De diepte in bij somberheid. Op zoek naar jezelf.
Verandering begroeten
3 juni 2019
Levensles. Het masker mag af. Wie is de echte jij? Mara riewald Healing en Communicatie
Omgaan met leed. Wat wil jij zielsgraag veranderen?
27 augustus 2019
De diepte in bij somberheid. Op zoek naar jezelf.
Verandering begroeten
3 juni 2019
Levensles. Het masker mag af. Wie is de echte jij? Mara riewald Healing en Communicatie
Omgaan met leed. Wat wil jij zielsgraag veranderen?
27 augustus 2019
Toon alles

Wat mensen die ‘vast’ zitten gemeen hebben

weer die somberheid

Mensen die ‘vast’ zitten in somberheid, oude patronen, depressie, overmatig piekeren, hebben enkele dingen gemeen. Dit heb ik zelf jarenlang ervaren maar ik zie dat ook bij mijn klanten terug. Wat ze vaak gemeen hebben zijn onder andere deze 14 issues.

Een vol hoofd met….

Dat ze overmatig veel denken, piekeren, zorgen maken, het gevoel hebben dat ze in een kringetje draaien. Is ook zo, hoe langer je in zo’n situatie zit, hoe meer het een gewoonte lijkt te worden, piekeren, het vele denken. Onzekerheid ervaren.

Moeilijk kunnen voelen

En dat sluit ook aan bij bovenstaande. Je kunt niet tegelijk voelen en tegelijk in je hoofd zitten. Ook dit is een gewoonte, onszelf aangeleerd of overgenomen van onze opvoeders.

Overigens zie ik bij de meeste klanten dat ze heel erg gevoelig, zeg maar hooggevoelig zijn. Dus dat ze heel goed in staat zijn te voelen, naar hun intuïtie te luisteren. Meestal hebben ze aangeleerd dat soort gevoel te negeren of te bagatelliseren. Het goede nieuws is, het is ook weer aan te leren.

Komen lastig in actie

Misschien af en toe super enthousiast en gedreven zijn maar dat het denken, piekeren, twijfelen weer de overhand krijgt en er gebeurt niks.

Niet bij jezelf

Dat ze niet bij zichzelf kunnen blijven, of in zichzelf het antwoord of de wijsheid zoeken. Maar eindeloos buiten zichzelf op zoek gaan naar hulp, antwoorden, kennis etc. etc.

Zich anders voelen

Ze voelen zich anders, en dat doet iets met hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ze willen vreselijk graag aansluiting voelen bij anderen maar door gebrek aan inzicht in zichzelf is dat lastig. Bovendien is ieder mens uniek en is geen levend wezen hetzelfde.

‘Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol en fantastisch te zijn?
Wie ben jij eigenlijk om dat niet te zijn.’

Nelson Mandela

Ervaren vaak eenzaamheid en heimwee

Ze voelen zich niet thuis op deze wereld. Sluit uiteraard ook aan bij bovenstaande. Ze hebben geen eigen plekje op deze wereld zo voelt het. Vaak had ik ook het gevoel, en ik ben niet de enige, die hier eigenlijk niet wilde zijn. Ik hoorde hier niet, paste in geen enkel hokje.

Zich dom en slachtoffer voelen

Dat ze zich dom maar ook slachtoffer voelen en daardoor frustratie ervaren. Waarom kan ik het niet, waarom lukt het me niet. En dit kan gaan over alle mislukte pogingen, van afvallen, positief denken, goed slapen, angstig, onzeker tot minder piekeren, assertiever zijn. En wederom wordt er niets ondernomen en blijft de situatie zoals deze is of wordt verergerd.

Ervaren weinig toekomstperspectief

Vaak zijn ze bang voor de toekomst. Meestal zijn ze ook bang dat het nooit weer goedkomt met ze.  Dit gevoel wordt sterker naarmate de situatie langer voortduurt.

