Training Blijf in je lijf, Rust in je hoofd.
Vertrouwen hebben, makkelijk praten
30 december 2022
We zijn briljant, prahtig, talentvol en fantastisch
Hoe beïnvloed jij je toekomst?
25 augustus 2023
Training Blijf in je lijf, Rust in je hoofd.
Vertrouwen hebben, makkelijk praten
30 december 2022
We zijn briljant, prahtig, talentvol en fantastisch
Hoe beïnvloed jij je toekomst?
25 augustus 2023
Toon alles

Zit jij vast? Kijk weer als een kind.

Zit je vast? Kijk als een kind. Mara-methode.

In oude emoties, angst, boosheid, oude gewoontes, patronen? Wil je zo graag verder maar het lukt gewoon niet? Steeds weer duiken die oude gedachten, emoties weer op en ze slepen je weer mee het donker in. Je valkuil. Dat eeuwige zware, nadenken, piekeren.

Kijk en ervaar als een kind

Neem anders waar, als een kind. Een kind kent de weg naar blijdschap en geluk. Het geeft je de kans weer onschuldig te worden, geboren uit wijsheid en niet vanuit naïviteit.

Verander van richting en pak die gelegenheid voor die 2e kans. Leer van het kind en bekijk alles, de wereld alsof je alles voor het eerst ziet. Door de ogen van een kind. Dit maakt het mogelijk jezelf te bevrijden. Anders te gaan kijken. Het valt je toe en biedt je de gelegenheid een speeltuin op aarde te creëren. Een paradijs voor een kind.

Stel je open

Voor leren en ontdekken. Heb je botsingen met mensen om je heen, je partner, je kinderen? Bekijk ze eens alsof je ze voor het eerst ziet. Laat dat oude los en wees je bewust wat negatieve, zwarte gedachten met jou doen, hoe ze je naar beneden trekken. Voel ook wat het met je doet alsof je alles voor de eerste keer ziet, onbevangen. Met een frisse blik.

Kijk in de spiegel

Bekijk jezelf met een verwonderde blik, jij dat mysterie waarin zoveel nog te ontdekken is.

Zo kun je je leven, jezelf corrigeren, zonder dat je hiervoor wordt gestraft. Je mag uit die valkuil, uit dat dal komen. Waarschijnlijk ben je er zelf in gelopen. Herontdek hoe het is om weer te spelen. Om kind te zijn.

Leer, ontdek en verwonder. Je hoeft niet te lijden.

Voel je een andere energie nu je dit leest? Voel je ook het verschil?

Voel je de regie die jij hebt?

Zit je vast? Kijk als een kind.
Creëer je eigen speeltuin, je paradijs. 

Hoge en lage trilling

Word je bewust wat lage en hoge energie is. Ervaart wat het met je doet wanneer je in die donkere energie ‘vast’ zit, in negatieve gedachten, angst, twijfel. De woorden die je dan nog meer naar beneden halen. Ik ken een hoop mensen die zichzelf ziek praten. Die voortdurend tegen zichzelf zeggen ‘ik zit vast, ik zie geen uitweg meer’.  Of ‘ik zit in een donker gat waar ik niet uit kom. ‘

Voel maar eens wat dit soort zinnen met je doen.

Kijk als een kind

Vergelijk hoe het voelt als je in die onbevangenheid meegaat van het kind. In het NU. Ervaar de magie van alles wat je ziet. Alsof je de natuur, een bloem, de zon voor het eerst ziet. Kijk naar een kind dat je buiten ziet spelen. Een dier knuffelt, je partner. De buurvrouw.

Doe dat eens bewust, observeer jezelf. Wat gebeurt er dan met je? Kun je dan nog in die donkere zwaarte blijven? Komt er niet een big smile op je gezicht. Neem je jezelf even niet zo serieus?

De kracht van woorden

Dat ‘moeten’ loslaten! Tel eens hoe vaak per dag je het woord moeten gebruikt. Vervang het ‘moeten’ eens door het woord ‘willen’.

Of vind je iets ‘lastig en zwaar’ vraag jezelf eens: Is het lastig of maak ik het lastig en zwaar. Voel je het verschil?

Is iets chaotisch of maak ik het chaotisch?

‘Ik kom niet meer uit dit zwarte gat’ vervangen door ‘het is even zoals het is, ook dit gaat weer voorbij’.

Een beetje humor kan ook geen kwaad hoor. Word je getriggerd? Oh daar is die rakker weer. Je leert ze vanzelf kennen.

En weer leren voelen, zonder je mee te laten slepen,  wat die emotie, zware energie je wil vertellen. De weerstand loslaten, het toelaten, ernaar kijken. Vragen stellen aan die emotie.

Weerstand maakt alles groter, krachtiger. Zonder die weerstand laat die emotie je weer los. Zet die bewuste emoties maar eens op een stoel aan je keukentafel. Ga eens in gesprek met zo’n emotie. Kijk wat voor antwoorden er komen. Oefening baart kunst.

Voelt dat anders qua energie? Ja he? Andere woorden kiezen?

Zit je vast? Kijk als een kind.

Zit je vast? Kijk als een kind. Mara-methode.

Zit je vast? Kijk als een kind.

Denken en te piekeren

Door ‘vast’ te blijven zitten in het denken en piekeren, de emoties, krijg je nooit de antwoorden of oplossing aangereikt. Ook niet in de weerstand, in de overprikkeling die uiteindelijk ontstaat en alleen maar erger wordt.

De antwoorden komen ook niet van iets of iemand buiten je. Toch zoeken we ze daar vaak wel. En blijven we eeuwig in de overvolle en drukke hoofd zitten.

In onszelf

Vinden we die antwoorden wel. In verbinding met onszelf. Onze essentie. Het begint bij anders te denken, te kijken. En door weer als een kind te gaan denken, kijken, ervaren kunnen we weer leren hoe wij een blij ei kunnen worden. Dan twijfelen we niet, we weten het.

De Mara-methode

Is maatwerk, uniek voor ieder uniek mens, de focus op wat jij nodig hebt. Mijn missie is mensen te leren om zelf die regie weer over zichzelf krijgen. Wat ieder (volwassen) kind op school of in de zorg al had moeten leren.

Zodat we uiteindelijk in staat zijn onszelf te geven wat we van anderen graag willen hebben.

Met ouders, jongvolwassenen, medewerkers uit de zorg, het onderwijs ga ik  kijken wat er allemaal ‘achter’ zit. Achter problemen, situaties, gedrag, het ongrijpbare, onze conditionering. Hoe wij mensen onszelf onbewust saboteren.  Welke kwaliteiten ieder mens heeft maar ze vaak heeft weggestopt of afgewezen als kind. Het leven wordt weer blij en fijn als je in verbinding bent met jezelf. Los van alles, de conditionering, de hypnose, alles wat je niet meer dient. Als een kind zo blij!

Ben je nieuwsgierig. Een intake is altijd kosteloos en vrijblijvend. Voor jou een manier om te voelen of je bij de juiste persoon bent, voor mij de kans om te beoordelen of ik jou kan ondersteunen. Neem contact met me op.

Ooit zat ik in  dezelfde situatie. Ik zat vast, totaal niet verbonden met mezelf. Was mijn gaven vergeten. En wist tegelijk niet meer wie ik was. Wat ik hier deed, wat me overkwam.  Dat heeft mij tot hier gebracht. Precies het tegenovergestelde. Volop gebruik makend van mijn (Paranormale) gaven en kwaliteiten, mijn ervaringen, al het geleerde,  maar vooral wat we allemaal zelf zijn vergeten. Heel interessant. 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Comments are closed.

Translate »