De diepte in bij somberheid. Op zoek naar jezelf.
Verandering begroeten
3 juni 2019
weer die somberheid
Wat mensen die ‘vast’ zitten gemeen hebben
18 juni 2019
Toon alles

Ik adem maar ik leef niet meer

Ik adem maar ik leef niet meer. Depressie

Somber, depressief, vast zitten in jezelf, de zorg. En uiteindelijk kiezen voor de dood. ‘Ik adem maar ik leef niet meer’. Pakte me enorm toen ik het verhaal van de 17-jarige Noa las. Zij besloot te stoppen met eten en drinken omdat haar leven ondraaglijk was na een jarenlange depressie en na uiteenlopende opnames en behandelingen.

Vanochtend het verhaal van Noa

Dagelijks de berichtgeving over depressie, somberheid, vast zitten, verslaafde jongeren. Gezinsverhalen over problemen van jongeren, mijn klanten idem dito. Mijn eigen verhaal en bagage. Het raakt me zo intens. En als iets je raakt……… moet je er iets mee doen.

Waarom raakt dit onderwerp me zo

Omdat vele verhalen ook mijn verhaal zijn. Maar nu op mijn 51ste ken ik niemand die sterker is. Maar ooit was ik ook zo’n jong meisje. Net als Noa. Net als haar heb ik mijn verhaal beschreven in een boek. Het boek is vrijwel klaar maar ‘íets’ weerhoudt me nog.

Winnen of leren

is de titel van haar boek. Mijn titel is ‘I Want to Break Free’. en ik voel me nu vrij, voor het eerst van mijn leven. Er is geen reden om mijn verhaal NIET te delen. Ik vraag me af wat we met Noa haar verhaal doen. Heeft zij gewonnen door er niet meer te zijn, of hebben wij geleerd van haar verhaal. Of mag ik ook een bijdrage leveren aan het leerproces misschien. Ja is het antwoord op de laatste vraag.

Het begint hier en nu

Tranen komen als ik Noa haar verhaal lees. Had ik haar misschien kunnen helpen? Had mijn boek mensen kunnen helpen? Had ik het moeten proberen. Had ik dit, had ik zus…….

Tijd voor actie

Schrijf ik al een hele tijd. Ook al moet ik volledig uit mijn (bescheiden en oude) comfortzone. Het is tijd voor mijn waarheid. Want mijn verhaal en einde had ook een soortgelijk verhaal en einde als dat van Noa kunnen zijn. Absoluut. En met mij vele anderen. Maar ik ben eruit gekomen. Niet door hulp van buiten.

Nee door naar binnen te gaan. Mezelf opnieuw te leren kennen. Te kiezen voor mezelf. Ik was het waard om te leven. En ooit zou ik vele anderen helpen met mijn verhaal. Ik had nooit durven dromen dat ik nu daadwerkelijk mensen op weg help met mijn unieke methode die een apart mengsel is van mijn eigen bagage, mijn gaven, healing en coaching.

De enige weg is naar binnen

En jezelf leren kennen. Terug naar jouw essentie. Kiezen voor jezelf. Zelf in actie komen. En ja ik ben ook misbruikt, verwaarloosd, mishandeld, ja Me Too! En nog veel meer. Ook ik heb meerdere keren op het punt gestaan een einde aan mijn waardeloze leven te maken. Ik heb mijn leven als een hel ervaren. Waarom ik. NU ben ik zielsgelukkig en help met volle Bezieling anderen hun pad weer te vinden. In plaats van een lijder ben ik een leider geworden. Had ik Noa maar kunnen helpen.

Misschien kan ik jou helpen en ondersteunen

Ik ga ervoor. Het is tijd. Zo’n meisje als Noa is niet voor niets gestorven. Ook anderen die in soortgelijke situaties zitten. Het is mogelijk je eigen ik weer terug te vinden. Ik ging je voor.

Doodeng

Om dit te schrijven. Maar het is tijd voor actie. Mijn hart spreekt. En ik bedank Noa voor haar verhaal. Mijn verhaal delen en mensen helpen en ondersteunen, dat kan ik wel doen! Mijn boek afmaken ook.  Want ik adem en ik leef en voel mijn Bezieling. Dat verdien jij ook, meer dan ooit. Meer lezen over mij of over mijn manier van Healend Coachen?

Misschien ook interessant te lezen? Depressie werd mijn redding.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen die 'vast' zitten in hun overvolle hoofd, angsten, in somberheid, hun communicatie, het ‘anders’ voelen, vast in emoties, het ongrijpbare. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert, een lege rugzak. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Ervaar de Mara-methode. die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken en oude wijsheden. Anders. Mijn missie is mede een brug te slaan tussen reguliere en complementaire zorg om tot een 'veelwetende' zorg te komen. En mijn methode in het onderwijs te introduceren. Wat ieder kind, ieder mens zou moeten leren. In het NU geef jij je toekomst vorm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »