Moedig zijn is niet zonder angst
Eerst zien, dan geloven!
20 mei 2019
weer die somberheid
Wat mensen die ‘vast’ zitten gemeen hebben
18 juni 2019
Moedig zijn is niet zonder angst
Eerst zien, dan geloven!
20 mei 2019
weer die somberheid
Wat mensen die ‘vast’ zitten gemeen hebben
18 juni 2019
Toon alles

Verandering begroeten

De diepte in bij somberheid. Op zoek naar jezelf.

In plaats van in de angst of controle te schieten. Bedenk bij iedere verandering in je leven: Bij elk verlies wordt er iets nieuws geboren.

Verandering is de komst van iets nieuws en het achterlaten van iets ouds. Dit kan een gewoonte, een patroon, een droom, een gedachte, een relatie zijn. Je identiteit die je in relatie tot iets of iemand hebt opgebouwd. Misschien een oud ‘contract’ in de vorm van een belofte die jij jezelf ooit hebt gedaan. Bijvoorbeeld:

  • ‘Ik bepaal voortaan mijn leven’
  • ‘Dit laat ik nooit meer gebeuren!’
  • ‘Ik kan het allemaal zelf wel’.

Vertrouwen in het nieuwe

Maar tegelijk loslaten of afscheid nemen van iets vertrouwds of iets of iemand dat/die je dierbaar is. Het kan voelen alsof je iets verliest. Het kan als rouw, verdriet voelen.

Verandering omarmen
Verandering begroeten, bij elk verlies wordt er iets nieuws geboren.

Verlies kan pijnlijk zijn. Loslaten kan moeizaam gaan.  En we hebben de neiging de lege ruimte op te vullen met iets vervangends.

Vasthouden creëert meer pijn

Dan het loslaten. In plaats van meteen de leegte op te vullen met iets bekends, iets vertrouwds zoals bijvoorbeeld een nieuwe relatie, een verslaving, gewoonte.

Haal eens diep adem, maak contact met je innerlijk, je ziel, je eigen wijsheid, de stilte.

Geloof en vertrouw erop

Dat, ongeacht hoe dingen of situaties mogen lijken, hoe pijnlijk, eng, verdrietig ook.

Geloof dat verandering altijd op de beste manier voor jou gebeurt. Bij elk verlies wordt er iets nieuws geboren. Dat is de basis van een Bezielend leven. In contact zijn met je gevoel, je intuïtie, passie ervaren.

Hoe ga jij om met veranderingen, met groeien? Heb je behoefte om beter naar je gevoel, je intuïtie te kunnen luisteren? Neem eens contact op voor de mogelijkheden van een themamiddag. Of leestip. Tijd voor een nieuw tijdperk. 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »