Waar wil jij naartoe?
Waar wil jij naartoe?
9 september 2023
medialiteit, magisch, supergestoord of eigenlijk heel gewoon
Intuïtief, magisch, supergestoord of eigenlijk heel gewoon?
22 december 2023
Waar wil jij naartoe?
Waar wil jij naartoe?
9 september 2023
medialiteit, magisch, supergestoord of eigenlijk heel gewoon
Intuïtief, magisch, supergestoord of eigenlijk heel gewoon?
22 december 2023
Toon alles

Ik hoor er niet bij, ik ben anders

Ik hoor er niet bij. Ik ben anders. Bewustwording Mara Riewald

Ik ben anders. 
Ik hoor er niet bij.
Ik wil hier eigenlijk helemaal niet zijn.
Ik voel me niet thuis.
Wat doe ik hier, waarom. 

Ik hoor er niet bij, ik ben anders. Dat hoor ik vaak, dat voelde ik altijd, en ik zie het tijdens de sessies die ik met mensen, vooral ook jongeren heb. Ik noemde mezelf altijd ‘een grapje van God’, soms veranderde ik die zin ‘ God heeft een wreed grapje gemaakt’.
Dit klinkt misschien raar, tenzij je het herkent. Want ik weet dat veel mensen van alle leeftijden vaak een gevoel hebben van heimwee, waar naartoe? Maar ook een eenzaam gevoel.  Dat ‘anders’ voelen versterken die gevoelens alleen maar.

Anders en bijzonder

‘Dat anders zijn maakt jou juist zo bijzonder.’

Dat vertel ik ALTIJD als dit gevoel, dit thema ter sprake komt. Je voelt je anders omdat je ook anders bent. Je hebt juist vanwege jouw anders zijn, hier op aarde een belangrijke, mooie taak. Je bent juist hier gekomen om anders te zijn, om iets anders te doen hier. Een verschil te maken hier op aarde. Ook al is het maar voor een persoon de wereld een beetje mooier maken.
Je wordt doodongelukkig als je je blijft aanpassen aan de wereld om je heen. Altijd alert en angstig over wat een ander van jou vindt, denkt.

Als je bovenstaande herkent ben je vaak niet goed verbonden met de aarde. Heb je vaak moeite om bij andere mensen te zijn, voel je je vaak leegggezogen ondanks dat de contacten ook vaak fijn zijn.  Je wilt er zo graag bijhoren. 
Word je naar in winkels, in gezelschappen, drukke plaatsen. Vaak zelfs heel erg overweldigd.  Misschien nog belangrijker te weten is dat jouw frequentie vaak hoog is, zonder dat je weet wat dit betekent. Je voelt veel, vaak ook emoties, pijn, dingen die vaak niet van jou zijn maar ja van wie dan wel?
Nog vaker voel je je onbegrepen, je begrijpt jezelf niet eens hoe kan dan iemand anders jou begrijpen? 

Dat alles maakt het leven onzeker, angstig en zorgt er steeds meer voor dat je je gaat isoleren, je afgescheiden voelt van de wereld.

Ontdek jouw missie, jouw unieke zijn

Leer waar jouw unieke kracht zit. En leer om te gaan met jouw emoties, je gedrag, je gevoelens, ook de ongrijpbare.  Begin met aarden, gronden. Voel altijd je voeten stevig op de grond. Dit is wat mij betreft de basishouding. Misschien denk je hoe dan?

Ga op zoek naar datgene wat jou anders maakt, wat maakt dat je er niet bij hoort, dat je je hier niet thuis voelt.
Zodra jij je unieke ik, je essentie vindt net als ik, dan voelt dat als thuiskomen in jezelf. Dat voelt als gelukkig zijn, blijheid, vrijheid, vrede en vervulling. Maar vooral ook verbinding met anderen, met de aarde, met alle levende wezens. Vanuit die basis je eigen unieke pad vervolgen. Neem eens vrijblijvend contact met me op als jij je hierin herkent.

Welkom bij jezelf

Vergeet dat anders zijn alsjeblieft. Of anders gezegd het is toch prachtig dat we allemaal uniek zijn? Wat zou het saai zijn als we allemaal hetzelfde zouden doen, denken, voelen. Dat we ons allemaal gaan aanpassen aan de verwachtingen, de normen en waarden van anderen.  Alle antwoorden vind je in je gevoel, je intuïtie, niet in dat overvolle hoofd of je ego die je altijd tegenhoudt. De antwoorden en oplossingen vind je in jezelf. Met de nadruk in jezelf. Niet een zoektocht buiten jezelf. Ook al zijn er mensen die je een stukje op weg kunnen helpen, je een spiegel voor houden. Vanuit eigen ervaring.