Geen juiste hulp voor mij

Dat ze de juiste hulp, of het juiste duwtje niet vinden of niet ervaren geeft het gevoel dat er voor jou geen juiste hulp is. Alles schijnt te mislukken. Cognitief gezien weten ze het wel. Vaak doorlopen dit soort mensen meerdere trajecten bij uiteenlopende hulpverleners, specialisten, hebben ze diverse medicatie geprobeerd, mindfullness trajecten etc. etc. Dit gold ook voor mij. Maar niets hielp me echt verder.

Wat mensen die vast zitten gemeen hebben

Wat mensen die ‘vast’ zitten gemeen hebben

Hier vind je het complete e-book met 28 issues die mensen ervaren als ze vast zitten. Je krijgt dan meteen ook de maandelijkse tips en updates waarmee jij je zelfhealend vermogen kunt vergroten. Of tips die je helpen spiritueel en persoonlijk te groeien of je ondersteunen om effectiever, healend te communiceren.

Weten wat te doen, maar hoe

begrijpen en weten dat ze niet moeten piekeren, dat ze in actie moeten komen, dat ze niet vast moeten blijven zitten etc. etc. Ze weten het exact maar het lukt gewoon niet. Ook begrijpen ze dat ze lichamelijke klachten krijgen of meestal al hebben door hun eigen mentale toestand maar ze komen er gewoon niet bij. Je lichaam is je gids in zo’n proces en vertelt je wat en wanneer er iets mis is.

Gevoel van ‘het’ is ongrijpbaar

Dat ze het gevoel hebben, weten, dat er ‘iets’ is waar ze niet bij kunnen komen. Dat ‘iets’ is ongrijpbaar. En het maakt onzeker, want wat is dat precies. Waarom weet je niet wat het is. Waarom kun je het niet oplossen of verwijderen. What the F**ck is er met me aan de hand. En het doet zoveel pijn en geeft zoveel verwarring, emoties.

Omgeving begrijpt je niet

De mensen in je omgeving doen liefdevol hun best maar over het algemeen duurt het begrip minder lang dan je nodig hebt. Mensen begrijpen je niet, kunnen je niet volgen want ook zij zien niets aan je. Net zoals jij kunnen ze er niet bij, het is ongrijpbaar. Waarom voel jij je zo?

Oude rare dingen

Dat ze meestal last hebben van ‘oude’ angsten en oude patronen, contracten. Een vage categorie op zich omdat je onbewust weet en ervaart dat het oude meuk is maar dat het ook voortdurend opduikt en je saboteert als je de moed bijeen hebt geraapt en toch stappen wilt gaan zetten.

Last maar zeker niet least

De situatie verergert alleen maar, het wordt niet beter. En het lijkt of voor jou de hulp niet bestaat. Gewoon nergens iemand die jou kan helpen. Wanhoop, uitzichtloos en machteloos zo voelt het. Dat vastzitten.

Wat ook zeker bij dit stukje not least hoort is dat ik bij dit soort mensen die bij mij komen voor ondersteuning enorm veel (veer)kracht zie. Het zijn vaak zeer krachtige mensen die veel hebben meegemaakt in het leven. En het mooiste moment voor mij en voor hen natuurlijk is het moment dat ze dat zelf voelen. Die kracht, die power, die balans, zichzelf!

Me too!

Jaren zat ik hier met kop en kont middenin. En sinds enige jaren mag ik mensen helpen en ondersteunen die dit ook ervaren en die zich in mijn teksten en situatie herkennen.

Mijn ondersteuning:

Met Healende Coachingsessies en met mijn eigen levenswijsheid, ervaring en bagage. En binnenkort met themamiddagen. En nee geen quick fix. Jij moet stappen zetten. Willen groeien. Maar absoluut ervaar ik prachtige resultaten en veel ervaring en herkenning. Ik was namelijk niet de enige die al deze issues ervaarde, ook al dacht ik eerst van wel.

Meer weten over mijn bijzondere methode? Lees hier over Healend coachen en de ervaringen. Misschien wil je meer over mij lezen?

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »