Healing en coaching voor gezinnen

Soms gebeurt er een hoop in een mensenleven, tussen ouders, het leven van je kind. In de vorm van een scheiding, ziekte, ontslag maar nog vaker in de vorm van transformaties in levensfasen en de onzekerheden en een nieuwe identiteit die daarbij komt kijken.  Groeien en veranderen betekent een andere jij.

En dat heeft vaak impact op het hele gezin. De familiesfeer en familiedynamiek kan heel snel veranderen, van een gezellige, liefdevolle en vertrouwde familiesfeer naar een sfeer waarin alle leden op hun tenen lopen. Waarbij leden ogenschijnlijk heel snel transformeren en als kemphanen tegenover elkaar staan. Soms is de oorzaak direct aanwijsbaar, soms niet zo gemakkelijk. En dan, hoe los je het probleem op. Hoe krijg je die familiedynamiek weer zo fijn als voorheen.

Mogelijke oorzaken

♦ Scheiding, ziekte, overlijden, ontslag;
♦ Verandering levensfase, bijvoorbeeld van tiener naar jongvolwassene;
♦ Meer zelfbewustzijn;
♦ Gevoel van onrust, is dit het nu?
♦ Vastzitten in de ratrace, van het moeten;
♦ Jezelf anders dan andere ervaren, verandering in bewustwording;
♦ Op zoek naar de zin van het leven;
♦ Geen toekomstperspectief zien;

Enkele voorbeelden

Is vaak aan de orde na gebeurtenissen. Maar speelt vaak (onbewust) al veel langer.

♦ Oude pijnen, verdriet en emoties ervaren, die je zelf niet begrijpt;
♦ In elkaars energie zitten (onbewust proces);
♦ Het gevoel vast te zitten, het eigen pad kwijt te zijn;
♦ Gevoelens van somberheid, eenzaamheid, depressie zelfs;
♦ Zich niet gehoord of gezien voelen, (vaak oud, onbewust proces);
♦ Heimwee, niet het gevoel thuis te zijn;
♦ Ongrijpbare zaken, meestal niet van jouzelf;
♦ Overprikkeld zijn;
♦ Zich anders voelen, afgescheiden, ik hoor er niet bij;

Veranderingen binnen een gezin

Komen vaak tot uiting in:

♦ Elkaar niet meer begrijpen;
♦ Iedereen gaat zijn/haar eigen gang;
♦ Iedereen doet zijn best om (geforceerd) de lieve vrede te bewaren;
♦ Zich aangevallen voelen;
♦ Zich niet gehoord of gezien voelen;

Miscommunicatie is vaak de grootste oorzaak

Als iets in jou verandert, heeft dat impact op alles om je heen. Alle bovengenoemde voorbeelden hebben impact op een mens. Het verandert, beïnvloedt je dus het raakt ook anderen. De ene persoon veert gemakkelijker mee met veranderingen dan de ander.

Mijn persoonlijke ervaring is dat er gemakkelijk miscommunicatie ontstaat. En die wordt groter en groter, en veroorzaakt problemen die ook weer impact heeft op alles en iedereen.

Wat is jouw toekomstdoel

Verandering begint ergens

Een gezin is de spiegel, een ouder of kind is de spiegel voor de ander. En wij zijn uiteindelijk de spiegel voor de wereld.

Veranderingen beginnen vaak in, bij onszelf. Terwijl we in eerste instantie graag de ander willen veranderen. Neem vrijblijvend contact met me op als je van gedachten wilt wisselen. Of als je ondersteuning nodig hebt als gezin, als ouder, als jongere, jongvolwassene. Vaak krijg je in 1 sessie al heel veel lichtpuntjes, tools, inzichten aangereikt. En realiseer jij je dat je goed bent zoals je bent.

Neem vrijblijvend en kosteloos contact met me op. Bellen of appen mag natuurlijk ook.

Misschien is deze tekst herkenbaar?

Nadenker

Misschien heb je wel een kind die je niet begrijpt, waarbij je totaal geen notie hebt wat hem/haar bezighoudt. Misschien is dit kind wel hooggevoelig en weet hij/zij zelf niet wat er aan de hand is. is hij/zij overprikkeld/overmand door emoties, gedachten. Buitelt alles in dat koppie over elkaar heen. Je weet niet meer wat je weet, wat je denkt, wat je voelt, wat is waar.  Begrijpt hij/zij zichzelf ook niet meer. Lastig maar ook mooi. De kans is zeer groot dat jouw dochter/zoon al in een andere energie zit. Wat nog steeds niet (h)erkend wordt in deze tijd. Juist dit soort mensen hebben gaven, talenten, kwaliteiten die gehoord en gezien willen worden. En nee ze zijn niet raar, vreemd.

We zijn allemaal authentiek, bijzonder. We hebben hier wat te doen in deze wereld.