Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.

Levensles. Het masker mag af. Wie is de echte jij? Mara riewald Healing en Communicatie
Omgaan met leed. Wat wil jij zielsgraag veranderen?
27 augustus 2019
‘Vast’ in blokkades, belemmeringen, het leven
26 september 2019
Levensles. Het masker mag af. Wie is de echte jij? Mara riewald Healing en Communicatie
Omgaan met leed. Wat wil jij zielsgraag veranderen?
27 augustus 2019
‘Vast’ in blokkades, belemmeringen, het leven
26 september 2019
Toon alles

Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.

Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.

Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie. Volg jij je intuïtie? Je gevoel, je hart? Veel mensen hebben de verbinding met hun hart verbroken. Het gevoel zit afgeschermd met een soort schild zoals ik het zie. Het gevoel zit afgesloten. Dat afsluiten doe je namelijk zelf.

Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.
Volg jij je intuïtie? Je gevoel, je hart?
Veel mensen hebben de verbinding met hun hart verbroken. Regelmatig krijg ik klanten die moeilijk kunnen voelen. Het gevoel zit afgeschermd met een soort schild zoals ik het zie. Het gevoel zit afgesloten. Zodra ik dat opmerk valt er al vaak een kwartje…. en nog eentje als ik uitleg waarom ze het zelf hebben afgesloten. Want dat doe je namelijk zelf.

Afgeleerd om te voelen

Vooral hooggevoelige mensen hebben afgeleerd om naar hun gevoel te luisteren. Op jonge leeftijd leren ze al dat het niet waar is wat ze voelen. Ze hebben niet geleerd om op hun gevoel te vertrouwen. Te vaak hebben ze gehoord dat ze moeten stoppen met huilen, want er is niks. Te vaak is ze verteld dat ze niet bang hoeven te zijn, er is niets om bang voor te zijn. Maar in jouw realiteit was er wel reden om te huilen of bang te zijn.

Gevolg is dat ze ook als volwassene alles wat ze voelen, ook het mooie en liefdevolle, bagatelliseren. In de trant van ‘ach laat maar, het is niet waar’. Of zeggen ze tegen zichzelf ‘ stel je niet zo aan’. Een herhaling van wat ze vroeger hebben gehoord thuis, op school, op straat.

En dan komt heel snel het moment dat het hoofd het wint en dan bedenk je van alles om datgene wat je ingefluisterd kreeg door je gevoel, snel te vergeten, weg te duwen.

Dat dus vertel ik onder andere aan mensen als ik dat zie. Oftewel het is een voorbeeld omdat iedereen het wel op eigen wijze manier ervaart.
Ik zie ook altijd dat het hoofd is afgesloten met gedachten, zorgen, emoties, angsten, onzekerheid. En juist dat houdt het voelen tegen.

Het hoofd wint het van het gevoel

Doordat het harder roept. En je bent gewend om terug te keren naar je gedachten, je ego die je gevoel overschreeuwt. Het wint.
De signalen van je gevoel, je hart zijn veel subtieler, veel zachter maar vooral ook heel liefdevol. Dit soort signalen voelen ook altijd goed, als je het de kans geeft zich te openbaren, als je er naar luistert.

Je intuïtie geeft bijvoorbeeld een signaal als:

Iets niet goed voor je is. Enkele voorbeelden:

♥ Je hebt de hele dag gewerkt of op school gezeten en je vriendin wil de kroeg nog in. Je bent moe, je gevoel zegt ga lekker chillen, maar je hoofd zegt ‘stel je niet aan, doe niet zo ongezellig’.

♥ Als je kind lastig is, druk, misschien zelfs onhandelbaar. Terwijl je dat net op dat moment niet kunt hebben, je bent al zo overprikkeld, moe, slecht gehumeurd. Daar istie. Je kind spiegelt je.

♥ Als er iets ongrijpbaars is wat je beschermt. Met de nadruk op ongrijpbaar. Een voorbeeld is dat je ergens naar toe zult gaan, bezoek afleggen, een weekend weg, en er is iets wat je een naar gevoel geeft. Je weet niet wat. Je besluit niet te gaan, later lees je dat er een ongeluk is gebeurd. Op het moment dat jij daar had moeten rijden.

♥ Het vertelt je ook als je je enorm goed voelt bij iemand, misschien een wildvreemde. Je voelt een prachtige verbinding terwijl je elkaar voor het eerst ziet.

♥ Je kunt ook zomaar hoofdpijn, buikpijn, verdriet voelen. Je niet lekker voelen. Je wordt gebeld door iemand van de school van je kind, hij of zij is gevallen of heeft een ongelukje gehad.  Of iemand van wie je houdt ligt in het ziekenhuis of is overleden.

Herkenbaar?

Wanneer je leert om nooit te voelen, betekent dat je alles met je hoofd doet. Dit betekent ook dat je dingen doet, besluiten neemt omdat je hebt aangeleerd wat je moet doen. In de trant van ‘zo hebben we het altijd gedaan’. Of ‘zo hoort het’.

