt en denkt, vindt. Dit hebben we vaak thuis en op school niet geleerd. Waardoor we agressief, bang, onzeker in het leven staan en daarmee onszelf en anderen vaak beschadigen.

Herkenbaar voor jou?

Je weet misschien niet goed hoe jij je moet uiten. Je vindt het lastig grenzen aan te geven en je durft niet zo goed voor je mening uit te komen. Vaak voel je je overweldigd door anderen. Of haal jij jezelf voortdurend onderuit. Voel jij je niet gehoord, gezien, niet gewaardeerd.

Mogelijk ben jij continue in conflict met jezelf, je kinderen, je collega’s, je partner. Je leeft vaak met veel frustratie omdat ze jou eenvoudig niet willen begrijpen, zo voelt het voor jou. Op de een of andere manier zeg en doe je steeds iets wat anderen irriteert. Of voel jij je door anderen geïntimideerd en kun je geen nee zeggen. Het maakt je klein en onzeker.

Je zou zielsgraag beter willen leren hoe je je kunt uiten en hoe je op authentieke maar effectieve wijze met jezelf en met anderen kunt communiceren.

Wellicht ben je een ondernemer en je hebt het gevoel dat jij je medewerkers continue moet controleren en achter de broek aan moet zitten. Ze luisteren eenvoudig niet en saboteren je. Ligt het nu aan jouw manier van communiceren of..?

Pak de regie terug over je leven, je werk, je communicatie.

Effectief en Healend communiceren

Houdt in dat je woorden maar ook non-verbaal uitwisselt met verschillende mensen. Dat je dit doet op een respectvolle wijze met erkenning voor de ander. Zodra je communiceert op een agressieve wijze, waarop je anderen jouw visie, perspectief en oordeel wilt opdringen, ontstaan er misverstanden en wrijving. Relaties gaan hierdoor kapot.

Anderzijds wanneer je je onzeker en angstig voelt, en je zodanig laat zien en horen aan anderen, triggert dit ook weer. Waardoor anderen je juist gaan behandelen op een wijze die jij echt niet wilt.

Toch is het belangrijk dat je communiceert en assertief bent op een manier die bij jou past. Dat jij als mens in je kracht staat, verbonden met jezelf. Vooral je ook zo voelt en dus ook zo met andere mensen omgaat. En ook leert omgaan met het perspectief van een ander.

Hier in Nederland leven we met miljoenen mensen die allen hun eigen waarheid en visie hebben. Jouw waarheid, perspectief en visie is dus maar een heel klein onderdeeltje van die waarheid. De kunst is de ander in zijn/haar waarde te laten. Maar ook jij mag je eigen visie hebben.

Ik wil meer weten! Stel je vraag en neem contact op.
Misschien enkele leestips?

Wat komt in deze training aan bod:

♦ De Communicatie met jezelf.
♦ Jouw eigen gedrag (h)erkennen, het effect van dit gedrag.
♦ Inzicht en herkennen van agressief, passief, passief-agressief gedrag.
♦ Inzicht in Blokkades en oorzaken van miscommunicatie.
♦ Ontwikkelen van je intuïtie in communicatie.
♦ Inzicht in de rol van communicatie.
♦ Communicatie op het werk, met je omgeving, je naasten.

Wat levert het je op:

♦ Met zelfvertrouwen authentiek communiceren.
♦ Inzichten in je blokkades, valkuilen, blinde vlekken.
♦ Kennis over assertiviteit en healende communicatie.
♦ Je eigen power en mogelijkheden ervaren.
♦ Inzicht over andere perspectieven.
♦ Rust en overzicht in je communicatie.
♦ Rust in jezelf, je houding, in je communicatie.
♦ Vertrouwen in jezelf, groei in mindset en gedrag.

Hulp van een intuïtieve coach, healer

Als (assertiviteits)coach, communicatiespecialist, healer en ervaringsdeskundige help ik je stap voor stap door dit leerproces heen. Met als uitgangspunt de valkuilen van jou als mens plus veel voorkomende situaties. Ik maak gebruik van kennis en oefeningen die mij enorm hebben geholpen. Daarnaast maak ik gebruik van assertiviteitsmethoden, healing en Geweldloze communicatie en natuurlijk mijn eigen theorieën en ervaringen.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer deze training Effectief Healend Assertief Communiceren wordt georganiseerd? Dan mag je me mailen of je mag van het contactformulier gebruik maken. Vragen? Bellen mag ook. 06-22953 793.

Wat mag je verwachten

♦ Kleine groepen van maximaal 10 personen.
♦ Inspirerende lessen, soms anders dan je verwacht.
♦ Veel persoonlijke aandacht, gericht op jouw communicatie leerstuk.
♦ Buddy systeem, samen oefenen online of persoonlijk.
♦ Begeleiding van een intuïtieve ervaringsdeskundige en communicatiespecialist.
♦ Gericht op het opsporen, healen en oplossen van jouw blokkades en belemmeringen.
♦ Eens per week een FB live inspiratie bijeenkomst voor al je vragen.
♦ Iedere andere week via e-mail een opdracht, filmpje, oefening.
♦ Tweemaal live bijeenkomst op een centrale goed bereikbare plek.
♦ Mogelijkheid tot het stellen van persoonlijk contact.
♦ Samengesteld in modules op diverse doelgroepen.

Ook Incompany mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Bezielend, assertief en effectief communiceren
Translate »