Training Blijf in je lijf, Rust in je hoofd.
Vertrouwen hebben, makkelijk praten
30 december 2022
Zit je vast? Kijk als een kind. Mara-methode.
Zit jij vast? Kijk weer als een kind.
14 augustus 2023
Toon alles

Ik hoor er niet bij, ik ben anders

Ik hoor er niet bij. Ik ben anders. Bewustwording Mara Riewald

Ik ben anders. 
Ik hoor er niet bij.
Ik wil hier eigenlijk helemaal niet zijn.
Ik voel me niet thuis.
Wat doe ik hier, waarom. 

Ik hoor er niet bij, ik ben anders. Dat hoor ik vaak, dat voelde ik altijd, en ik zie het tijdens de sessies die ik met mensen, vooral ook jongeren heb. Ik noemde mezelf altijd ‘een grapje van God’, soms veranderde ik die zin ‘ God heeft een wreed grapje gemaakt’.
Dit klinkt misschien raar, tenzij je het herkent. Want ik weet dat veel mensen van alle leeftijden vaak een gevoel hebben van heimwee, waar naartoe? Maar ook een eenzaam gevoel.  Dat ‘anders’ voelen versterken die gevoelens alleen maar.

Anders en bijzonder

‘Dat anders zijn maakt jou juist zo bijzonder.’

Dat vertel ik ALTIJD als dit gevoel, dit thema ter sprake komt. Je voelt je anders omdat je ook anders bent. Je hebt juist vanwege jouw anders zijn, hier op aarde een belangrijke, mooie taak. Je bent juist hier gekomen om anders te zijn, om iets anders te doen hier. Een verschil te maken hier op aarde. Ook al is het maar voor een persoon de wereld een beetje mooier maken.
Je wordt doodongelukkig als je je blijft aanpassen aan de wereld om je heen. Je wordt net als ik ziek, dat wil je liever niet denk ik.

Ontdek jouw missie, jouw unieke zijn

Laat jouw unieke licht schijnen. Ga op zoek naar datgene wat jou anders maakt, wat maakt dat je er niet bij hoort, dat je je hier niet thuis voelt.
Zodra jij je unieke ik, je essentie vindt net als ik, dan voelt dat als thuiskomen in jezelf. Dat voelt als gelukkig zijn, blijheid, vrijheid, vrede en vervulling. Maar vooral ook verbinding met anderen, met de aarde, met alle levende wezens.

Welkom bij jezelf

En vergeet vooral niet jouw licht te laten schijnen, jezelf te laten zien en te laten horen. Nee dit betekent niet dat je je moet focussen op geld, materie of macht. Maar op verbinding, liefde, hoop en positiviteit, rust in jezelf.  Met de nadruk op jezelf. Niet een zoektocht buiten jezelf.

‘Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol en fantastisch te zijn?
Wie ben jij eigenlijk om dat niet te zijn.’

Nelson Mandela

Omarm jezelf

En omarm dat anders zijn. Eng, ja vaak wel in het begin.
Maar alles is een groeiproces, met groeidrempels en blokkades en patronen Healen. Ja dat weet ik als geen ander…….
als anders zijn………..

Je niet thuis voelen

Is vaak niet het enige gevoel dat je uit balans brengt. Meestal gaat het samen met heel veel andere emoties, blokkades, patronen, angsten, jouw hooggevoeligheid waar je vast in zit. Dat is mijn ervaring voor mezelf maar ook dat van mijn cliënten.

Het heeft echt direct te maken dat je niet verbonden bent met jezelf. Je essentie. Dat jij jezelf niet accepteert en niet kent zoals je bent. je wilt er vreselijk graag ‘bij’ horen en doet je uiterste best om je aan te passen. Wat kost je dat veel energie.

Maar ook weet je niet en heb je niet geleerd hoe je met overprikkeling, je overvolle hoofd moet omgaan, hoe je in balans komt en blijft, dat je herkent wat van jou is en wat van de ander. Je hebt kwaliteiten maar het voelt nu als ‘raar’ omdat je ze niet begrijpt en omdat ze in onze huidige wereld vaak niet erkend worden. En je bent niet in contact met je lijf. Hooggevoelige mensen ‘zweven’  als het ware met hun energie ergens boven zichzelf.

Het akelige nieuws is dat je uiteindelijk gaat vastlopen. Je wordt ziek net als ik ooit, belandt in een burn-out, of je krijgt allemaal rare, vage klachten, waar regulier vaak niets mee kan.

Pak de regie terug

En leer jezelf kennen, zoals je echt als authentiek mens bent. Leef JOUW leven en niet dat van een ander. Volg je hart en luister alsjeblieft (opnieuw) naar je intuïtie, vaak hebben we dat al op jonge leeftijd afgeleerd.  En geloof me Jij/wij zijn het waard.

Ondersteuning nodig?

Op 3 maart heb ik een live training: Eerste hulp bij……
Overprikkeling, spanning, een overvol hoofd, disbalans etc.
Ik ga je een groot aantal oefeningen en tools aanreiken die je als kind had moeten leren, wat mij betreft. Je gaat ervaren hoe energetische healing werkt. We gaan sowieso een groepshealing ervaren. Maar lees meer en aanmelden kan nog. De live training vindt plaats in Friens, Frl. van 13.00-16.30 uur.

In de agenda vind je andere opties voor online of live trainingen.

Mara Riewald Healing en Communicatie. Als je vast zit. Mara-methode.

Live Training: Eerste hulp bij overprikkeling, spanning, disbalans, ‘vast’ zitten en nog veel meer.

Laagdrempelig, vrijblijvend kennismaken

Mag ook op een andere manier. Een gratis kennismakingsgesprek kan altijd en is vrijblijvend. Maar een keertje meedoen met een online themabijeenkomst via Zoom op een donderdagavond eens per maand is zeker ook de moeite waarde. Hiervoor vraag ik wel een kleine bijdrage. Meer weten?

Ook als je ouder bent, in de zorg of in het onderwijs werkzaam bent kan een live of online training een mooie bijdrage leveren als je op zoek bent naar tools en ervaringen die jouw aanpak kunnen ondersteunen.

Hoe dan ook

Wat voor keuzes je ook maakt. Ik gun jou enorm veel (h)erkenning, inzichten en liefde voor jezelf. En het is nooit te laat. Ik zeg altijd tegen jonge mensen ‘wacht niet tot je net als ik rond de 50 bent om jezelf te ontmoeten. Je bent het waard.

En ja ik ben anders, jij bent anders maar dat maakt ons nu eenmaal die mooie rode eend. Grijze muizen zijn er genoeg. 

Me too!

Jaren zat ik hier met kop en kont middenin. En sinds enige jaren mag ik mensen helpen en ondersteunen die dit ook ervaren en die zich in mijn teksten en situatie herkennen.

Meer weten over mijn methode? Lees hier over Healend coachen en de ervaringen. Misschien wil je meer over mij lezen?

Ik wil vrijblijvend kennismaken!

Informeer mij over hoe ik meer met ziel en zakelijkheid kan werken en leven.

Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen die 'vast' zitten in hun overvolle hoofd, angsten, in somberheid, hun communicatie, het ‘anders’ voelen, vast in emoties, het ongrijpbare. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert, een lege rugzak. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Ervaar de Mara-methode. die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken en oude wijsheden. Anders. Mijn missie is mede een brug te slaan tussen reguliere en complementaire zorg om tot een 'veelwetende' zorg te komen. En mijn methode in het onderwijs te introduceren. Wat ieder kind, ieder mens zou moeten leren. In het NU geef jij je toekomst vorm.

Comments are closed.

Translate »