Gevolgen als je je gevoel, je hart volledig negeert

Wanneer je leert om nooit te voelen, betekent dat je alles met je hoofd doet. Dit betekent ook dat je dingen doet, besluiten neemt omdat je hebt aangeleerd wat je moet doen. In de trant van ‘zo hebben we het altijd gedaan’. Of ‘zo hoort het’.

Kortom je leidt een leven op basis van alles wat je is aangeleerd.
Bedenk voor jezelf maar eens wat je precies hetzelfde doet als je ouders. Je ouders hebben dat waarschijnlijk geleerd van hun ouders.
Wat voor dingen doe je automatisch? Wat voor patronen en regels, gewoontes zijn hetzelfde als bij jou thuis vroeger.

Wat was normaal bij jou thuis?

♥ Niet klagen maar dragen.
♥ Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
♥ Gehoorzamen.
♥ Je weet nu wat je hebt, niet wat je krijgt. Dus blijven zitten in je baan, in je relatie.
♥ Tot de dood ons scheidt.
♥ Dienstbaar zijn, nooit nee zeggen.
♥ Een knuffel? Doe niet zo gek.
♥ Mannen zijn kostwinner, vrouwen zorgen voor de kinderen.
♥ Vrouwen hoeven niet te leren.
♥ Kinderen moeten gehoorzamen.
♥ Mannen zijn de baas in huis.
♥ Mannen huilen niet.
♥ Om 12 uur eten.
♥ Vijf keer per week aardappelen eten.
♥ Ouders en school bepalen je vervolgstudie.
♥ En ook vaak de hobby’s of sporten die je mag uitoefenen.
♥ Je volgt je vader op, het is niet jouw ambitie maar het is je vader zijn droom.

Training Blijf in je lijf, Rust in je hoofd.

Wanneer breekt jouw hart? Luister naar je intuïtie.

Herkenbaar? Uiteindelijk……

♥ Ontwikkel jij je zoals het je geleerd is.
♥ Je lijkt op je moeder, op je vader. Ook al zei je vroeger, als ik ooit … nooit!!!
♥ Leef jij je leven. Je doet wat je ‘moet’ doen zoals het hoort.
♥ Leef je volgens de normen en waarden zoals je is aangeleerd.
♥ Ben je angstig voor het oordeel van anderen.

Ben je niet je mooie unieke zelf.

Je hebt geen eigen kleur, geen eigen identiteit.
Je eigen unieke mooie gevoel, je hart wordt niet gebruikt. Komt niet aan bod.
Wanneer je wel eens droomt, over reizen, vreemdgaan, weggaan, je baan opzeggen, dan fluit je jezelf keurig terug. Dromen mag, doen niet.

Wanneer breekt jouw hart?

Wanneer je ziek wordt, een ongeluk krijgt, je vrouw wil scheiden, je een midlifecrisis ervaart. Je zo onrustig bent, ongelukkig met een overvol hoofd. Ontslag krijgt. Bedenk het maar.

Totdat je ziel zegt, bekijk het maar. Wie niet wil luisteren, moet maar voelen. Je hart breekt, hoeveel kun je aan?

Het gaat ooit helemaal fout als je niet je eigen leven leidt, niet je eigen unieke persoonlijkheid gaat invullen. Niet gaat doen wat je echt zielsgraag wilt doen. Je hart heeft het zwaar te verduren. Misschien krijg je wel een hartaanval, of net als ik een burn-out of depressie als wake up call.

Het wordt hoog tijd om weer te gaan voelen. Het goede nieuws het is weer aan te leren.

Het begint met bewustwording en inzichten

Je hebt aangeleerd om niet te voelen, te doen wat anderen van je verwachten. Je doet wat je doet, niet met hart en ziel, niet met je hele hart maar je doet het. Op wilskracht, doorzetten.

Alles wat je doet heeft gevolgen, ook als je niets doet en in de situatie blijft die je ongelukkig maakt.

Inzicht in wat je hebt meegenomen en overgenomen van je voorouders. En wat is doorgegeven via jouw ouders. Vroeger was het leven zwaar, ervaarde men angst, zorgen  en moest men alle zeilen bijzetten om te overleven. Je mocht zelf meestal geen partner kiezen, zeker niet als er geloof en geld in het spel was.

Kortom kijk naar alles wat je hebt aangeleerd binnen je gezin, in je jeugd maar kijk ook wat voor ongrijpbare emoties en blokkades je ervaart. Maak je hart weer vrij om te voelen wat goed voor jou is. Voel weer wat liefde is. Liefde voor jezelf, het leven, je naasten.
En vind je dit lastig maar wil je toch stappen, zeg maar sprongen maken? Lees dan eens over Healend Coachen en de ervaringen. Wacht alsjeblieft niet tot het moment waarop jouw hart breekt. Luister naar je intuïtie. 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »