Uitleggen is soms lastig

Regelmatig krijg ik min of meer dezelfde vragen over mijn Healende Coachingsessies.
Een sessie ondersteunt jouw zelfhelend vermogen en is een boost voor je spirituele en persoonlijke groei. Maar wat zegt dat nu eigenlijk?

En uitleggen is best lastig omdat ik nu eenmaal anders werk dan welke coach dan ook, en welke healer dan ook. Op deze pagina probeer ik de meestgestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Heb je eentje die er niet bij staat? Ik hoor het graag. Dank je wel alvast als je de moeite wilt nemen.

Laatst bijgewerkt op 28 augustus 2021

Mara Riewald

Vraag en antwoord over healend coachen

Ik heb vragen, mag ik die stellen?

Intakegesprek

Natuurlijk mag dat, graag zelfs, je mag me bellen om de vragen te stellen of via mail aangeven wanneer we contact kunnen hebben. Een gratis telefonische intake duurt maximaal een half uur. Jij hebt de kans om te bepalen of het klikt en of het voor jou goed voelt. Voor mij is dit moment handig om in te schatten wat ik voor je kan betekenen.

Wat doe jij anders?

Anders, dieper kijken naar de oorzaak

Een flink aantal van mijn klanten hebben al meerdere trajecten op diverse terreinen doorlopen. Vaak met vage lichamelijke of mentale rare klachten die verergeren. Regulier kan er soms geen diagnose worden gesteld en in feite is er gewoon niets aan de hand. Jij bent de enige die er (vaak behoorlijk) last van heeft. Deze mensen voelen zich niet gehoord en gezien want soms wordt er gezegd ‘het zit tussen de oren’. Lastig en frustrerend.

Met mijn gaven kijk ik verder en dieper naar blinde vlekken, oorzaken. Ja ongrijpbaar maar onbewust herken je veel zaken die ik benoem en mag weghalen. Ik kijk naar alle facetten van jou, oftewel ik kijk holistisch. Ik ga dus niet direct aan de slag met jouw klacht maar met de achterliggende oorzaken, of het ontstaan ervan. Door inzichten en antwoorden heb jij het gevoel dat je de regie weer in handen hebt. Je zit beter in je lijf en je hoofd. Vaak lossen de rare klachten zichzelf na een poosje op.

Wat ervaren mensen tijdens de sessie

Tijdens de sessie

Sommige mensen ervaren tijdens de sessie niets of voelen uitsluitend diepe rust en ontspanning, maar ook emoties ervaren is mogelijk. Anderen ervaren heel veel en dat kan variëren tot rillingen, koude of warmte. Pijn of spanning. Blijheid, opluchting, een licht gevoel, euforie, gapen.

Gebruik je medicatie voor je depressie of angsten etc. dan is voelen lastig. Die medicatie gebruik je voor je klachten maar tegelijk houdt het ook in dat het voelen minder wordt en emoties afgevlakt worden. Dan is het belangrijk dat jij vertrouwen en geloof hebt in jezelf en je keuze en in mij als therapeut.

Na de sessie

Na de sessie kun je vermoeidheid, emoties ervaren, blijheid, licht. Misschien ook een soort leegte en je niet heel fijn voelen. Dat is normaal. Er is veel te verwerken en los te laten. Tenslotte is er veel opgeruimd en getransformeerd.

Afhankelijk wat er tijdens de sessie is aangeraakt, getransformeerd, zullen je ervaringen zijn. Ieder mens is immers uniek, iedere sessie ook. Wees je daarvan bewust, het gaat vanzelf weer over. Het hoort erbij. Voelt het erg vervelend of ervaar je veel dan mag je altijd contact met me op nemen. Dat stukje nazorg bied ik altijd.

Hoeveel sessies zijn nodig?

Is een sessie voldoende

Soms en vaak wel om heel veel in beweging te zetten. Vaak is het ook afhankelijk van hoeveel blokkades, klachten en belemmeringen je ervaart. Soms spelen deze je hele leven (onbewust) al een rol. Dan gebeurt er tijdens zo’n sessie veel in je systeem. In de praktijk merk ik dat mensen net uien zijn. En is er nog een sessie nodig om een volgende laag te verwijderen.

Anderzijds houdt veranderen ook in dat je gedrag, je gedachten en je houding verandering nodig heeft. Ook dat is maatwerk en persoonsgericht. Als we blokkades of oude emoties hebben kunnen verwijderen dan is het noodzaak om dit in stand te houden door je gedrag en houding aan te passen. Blijf je hetzelfde doen als je altijd deed dan verandert er niets. Ik geef je altijd tools en oefeningen om jouw proces te ondersteunen, maar het is aan jou om ze ook in te zetten.

Kort gezegd tijdens zo’n sessie wordt er heel veel verandering in gang gezet maar jij moet die verandering voortzetten in je leven en je bedrijf. Het is daarom aan te raden om aan zo’n sessie een vervolg te geven.

Mijn uiteindelijke wens en doel is niet om je te veranderen
maar om je te laten groeien.

Hoe lang duurt een Healende Coachingsessie

Duur van een sessie

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en jouw problemen. Normaal ga ik uit van 1- 1,5 uur per voor de 1e sessie. Soms is het handiger een tweede sessie te plannen na ongeveer een week, of na enkele weken. In dat geval kan 1 uur soms voldoende zijn voor een vervolg. Soms ook besluit ik tijdens een intakegesprek dat we de sessie maximaal een uur laten duren en daarna een vervolgafspraak plannen. Meestal zijn er tussen de 1 en de drie sessies nodig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is en blijft mensenwerk, maatwerk. Wat goed voor jou is, dat is de basis. En jij bepaalt.

Wat is er meer mogelijk

Aanbod van een pakket

Of een pakket nodig is, is eveneens afhankelijk van jouw situatie, je hulpvraag en jouw mate van ‘vast’ zitten. In overleg met jou adviseer ik soms een pakket omdat bijvoorbeeld 1 sessie niet voldoende is, omdat er meer nodig is.

Zo’n pakket kan er als volgt uitzien: 
♦ Intakegesprek
♦ 2-3 Healende Coachingsessies
♦ 1 uur nazorg op afstand, in overleg te verspreiden
♦ Contactmomenten bij een terugval, het stellen van vragen
♦ Ondersteuning bij de oefeningen, gratis e-book krijg je sowieso.

♦ De mogelijkheid om themaworkshops te volgen
♦ Via een besloten FB groep extra ondersteuning te ontvangen.

Maar nogmaals dit is echt persoonlijk. Wat jij nodig hebt. Ieder mens is uniek en ervaart het anders.

Doe je ook aan nazorg?

Wat ik bied aan nazorg

Ieder persoon, iedere sessie is anders. Dat benadruk ik voortdurend. Dit houdt ook in dat de ene persoon na 1 sessie helemaal zen, ontspannen, blij en vol energie naar huis gaat. De ander heeft meer aandacht nodig. Soms kun je ook ervaren dat je het lastig vindt om je gedrag en je mindset aan te passen, of je vindt het lastig om goed geaard te zijn en te blijven, of uit je hoofd te blijven. Ieder mens ervaart soms verschillende dingen. En heb je daarbij wat hulp en coaching nodig. Kortom ja ik bied nazorg. In de mate die jij nodig hebt.

Altijd krijg je van mij oefeningen via de mail en een boekje met allemaal korte, effectieve oefeningen.

Moet ik iets voorbereiden?

Hoe doe ik dat

Je hoeft je niet voor te bereiden, mag wel. Bijvoorbeeld door je issues, je klachten op te schrijven. Als je pen en papier bij de hand hebt kun je tijdens de sessie jouw inzichten opschrijven. Vragen mag je tussendoor stellen maar dit mag ook achteraf. Je vragen vooraf opschrijven is dan handig.

Moet ik opnieuw mijn verleden oprakelen?

Nee je mag vertellen wat jij kwijt wilt

Maar het is absoluut niet nodig om je hele verleden opnieuw te herbeleven of aan mij te vertellen. Ik werk anders, heel anders dan andere therapeuten. Ik werk in diepere lagen, in jouw energie, meerdere dimensies. Daar kom ik jouw blokkades, belemmeringen,  oude patronen tegen, kortom alles wat jou in dit leven tegenhoudt om jouw unieke leven te leiden. Ik vertel je wel wat ik zie, wat het volgens mij betekent, en ik vertel waarom dit jou nog blokkeert. Ik vraag jou om bevestiging. Kortom er is voortdurend interactie tussen ons. Dan mogen we het transformeren.

Voor wie is zo'n sessie geschikt?

Werkt het voor iedereen?

Ook als je er niet in gelooft? Euh ja eigenlijk wel. Of het voor jou gaat werken en of je vertrouwen hebt, kan ik niet voor jou uitmaken. Wat jij gelooft is jouw waarheid. Voordat mensen bij mij langs komen, hebben ze al meerdere behandelingsmethoden uitgeprobeerd, zijn ze zoekende.  In het verleden was ik zelf nogal wantrouwend en hoopte ik dat mijn intuïtie me de juiste kant op stuurde.

Soms is er zoveel aan de hand in iemand zijn of haar leven, emotionele situatie, relatie, familie en gezondheid dat het in de eerste plaats belangrijk is orde op zaken te krijgen. En stap voor stap weer het inzicht en de regie te krijgen. In dat geval werkt een Healende Coachingsessie ondersteunend maar is er gewoon op meerdere fronten actie nodig. Dit zou kunnen in de vorm van een traject.

Om te bepalen of dit echt iets voor jou is, kun je gebruik maken van de gratis intake. Een manier om kennis te maken, je vragen te stellen en aan te voelen of je deze uitdaging wilt aangaan.

Ik woon in het buitenland of de afstand is te groot

Persoonlijk of op afstand

Een 1e Healende Coachingsessie met een duur van 1,5 uur kan zowel op afstand of persoonlijk plaatsvinden. De sessies van 1 uur doen we online met het online programma Zoom.us. Dit maakt voor het resultaat absoluut niet uit. Ik heb mensen uit diverse landen mogen coachen. Contact vindt plaats door middel van beeldbellen met  Zoom.us. Je ontvangt van mij een link voor de sessie. Plus uitleg.

In deze tijd met maatregelen vinden de sessies uitsluitend online plaats. 

Hoe snel werkt zo'n sessie?

En?

Snel, ter plekke verwijderen we jouw blokkades negatieve energie en wordt er veel geheald wat geheald mag worden. In de meeste gevallen testen we dit. Op hetzelfde moment vinden veranderingen plaats, je zult er zelfs heel snel aan gewend zijn. Ik vraag mensen altijd dingen op te schrijven die aan de orde komen. Het kan helpen om je eigen aantekeningen later meerdere keren na te lezen en te ervaren wat er nu echt voor jou is veranderd. Ook als je een dipje hebt kan het je weer even in het NU terug helpen.

Maar ook hier geldt wel dat ieder mens uniek en bijzonder is en dat mensen veranderingen anders kunnen ervaren.

Het vervolg

En dan, na de sessie?

Tja en dan. Dan is het ervaren, weer terug in het NU. Te voelen en te kijken naar jezelf. Te geloven, te vertrouwen dat daadwerkelijk dingen zijn veranderd in je energie en je systeem. Overgave te ervaren, het is echt zoals het is.

Altijd geef ik je oefeningen en tools mee die je helpen bij jezelf te blijven, uit je hoofd te blijven en goed in je eigen energie te blijven. Oefeningen waarmee jij je groeiproces zelf vorm kunt geven.

We bespreken een mogelijk vervolg, jij bepaalt wat je nodig hebt. Ten allen tijde ligt de regie bij jou.

Wil je aan jezelf werken, nog meer groeien? Waarbij je het geleerde ook aan anderen kunt leren? Dan is deze online training misschien iets voor jou? Lees meer over de online training: Vrij van stress, chaos, angst, terug bij jezelf.

Over Burn-out, overspannen of sombere gedachten?

Als ervaringsdeskundige

In mijn verhaal heb je kunnen lezen dat ik 12 jaar geleden een heftige burn-out heb mogen ervaren, met 4 terugvallen. Je kunt me daarmee een ervaringsdeskundige noemen. Ook als het gaat om depressie, somberheid, eenzaamheid en hooggevoeligheid, dealen met ongrijpbare klachten.

Regelmatig heb ik een sessie met mensen, vaak ook jongeren, die deze emoties, gevoelens, klachten ervaren. Ter plekke krijgen ze enorm veel inzichten en wordt er veel verwijderd uit hun systeem. En zijn deze mensen gelukkig enorm snel, weer in hun eigen kracht komen te staan. Natuurlijk bied ik oefeningen, handvatten en eventueel een (kort) vervolg. En is ieder mens en iedere sessie anders.

Over ziektes en kwalen

Kun je ziektes en kwalen genezen?

Ha ha nee daar waag ik me niet aan om die vraag te beantwoorden. Ik zeg nooit dat ik iets kan genezen. Geen enkele therapeut of arts zal die vraag echt 100% naar waarheid kunnen beantwoorden. Als je de ervaringen en recensies leest, kun je daar uithalen dat mensen na een sessie weer toekomstperspectief ervaren, dat ze zich blijer, krachtiger, positiever voelen. Ze piekeren minder, ervaren minder of geen negatieve emoties, stress en gedachten. Relaties veranderen of verbeteren. Vaak ook vermindering van bepaalde klachten, soms lost een klacht helemaal op. Al die positieve gevoelens helpen jou jezelf te genezen tot op bepaalde hoogte, of ze helpen je beter met je ziekte, je situatie en moeilijkheden te kunnen omgaan. Je vindt hier ervaringen en recensies.

Ook hierin ben ik ervaringsdeskundige.

Over ziektes en kwalen - ontwikkeling

Hoe ontwikkel jij jezelf?

Als het gaat om groeien en leren als het gaat om zelfhelend vermogen en persoonlijke ontwikkeling dan zoek ik altijd naar onderbouwing, antwoorden, vakkennis, ervaringen, oefeningen en andere specialisten.

Daarnaast heb ik 54 jaar bagage en levenswijsheid waarin (denk ik) geen situatie of gebeurtenis mij vreemd is. In deze 54 jaar heb ik geleerd dat wij onszelf voor een groot deel kunnen healen. Door ons gedrag, onze mindset, levenswijze, levenshouding, zelfkennis.  Na een reguliere behandeling kan onze levenshouding een sterke invloed uitoefenen op ons herstel. Mijn motto is: alles is energie, alles raakt elkaar. 

Anderzijds blijf ik mijn vaardigheden verbeteren, volg ik andere mensen, wetenschappers, doktoren die ook bijzondere resultaten behalen, die zich hebben gespecialiseerd in zelfhelend vermogen, in kwantum healen, kwantumfysica, energetische healing. Als het kan volg ik bij deze mensen een training of workshop om meer over hun methodieken te leren.

Inmiddels ben ik klaar met de de Hbo-opleiding Psychosociale Basiskennis bij Con Amore. Met deze opleiding heb ik alle reguliere kennis die nodig is om naast mijn intuïtie en gaven te gebruiken.

En verder leer en lees ik over bewezen therapieën waarmee interessante resultaten zijn behaald als het gaat om het zelfhelend vermogen. Werk ik met Quantum Healing. En ben ik master in Reiki en in Shing Chi, heb ik uiteenlopende opleidingen gevolgd als het gaat om coaching, healing, systemisch werk en counseling. Mijn eigen leven was de grootste leerschool. Een mens is nooit uitgeleerd.

Bij ziekte

Als ik ziek ben of een operatie heb ondergaan

Regelmatig krijg ik mensen die mentaal een flinke deuk hebben opgelopen na een ziekte. Ziek zijn is nooit leuk en kan je leven behoorlijk ontregelen.  Soms voel je je zelfs een heel ander mens geworden maar begrijpt de omgeving dat niet.

Een Healende Coachingsessie kan zeer krachtig en ondersteunend werken naast de reguliere behandeling. Met name omdat ik me focus op belemmeringen zoals negatieve emoties en gedachten, verwijderen van oude meuk, het opruimen van een vol hoofd, stressklachten, je balans herstellen etc. Zie het als een boost om je eigen power weer te ervaren. Vaak is het dan makkelijker om de ziekte en de eventuele gevolgen te kunnen dragen of ermee leren om te gaan. Want jij hebt misschien een ziekte, maar je ‘bent’ niet je ziekte.

Als jij je sterker voelt ziet de wereld er heel anders uit.

Afhankelijk van jouw situatie kan het raadzaam zijn met je behandelend arts te overleggen.

Hoe werkt het met trajecten

Sommige mensen komen bij mij voor een eenmalig sessie omdat ze een steuntje in de rug nodig hebben. Vaak is dan ook 1 sessie afdoende. En ik bewaar in zo’n geval geen gegevens afgezien de informatie die nodig zijn voor mijn administratie, waaronder betaalgegevens.

Steeds vaker is er meer aan de hand. En dat het ondanks de hulp die je tot nu toe hebt gehad, niet is gelukt wat je voor ogen had. In alle gevallen is het altijd mogelijk het bij 1 sessie te laten. Maar is het aan te raden een behandelplan op te stellen en dus een traject aan te gaan. Jij kiest en jij beslist altijd natuurlijk.

In dat geval geldt dus dat we een overeenkomst aangaan en een behandelplan samen opstellen. Ook houdt dit in dat ik een (minimaal) dossier bijhoud. Dit dossier mag je altijd opvragen of inzien.

Als jij je sterker voelt ziet de wereld er heel anders uit.

Betaling en vergoeding

Hoe werkt het met betaling en eventuele vergoeding

Vooraf stuur ik je een factuur per e-mail en vraag je deze voor onze afspraak te voldoen. Contant mag ook natuurlijk. Coaching kun je via je aangifte als ontwikkelingskosten meenemen, vraag je boekhouder.

En nee mijn Healende Coachingsessies worden niet vergoed door een ziekenfonds. Als erkend therapeut ben ik wel aangesloten bij beroepsvereniging het Collectief voor Alternatieve Therapeuten. (CAT)

Aangesloten bij Collectief Alternatief Therapeuten.

Aangesloten bij het CAT

Misschien interessant om te lezen?

In dit artikel probeer ik uit te leggen hoe een sessie werkt. Hoewel iedere sessie anders is. Het geeft je een indruk.

Translate »