Erkend therapeut

Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging CAT, (Collectief voor Alternatief Therepeuten).

Dit betekent:

Dat ik voldoe aan de eisen van Wkkgz (Wet kwaliteit en klachten/geschillenzorg).
Dat ik erkend ben als Alternatief Therapeut en als zodanig werkzaam mag zijn.

Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Aangesloten bij GAT

Aangesloten bij CAT

Jaarlicentie CAT Collectief voor Alternatieve Therapeuten 2020 Mara Akke Riewald

Psychosociale Basiskennis

Wanneer je mijn website bekijkt, kom je er al snel achter dat ik het intuïtieve met het zakelijke combineer. Bovendien werk ik met mijn Healende Coaching aanvullend of versterkend op de reguliere zorg. UIteraard is dit afhankelijk van wat jouw zorgvraag is. Vaak komen mensen na een of meerdere reguliere behandelingen dan ook bij mij terecht. Soms omdat er op een ander level iets aandacht nodig heeft of omdat de cliënt niet verder komt in zijn/haar ontwikkeling en dus echt ‘vast’ zit. Ooit was ik zelf zo iemand.

Ervaringsdeskundige in Burn-out en depressie

Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om het verwerken en doorgronden van trauma’s, burn-out, somberheid en depressie en hooggevoeligheid (HSP). Mijn eigen leerschool en lange moeizame pad heeft mij geholpen mijn weg daarin te vinden. Inmiddels heb ik veel mensen mogen begeleiden die overweldigd worden door hun eigen situatie en mentale problemen.

Vaak ook jongeren, jongvolwassenen die lange tijd moeten wachten tot ze in aanmerking komen voor psychologische hulp. Waardoor hun situatie verergert en de wanhoop wordt vergroot. Doodzonde. Mijn hart ligt bij die doelgroepen.

Brug slaan tussen Regulier en Alternatief

Ik respecteer de reguliere zorg, toch is deze in sommige gevallen niet afdoende. Mijn diepe wens, zeg maar droom is een brug te mogen slaan tussen Regulier en Alternatieve zorg. Omdat dit in het belang is van de mens, de jongeren. Vaak kom je dan tot een oplossing en een prachtig resultaat. Vooral omdat er dan zorg en aandacht is voor lichaam en geest, oftewel een holistische aanpak. Niet alleen aandacht voor symptomen maar vooral naar het ontstaan en de transformatie. Om die reden ben ik altijd op zoek naar verdieping en verbetering, groei. Alles in het belang van mijn cliënten.

Inmiddels ben ik geslaagd voor de HBO opleiding Psychosociale Basiskennis.
De inzichten en kennis opgedaan in deze opleiding vormen voor mij de brug tussen alternatief en regulier.

Wat kan ik ermee

Met deze opleiding Psychosociale basiskennis CPION heb ik geleerd over de oorzaken, het verloop en de behandeling van de meest voorkomende psychische aandoeningen. Zodat ik nog beter en meer kan inspelen op de behoeften van mijn cliënten naast mijn intuïtieve aanpak en eigen ervaring.

Meer lezen over Healende Coachingsessies?  En over de ervaringen en referenties?