‘Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol en fantastisch te zijn?
Wie ben jij eigenlijk om dat niet te zijn.’

Nelson Mandela

Omarm jezelf

En omarm dat anders zijn. Eng, ja vaak wel in het begin.
Maar alles is een groeiproces, met groeidrempels en blokkades en patronen Healen. Ja dat weet ik als geen ander…….
als anders zijn………..

Je niet thuis voelen

Is vaak niet het enige gevoel dat je uit balans brengt. Meestal gaat het samen met heel veel andere emoties, blokkades, patronen, angsten, jouw hooggevoeligheid waar je vast in zit. Vaak heb je kwaliteiten die door je omgeving en door jezelf als ‘vreemd’ worden aangemerkt. En dat is heel jammer, juist omdat het prachtige kwaliteiten en gaven zijn. Dat is mijn ervaring voor mezelf maar ook dat van mijn cliënten van alle leeftijden en achtergronden.

Samengevat liggen de antwoorden in jezelf leren (h)erkennen, inzicht krijgen in wat je voelt, denkt, ervaart. Maar ook inzicht in wat je ermee kunt. Leren in je eigen energie te zijn. Te weten wat van jou is en wat van de ander. Inzichten krijgen in waarom en waardoor je vastliep. Te leren hoe je ‘achter’ dingen kunt kijken.

Allemaal essentiële kennis waar je blij van wordt. En je bent echt niet de enige. Het heeft echt direct te maken dat je niet verbonden bent met jezelf. Je essentie. Dat jij jezelf niet accepteert en niet kent zoals je bent. je wilt er vreselijk graag ‘bij’ horen en doet je uiterste best om je aan te passen. Wat kost je dat veel energie.

En je bent niet in contact met je lijf. Hooggevoelige mensen ‘zweven’  als het ware met hun energie ergens boven zichzelf.

Veel mensen van alle leeftijden staan voortdurend ‘aan’. Altijd is er een of andere vorm van spanning. Spanning en langdurige stress maken ons uiteindelijk ziek. Ik gun je niet dat je, net als ik ooit, belandt in een burn-out, of dat je allemaal rare, vage klachten krijgt, waar regulier vaak niets mee kan.

Pak de regie terug

En leer jezelf kennen, zoals je echt als authentiek mens bent. Leef JOUW leven en niet dat van een ander. Volg je hart en luister alsjeblieft (opnieuw) naar je intuïtie, vaak hebben we dat al op jonge leeftijd afgeleerd.  En geloof me Jij/wij zijn het waard.

Ondersteuning nodig?

Regelmatige organiseer ik een live training: Eerste hulp bij……
Overprikkeling, spanning, een overvol hoofd, disbalans etc.
Ik ga je een groot aantal oefeningen en tools aanreiken die je als kind had moeten leren, wat mij betreft. Je gaat ervaren hoe energetische healing werkt. We gaan sowieso een groepshealing ervaren. Maar lees meer . De live trainingen vinden meestal plaats op vrijdagen van 13.00-16.30 uur.

Ik focus me tijdens deze trainingen op diverse groepen waaronder ouders, jongeren/jongvolwassenen, mensen werkzaam in de zorg, in het onderwijs. Omdat ik van mening ben dat ieder (volwassen) kind dit (weer) zou moeten leren. En deze kennis doorgeven aan anderen.

Mara Riewald Healing en Communicatie. Als je vast zit. Mara-methode.

Live Training: Eerste hulp bij overprikkeling, spanning, disbalans, ‘vast’ zitten en nog veel meer.

Laagdrempelig, vrijblijvend kennismaken

Een gratis kennismakingsgesprek kan altijd en is vrijblijvend.

Hoe dan ook

Wat voor keuzes je ook maakt. Ik gun jou enorm veel (h)erkenning, inzichten en liefde voor jezelf. En het is nooit te laat. Ik zeg altijd tegen jonge mensen ‘wacht niet tot je net als ik rond de 56 bent om jezelf te ontmoeten. Je bent het waard.

En ja ik ben anders, jij bent anders maar dat maakt ons nu eenmaal die mooie rode eend. Grijze muizen zijn er genoeg. 

Herkenbaar

Jaren zat ik hier met kop en kont middenin. En sinds enige jaren mag ik mensen helpen en ondersteunen die dit ook ervaren en die zich in mijn teksten en situatie herkennen.

Meer weten over mijn methode? Lees hier over Healend coachen en de ervaringen. Misschien wil je meer over mij lezen?

Ik wil vrijblijvend kennismaken!

Informeer mij over hoe ik meer met ziel en zakelijkheid kan werken en leven.

Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Comments are closed.

Translate »