Ik adem maar ik leef niet meer. Somber, depressief, vast zitten in jezelf, je volle hoofd, de zorg. Kiezen voor de dood. Jij verdient meer. Veel meer. Neem alsjeblieft de regie weer terug over jouw leven, jouw toekomst. Herschrijf je verhaal. Ik ging je voor en help je zielsgraag op weg vanuit eigen ervaring, als holistisch therapeut. Als mens.
Waar wil jij naartoe?
Boodschappen van overleden dierbaren
15 november 2022
Training Blijf in je lijf, Rust in je hoofd.
Vertrouwen hebben, makkelijk praten
30 december 2022
Waar wil jij naartoe?
Boodschappen van overleden dierbaren
15 november 2022
Training Blijf in je lijf, Rust in je hoofd.
Vertrouwen hebben, makkelijk praten
30 december 2022
Toon alles

Ik adem maar ik leef niet meer

Mara Riewald. Ik adem maar ik leef niet meer.

Somber, depressief, vast zitten in jezelf, de zorg. En uiteindelijk kiezen voor de dood. In deze tijd meer dan ooit actueel voor velen. ‘Ik adem maar ik leef niet meer’. Pakte me enorm toen ik het verhaal van de 17-jarige Noa las. Zij besloot te stoppen met eten en drinken omdat haar leven ondraaglijk was na een jarenlange depressie en na uiteenlopende opnames en behandelingen. Dit verhaal schreef ik in 2019. Vandaag heb ik het enigszins herschreven.

Vanochtend het verhaal van Noa

Dagelijks de berichtgeving over depressie, somberheid, vast zitten, verslaafde jongeren. Gezinsverhalen over problemen van jongeren, mijn klanten idem dito. Mijn eigen verhaal en bagage. Het raakt me zo intens. En als iets je raakt……… moet je er iets mee doen.

Waarom raakt dit onderwerp me zo

Omdat vele verhalen ook mijn verhaal zijn. Maar nu op mijn 51ste, inmiddels ben ik 55, ken ik niemand die sterker is. Maar ooit was ik ook zo’n jong meisje. Net als Noa. Net als haar heb ik mijn verhaal beschreven in een boek. Het boek is vrijwel klaar maar ‘íets’ weerhoudt me nog.

Winnen of leren

is de titel van haar boek. Mijn titel was toen ik begon met schrijven ‘I Want to Break Free’. en ik voel me nu sinds enkele jaren vrij, voor het eerst van mijn leven. Er is geen reden om mijn verhaal NIET te delen. Ik vraag me af wat we met Noa haar verhaal doen. Heeft zij gewonnen door er niet meer te zijn, of hebben wij geleerd van haar verhaal. Of mag ik ook een bijdrage leveren aan het leerproces misschien. Ja is het antwoord op de laatste vraag.

Het begint hier en nu

Tranen komen als ik Noa haar verhaal lees. Had ik haar misschien kunnen helpen? Had mijn boek mensen kunnen helpen? Had ik het moeten proberen. Had ik dit, had ik zus…….

Tijd voor actie

Schrijf ik al een hele tijd. Ook al moet ik volledig uit mijn (bescheiden en oude) comfortzone. Het is tijd voor mijn waarheid. Want mijn verhaal en einde had ook een soortgelijk verhaal en einde als dat van Noa kunnen zijn. Absoluut. En met mij vele anderen. Maar ik ben eruit gekomen. Niet door hulp van buiten.

Nee door naar binnen te gaan. Mezelf opnieuw te leren kennen. Te kiezen voor mezelf. Ik was het waard om te leven. En ooit zou ik vele anderen helpen met mijn verhaal. Ik had nooit durven dromen dat ik nu daadwerkelijk mensen op weg help met mijn unieke methode die een apart mengsel is van mijn eigen bagage, mijn gaven, healing en coaching. Inmiddels noem ik het de Mara-methode.

De enige weg is naar binnen

En jezelf leren kennen. Terug naar jouw essentie. Kiezen voor jezelf. Zelf in actie komen. Weerbaar worden. Je realiseren dat je uniek, bijzonder bent. Weet dat jij het waard bent. Je verdient een mooi leven en je hebt veel kwaliteiten waarvoor waarschijnlijk tot nu toe weinig aandacht was.

En ja ik ben ook misbruikt, verwaarloosd, mishandeld, ja Me Too! En nog veel meer. Ook ik heb meerdere keren op het punt gestaan een einde aan mijn waardeloze leven te maken. Ik heb mijn leven als een hel ervaren. Waarom ik. NU ben ik zielsgelukkig en help met mijn hele hart anderen hun pad weer te vinden. In plaats van een lijder ben ik een leider geworden. Had ik Noa maar kunnen helpen.

Misschien kan ik jou helpen en ondersteunen

Ik ga ervoor. Het is tijd. Zo’n meisje als Noa is niet voor niets gestorven. Ook anderen die in soortgelijke situaties zitten. Het is mogelijk je eigen ik weer terug te vinden. Ik ging je voor.

Doodeng

Om dit te schrijven. Maar het is tijd voor actie. Mijn hart spreekt. En ik bedank Noa voor haar verhaal. Mijn verhaal delen en mensen helpen en ondersteunen, dat kan ik wel doen! Mijn boek afmaken ook.  Want ik adem en ik leef en voel mijn passie, mijn missie. Dat verdien jij ook, meer dan ooit. Meer lezen over mij of over mijn manier van Healend Coachen?

Misschien ook interessant te lezen? Depressie werd mijn redding.

Nu december 2022 deel ik deze post opnieuw. Momenteel zitten heel veel jongeren, volwassenen in de problemen. Hulp laat vaak te lang op zich wachten. We zoeken alle hulp buiten ons, terwijl vaak het antwoord in ons aanwezig is. Waar mogelijk, waar nodig ondersteun ik mensen online, in live trainingen of 1 op 1 sessies. Ik help ze zichzelf weer te her-ontdekken. Dit doe ik op mijn eigen wijze manier, ik noem het de Mara-methode. Dit is een combinatie van heel veel methodieken, oude wijsheden, energetische geneeskunde, quantum healing, mijn eigen ervaring en bagage, maar ook mijn achtergrond in onder andere de communicatie. Veel valt of staat met communicatie. Met jezelf, je lichaam, je naasten, je omgeving.

En zonet…. krijg ik een artikel toegestuurd waaruit opnieuw duidelijk blijkt dat wij met onszelf aan de slag mogen. We zitten al lange tijd in een zorgcrisis. We mogen eigen verantwoordelijkheid nemen en daarmee ook de regie over ons leven, onze gezondheid en toekomst. En dat kunnen wij!

Spreekt mijn verhaal, mijn ervaring je aan? Een telefonische kennismaking is altijd kosteloos en vrijblijvend. Je bent welkom. Een bericht sturen mag ook.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Comments are closed.

Translate »