‘Vast’ in blokkades, belemmeringen, het leven

Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.
Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.
18 september 2019
Vuur en water, bezielend effectief en assertief communiceren
Als je gezin of relatie door ruzie kapot gaat
6 november 2019
Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.
Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.
18 september 2019
Vuur en water, bezielend effectief en assertief communiceren
Als je gezin of relatie door ruzie kapot gaat
6 november 2019
Toon alles

‘Vast’ in blokkades, belemmeringen, het leven

Een groot aantal mensen zit ‘vast’ in blokkades, belemmeringen, het leven.

Veel mensen, jong en oud hebben dat gevoel dat ze ‘vast’ zitten,  in het negatieve. Zo noem ik het maar want zo heb ik het zelf ervaren.

Dat gevoel…. van vast zitten

Het gevoel dat je een donkere, dikke deken om je heen hebt. Je zit in een donkere tunnel, of gat, zonder licht. Alleen, eenzaam. Zo voelde het voor mij. Ook al waren er altijd mensen om me heen. Zo voelde het. Zo zinloos. Zo waardeloos. Wat er exact aan de hand was, ik wist het niet. Hulp was er niet echt, niet de hulp die ik blijkbaar nodig had.

Je bent niet de enige

Ik weet dat heel veel mensen, jongeren zich momenteel zo voelen. Dat ze het padje, zichzelf kwijt zijn.  Voor sommigen lijkt het de enige oplossing: je leven te beëindigen.  Enkele mensen komen hierdoor in het nieuws, anderen eindigen in de anonimiteit. Het lijkt zo zinloos.  Soms is het leven nog maar pas begonnen. Wellicht heb je lang gezocht om hulp, iemand die je kwam redden. Tevergeefs.  Misschien heb je wel lang gewacht op hulp, misschien sta je nog steeds op die wachtlijst. Dat is de reden dat ik erover schrijf.  Want dit raakt me echt.

Juist als ervaringsdeskundige weet ik dat je redding zoekt maar dat je alleen jezelf kunt redden. Met weliswaar de juiste hulp. Maar ook door in actie te komen. Zelf de regie in handen te nemen. Of deze terug te pakken. Het is jouw leven, en het is de moeite waard te onderzoeken wat er voor jou is weggelegd. Het is aan jou.

De regie weer terug

Het is mijn missie mensen, jongeren te helpen met Healend Coachen en mijn ervaring. Juist om die regie weer zelf in handen te krijgen. Dat touwtje kan ook nog wel een jaar wachten heb ik zelf ooit gedacht.

Vast zitten, zonder uitzicht.

Het leven is de moeite waard!
Jij bent meer dan de moeite waard!
Jezelf op waarde schatten is nog niet zo makkelijk.
Laat die oude kijk op jezelf los, dat oude zelfbeeld.
Sta open voor een nieuwe kijk, een nieuwe jij!
Het is jouw tijd voor vrijheid, blijheid, licht!
Tijd voor verbinding met jezelf.

Vast zitten, zonder uitzicht.

Herkenbaar? Voor mij destijds wel. En ik weet dat veel mensen dit onder andere ervaren.

♦ Vast in het overvolle hoofd, gedachten, zorgen, angsten, onzekerheden, emoties.

♦ Vast in het leven dat ze leiden. Je gezin, je huis, je rol als kostwinner? Het gevoel te hebben dat ze geen kant op kunnen. Is dit het nu?

♦ Vast in de communicatie met zichzelf maar ook met anderen. Ze begrijpen zichzelf niet eens, hoe moet een ander hen dan begrijpen? Ze zijn niet te gemakkelijk in de omgang. Voelen zich dan ook weer schuldig, voelen boosheid op zichzelf.

♦ Vast in het toekomstperspectief. Het gevoel hoe komt dit ooit weer goed, wie zit er nu op mij te wachten in deze wereld? Niemand toch? Krijg ik ooit werk, kan ik ooit wel een huis kopen?

♦ Vast in zichzelf. Angstig voelen, eenzaamheid, schaamte en heimwee. Het gevoel ik weet het niet meer. Ik wil hier niet meer zijn. Ik kan het niet, ik wil het niet.

♦ Vast in je identiteit. Ik ben iemand zijn of haar partner, vader, moeder, iemand zijn zoon of dochter. Maar wie ben ik eigenlijk?

♦ Vast in werk en bedrijf. Niets schijnt te lukken, het is hard werken, aanpoten zelfs. Iedere dag weer. Het voelt zo doods.

♦ Vast in gezondheid. Want ook fysieke klachten komen er op een gegeven moment bij als je langdurig niet goed in je lijf zit. Als je ziek bent is het soms moeilijk positief te blijven wanneer je ervaart dat je ‘vast’ zit.

Dat noem ik vast zitten

Zo voelde het voor mij. En inmiddels is dit verleden tijd in mijn geval, happy me. Maar voor andere mensen is dit nog steeds de realiteit. Dat raakt me. Omdat ik weet dat het leven zo anders kan zijn.

Mijn missie, mijn opdracht

Het is mijn missie geworden om als ervaringsdeskundige, als holistisch therapeut, healer, coach en als ondernemer met enorm veel bagage de mensen die ‘vast’ zitten, te helpen.
Hun padje, zichzelf weer terug te vinden. Te voelen, te ervaren wie ze nu echt in essentie zijn. Gewoon hun eigen mooie unieke ik weer mogen zijn.

vast zitten

‘Vast’ zitten in blokkades, belemmeringen, het leven.

Met mijn eigen methodiek

Inmiddels heb ik al vele mensen op weg mogen helpen. Met mijn eigen methodiek die lagen dieper gaat dan normale coaching. Die ook bij de ongrijpbare stukjes  komt. Fantastisch, mega dankbaar voelt dat, dat ik deze rol mag spelen, dat ik als doorgeefluik mag fungeren, als kanaal.
Ik doe mijn werk met liefde, niemand verdient het om zich zo rot, zo verloren, zo nutteloos, eenzaam te voelen.

Daarnaast lees ik veel en deel ik veel over de zorg, de politiek, misstanden en deel ik zoveel mogelijk feiten, kennis. Met het doel bewustwording maar vooral ook omdat ik me soms een activiste voel naast het feit dat ik uit ervaring spreek en deel. Het kan anders.

Het leven als leerschool

Alles heeft een functie, een les maar die hoeft niet eeuwig te duren. Mijn leerschool onder een steen heeft misschien wel zo’n vijftig jaar geduurd. Voor het eerst voel ik me zielsgelukkig, vrij. En dat gun ik iedereen! Ik weet nu dat mijn verleden bedoeld is geweest om me in staat te stellen anderen op weg te helpen.
Zodat jij niet, net als ik, vijftig jaar platgewalst wordt door het leven.

Het hoeft niet zolang te duren

Mag ik je helpen, ondersteunen? Ik gun je niets liever dan je zo te voelen zoals ik me voel. Gelukkig met het leven, met mezelf. Te doen, wat ik te doen heb.
Met mensen die ‘vast’ zitten. Je verdient het. Maar het begint bij jou. Jij blijft verantwoordelijk voor jezelf en je eigen keuzes.
Een intake is altijd gratis en vrijblijvend.

Maar lees vooral eerst over Healend Coachen en de ervaringen.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »