Mara Riewald. Ik adem maar ik leef niet meer.
Ik adem maar ik leef niet meer
20 december 2022
Zit je vast? Kijk als een kind. Mara-methode.
Zit jij vast? Kijk weer als een kind.
14 augustus 2023
Mara Riewald. Ik adem maar ik leef niet meer.
Ik adem maar ik leef niet meer
20 december 2022
Zit je vast? Kijk als een kind. Mara-methode.
Zit jij vast? Kijk weer als een kind.
14 augustus 2023
Toon alles

Vertrouwen hebben, makkelijk praten

Training Blijf in je lijf, Rust in je hoofd.

Soms is het zo lastig vertrouwen te hebben en te houden als je leven op zijn kop staat. Als je het gevoel hebt nergens meer controle of grip op te hebben. Als je het gevoel hebt dat je alles kwijt kunt raken. En dan vertrouwen houden zeker? Ja absoluut. 

Ja is waar dat het zo belangrijk is hoop te houden. Lastig ook om vertrouwen te hebben dat er uiteindelijk een nieuw evenwicht komt. In alles. Hoe groot de chaos, de crisis ook is. En toch geloof ik daar heilig in.

Alles komt uiteindelijk in balans, dit geldt voor ons als mens, voor de natuur, ons milieu, onze economie, onze relaties, onze emoties etc.  Maar het is zo immens belangrijk hoop te blijven houden! We zijn zo nodig! Juist nu worden we uitgedaagd voor onszelf te gaan staan. Te voelen wat wij voor impact hebben. Maar ook voor onszelf bepalen wat onze waarheid is.

Een nieuw evenwicht ontstaat

Denk aan voorbeelden van ruzies of oorlogen, maar ook aan het leven na ziekte, verlies. Het lijden, het verdriet, de chaos is er maar er komt een moment dat die gevoelens en emoties veranderen. Plaats maken voor overgave, berusting, acceptatie, misschien zelfs weer hoop, blijheid. Nieuwe kansen.

Hoe mensen een rouwproces of chaos verwerken en doorlopen of juist niet, kan verschillen. Evenals de duur. Maar altijd verandert er iets en ontstaat er een nieuw evenwicht.

Wij hebben veel in de hand

En in veel situaties hebben we heel veel zelf in de hand. En niet iets of iemand anders, daar geloof ik echt in. Maar daar is wel moed voor nodig. De moed om te kijken wat er echt speelt, wat het met je doet. Wat er met jou gebeurt. Ongeacht de crisis die er speelt in je leven. En zo’n crisis kan heel ingrijpend zijn, daar kom ik niet aan.

Op dit moment

Worden we allemaal geraakt. Niet meer indirect maar direct raakt het ons allemaal wat er nu speelt. Ik doel niet alleen op het virus en de maatregelen maar ook op alle uitingen, alle mensen, alle woorden, meningen, het nieuws, agressie, emoties, vooral angst, verdriet en woede, het lijden van veel mensen. Het is veel bij elkaar wat we eigenlijk niet meer kunnen ontwijken of negeren.

We kunnen er niet meer voor wegkijken, tenzij je je helemaal isoleert van de rest van de wereld.

‘Uitgedaagd worden door het leven is onvermijdelijk. Verslagen worden door het leven is een optie of een keuze.’ 

Wat we wel kunnen

Is bepalen hoe we met alles dealen, hoe we op alles reageren. Waarvoor we kiezen. En bepalen WAT WE WILLEN. Of anders gezegd ons bewust zijn van wat we zeggen, denken, voelen, doen, kiezen.

Welke toekomst willen we, waar willen we naartoe als we uit deze chaos zijn. Want uiteindelijk zijn we ons levensverhaal, ons toekomstverhaal aan het herschrijven.  Wij mogen kiezen of wij de toekomst met angst of juist in vertrouwen tegemoet zien. Hoe somber de realiteit mogelijk is. We mogen kiezen ons te focussen op wat we wel willen in plaats van de focus op wat we NIET willen. Zo zie ik het.

Kies je ervoor

♦ Om bang te zijn en te blijven voor alles wat er komt?
♦ Kies je voor de aanval tegen alles en iedereen die een mening uit?
♦ Laat je het zover komen dat je somber of depressief wordt, omdat je het gevoel hebt slachtoffer te zijn van een hopeloze situatie?
♦ Kies je ervoor alles uit te pluizen zodat je een verklaring vindt?
♦ Kies je ervoor je handen op je oren te houden, horen, zien, zwijgen?
♦ Kies je ervoor anderen te steunen, een rolmodel te zijn.
♦ Besluit je dat je machteloos bent of juist de power hebt?
♦ Kies je ervoor in alle rust en vertrouwen, liefdevol jouw taak op je te nemen.
♦ Kies je ervoor gelijkgestemden te zoeken.
♦ Kies je ervoor kansen en uitdagingen te bedenken? Liefst samen met gelijkgestemden, je buren, vrienden, collega’s?
♦ Kies je ervoor om te gaan voor die nieuwe realiteit ook al weet je nog nIet hoe die eruit gaat zien?
♦ Kies je voor hoop, en vrijheid. En neem je je eigen verantwoordelijkheid?
♦ Kies je voor bewustwording.

Vertrouwen hebben, makkelijk praten. Na chaos nieuw evenwicht

Vertrouwen hebben tijdens een crisis of in chaos, makkelijk praten.

Zoveel keuzes

Toch? Ik kies ervoor mijn rol en taak op me te nemen, we zijn zo nodig!
Jij bent zo nodig! Het is tijd te kiezen. Ook hele kleine stapjes zijn al belangrijk.

Lastig alles alleen doen?

Wil je es van gedachten wisselen? Of wil je werken aan jezelf, aan je eigen balans? Het lukt je zelf niet of je zit vast, neem contact met me op of lees meer over mijn training bewustwording.

Laagdrempelig kennismaken en ervaren? Regelmatig organiseer ik live of online trainingen. Hier vind je meer info en de agenda.  De eerstvolgende  live training vindt plaats op 3 maart aanstaande in Friens (Frl) van 13.00- 16.30 uur.

Of lees meer over een Healende coachingsessie als je voor je gevoel vast zit.

Me too!

Jaren zat ik hier met kop en kont middenin. En sinds enige jaren mag ik mensen helpen en ondersteunen die dit ook ervaren en die zich in mijn teksten en situatie herkennen.

Mijn ondersteuning:

Met Healende Coachingsessies en met mijn eigen levenswijsheid, ervaring en bagage. En binnenkort met themamiddagen. En nee geen quick fix. Jij moet stappen zetten. Willen groeien. Maar absoluut ervaar ik prachtige resultaten en veel ervaring en herkenning. Ik was namelijk niet de enige die al deze issues ervaarde, ook al dacht ik eerst van wel.

Meer weten over mijn bijzondere methode? Lees hier over Healend coachen en de ervaringen. Misschien wil je meer over mij lezen?

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Comments are closed.

Translate »