Je wordt niet zomaar ineens ziek toch?
24 januari 2020
Voor eeuwig verliefd, verloofd, getrouwd?
Voor eeuwig verliefd, verloofd, getrouwd?
10 april 2020
Je wordt niet zomaar ineens ziek toch?
24 januari 2020
Voor eeuwig verliefd, verloofd, getrouwd?
Voor eeuwig verliefd, verloofd, getrouwd?
10 april 2020
Toon alles

Wat doe je tegen pijn, ziekte en ongemak.

Wat doe jij bij pijn, ziekte en ongemak? Mara Riewald

Wat doe je tegen pijn, ziekte en ongemak. Wat doe jij als je hoofdpijn hebt, iets teveel gegeten dus maagpijn hebt. Het te druk hebt en daardoor niet kunt slapen? Verkouden bent, hoesten, je hoofd zit overvol. Of als je onrustig bent en met een overvol hoofd vol zorgen en gedachten zit. Je dus nergens op kunt concentreren.

Herkenbaar?

Ik weet dat de meeste mensen hetzelfde doen wat ik ook altijd deed, jarenlang. Bij hoofdpijn een Advil 400 of andere pijnstiller. Bij maagpijn ook een pijnstiller of iets anders bij de drogist vandaan. Als het maar hielp.
En bij onrust of slecht slapen nam ik nog een sigaretje tegen de stress of een borrel extra voor het slapen gaan. Ook rustgevende middelen, slaapmiddelen heus allemaal geprobeerd.

Kortom we gaan aan de slag met zelfmedicatie. Kijken wat werkt, waarmee we ons beter voelen. En als het werkt, zoals bij mij die pijnstillers, dan zorgen we dat we een ruime voorraad aanhouden, zowel thuis als in onze handtas. Om maar te voorkomen dat we zonder komen te zitten. Stel je voor……

En wat doe je als depressief bent of overspannen, burn-out bent? Of met langdurige pijnlijke klachten zit, die steeds erger worden.

‘Ok geen diagnose te stellen. Dat is fijn, maar ik zit nog steeds met mijn klachten. Wat nu?

Dokter raadplegen

Dan gaan we naar de dokter en leggen we ons probleem voor.
En dan…. wat verwacht je dan van die dokter? Eerlijk zeggen……
Je verwacht dat die dokter met een oplossing komt. En die oplossing komt dan ook in de vorm van een behandeling of andere medicatie. Of doorverwijzing naar het ziekenhuis of andere hulpverlener voor nader onderzoek als medicatie niet helpt.

Als het meezit komt er een diagnose uit. Ik zeg als het meezit want gelukkig ook vaak krijg je te horen dat er lichamelijk niets te vinden is. Gelukkig maar!
Maar jij zit wel met die klachten! Wat moet je dan?

Mijn verhaal in een notendop

Ik beschrijf hierboven mijn eigen situatie in een notendop jaren geleden.
Wat heb ik wat middeltjes naar binnen gewerkt, de hele medische molen doorgewerkt vanwege hele rare, pijnlijke uiteenlopende, onbekende klachten. Ik hoef niet alles te benoemen wat er allemaal is gedaan om te ontdekken wat er met mij aan de hand was. En wat ik allemaal naar binnen heb gewerkt om de symptomen, de klachten weg te krijgen.

Nog maar niet te beschrijven wat het me allemaal heeft gekost. Daar had ik nu een mooie wereldreis van kunnen maken. De reguliere zorgkosten niet meegerekend. Niets hielp. Wel werd het erger en erger. De klachten werden steeds heftiger en gevaarlijker. Stress is killer nummer 1, niet alleen voor je lijf maar vooral voor je geest, mentaal, emotioneel.

Bizar? Als ik dat zo samenvat klinkt het bizar
Maar is het wel zo bizar? Deed ik niet wat het gros van de mensen doet?
We denderen maar door, we luisteren absoluut niet naar ons lijf. We zoeken het in middeltjes of in zelfmedicatie.

Tegen kwaaltjes en pijntjes

Sinds wij hier tijdelijk wonen in een recreatiebungalow, kijken we regelmatig tv op onze iPad voor het slapen gaan. We houden het altijd maar maximaal vijf minuten vol want dan komt er weer een half uur reclame. Hebben wij weer.

Ik kan je aanraden eens wel naar die reclame te blijven kijken, je slaapt er niet beter van. Sowieso niet van het licht van die iPad.  Maar let eens op hoeveel reclame je middeltjes voor uiteenlopende klachten aanprijzen. Voor alle klachten van uiteenlopende aard zijn er middeltjes. Gewoon overal verkrijgbaar.

NIEMAND vertelt je hoe je echt van klachten af kunt komen. Die middeltjes kunnen op korte termijn echt wel helpen, het helpt je doorzetten, doorgaan.

Maar de klacht komt uiteindelijk gewoon terug, alleen veel heftiger als het middeltje niet meer werkt. Omdat je niet naar de oorzaak, het ontstaan kijkt. Je verandert alleen iets tijdelijk aan het symptoom, de pijn. Dan is er op de langere termijn zwaarder geschut nodig om de pijn neer te slaan. Tot………. de man met die enorme grote, zware hamer echt komt. En dan……….

Luister eens naar je lijf en je gevoel

Dat ben ik gaan doen toen ik op een punt ben beland dat het leven voor mij niet meer hoefde. Ik ben anders gaan eten, anders gaan sporten, heb gewerkt aan mijn persoonlijke, en spirituele ontwikkeling, ben op zoek gegaan naar wie ik nu echt was want dat wist ik niet meer.

♦ Wat wilde ik, wie ben ik, wat kon ik, wat had ik hier te doen.
♦ Hoe was ik zo geworden, hoe kwam ik aan dit soort problemen, klachten.
♦ Welke voeding kon ik blijkbaar niet tegen?
♦ Welke signalen had ik gemist?
♦ Wat voor patronen en aangeleerde ideeën speelden een rol in mijn hopeloze situatie.
♦ En wiens energieën droeg ik altijd met mij mee, putten me uit.
♦ Wat voor shit had ik allemaal bij me.
♦ Wie was ik eigenlijk?

Kort samengevat ik ging naar binnen op zoek naar de antwoorden in plaats van het voortdurend buiten mezelf te zoeken.

Ontdek jouw innerlijke schatkist

♦ Daar vind je alle waardevolle antwoorden.
♦ Al jouw helende vermogens, jazeker je kunt jezelf van heel veel klachten genezen.
♦ Jouw talenten, kwaliteiten, je dromen, je missie.
♦ Jouw balans, je authentieke ik.
♦ Alles wat je ooit hebt geleerd. Het wacht op je.
♦ Alles is er al. Bewust of onbewust.
♦ De rust, vrede, vrijheid die je wilt, die je nodig hebt.
♦ Inzichten, antwoorden, aha momenten.

Wat doe jij tegen pijn, ziekte en ongemak?

Anders dan regulier

Ik wil absoluut benadrukken dat ik complementair werk op de reguliere zorg. Wanneer je ziek bent of bepaalde klachten hebt, een operatie moet ondergaan, dan is reguliere zorg waar je eerst moet zijn. Wordt er niets gevonden, of kom je bijvoorbeeld niet verder met jouw reguliere (psychologische) behandelingen, dan is alternatief, complementair vaak het antwoord en vaak ook de oplossing voor jou.

Met oog voor lichaam en geest

Waarom? Omdat ik holistisch kijk. Ik kijk nooit naar de symptomen maar ik ga op zoek naar het ontstaan. Wat er achter jouw klachten zit. Waar het vandaan komt. Wat in jouw energie zit, wat voor jou ongrijpbaar is. En wat je in je leven, je gedrag, je mindset zou kunnen aanpassen om zelf jouw klachten voorgoed de laan uit te sturen. En daarmee ga ik lagen dieper en dus ook verder.  Kortom anders dan regulier, heel anders.

Mijn persoonlijke wens, droom en ambitie is om een brug te slaan tussen regulier en alternatief. Omdat cliënten dan de beste zorg krijgen met het maximaal haalbare resultaat als het gaat om holistische zorg. Dus gericht op lichaam en geest. Met oog voor de symptomen, de klachten maar vooral gericht op het ontstaan, de oorzaak van ziekte. 

Weten hoe het werkt voor jou?

Kennismaken op een laagdrempelige vrijblijvende manier? Af en toe geef ik een gratis groepshealing op Facebook via een FB live uitzending. Vooraf kies ik een thema maar pas me aan tijdens de Live. En speel in op de vragen en behoeftes van de mensen die aanwezig zijn.

Ook organiseer ik regelmatig een dagdeel workshop voor maximaal 6 mensen. Gegarandeerd heel veel persoonlijke aandacht en healing. Het thema kan zijn overprikkeling, hooggevoeligheid, rust in je hoofd en je lijf of bijvoorbeeld somberheid of depressie, burnout.

Diepgaande healing vindt ter plekke plaats van jouw klachten. Vol energie, relaxed en met antwoorden en inzichten ga je weer naar huis. Al met al een bijzondere ervaring volgens de deelnemers. En als laatste mijn vraag? Wat doe jij tegen pijn, ziekte en ongemak? Ondersteuning nodig om je zelfhealend vermogen te ontdekken?  Kennismaken is vrijbijvend en kosteloos.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »