de kracht van leven met dankbaarheid. 10 kadootjes
De kracht van leven met dankbaarheid
16 juni 2020
Ik kan er niets aan doen toch? Mara Riewald Healing en Communicatie
Ik kan er niets aan doen. Toch?
6 juli 2020
de kracht van leven met dankbaarheid. 10 kadootjes
De kracht van leven met dankbaarheid
16 juni 2020
Ik kan er niets aan doen toch? Mara Riewald Healing en Communicatie
Ik kan er niets aan doen. Toch?
6 juli 2020
Toon alles

Depressie en medicatie gaan niet samen?

Ik kan er niets aan doen toch? Je hebt altijd een keuze.

Depressie en medicatie gaan niet samen?

Misschien is het meer een stelling dan een vraag. Je mag er anders over denken natuurlijk. Maar als je somber of zelfs al depressief bent is er zeker iets aan de hand, veel aan de hand vaak. 

Jouw beeld is negatief

Je voelt je rot, je denkt negatief over jezelf, de wereld en de toekomst. Er lijkt geen toekomstperspectief voor jou. Je zit vast omdat er op een gegeven moment ook helemaal niets meer is wat leuk is, je vermijdt ook alles omdat het veilig is in je comfortzone, je donkere tunnel. Even in een notendop depressie beschreven. Ja ik weet het kort door de bocht.

Wat is er echt aan de hand?

Veel vaak. Overweldigend veel. Logisch dat je vast komt te zitten, in een cirkeltje blijft ronddwalen. Een aantal dingen herken je vast.

♥ Mensen voelen zich niet thuis hier op deze wereld
♥ Zijn alleen bezig met overleven
♥ Moeten zoveel, willen controle houden over alles
♥ Zijn bang voor verlies, vaak ook (schijn)zekerheid
♥ Zijn niet gelukkig, abstract woord ik weet het
♥ Voelen zich eenzaam, ondanks dat ze niet alleen zijn
♥ Voelen zich voortdurend overweldigd
♥ Zitten enorm in hun hoofd. Hun overvolle hoofd
♥ Ze zijn zichzelf kwijt
♥ Iedere dag volgt op de andere
♥ Vragen zich af wat ze hier nog doen

En zoeken hulp, komen zoals het nu is op een wachtlijst. Vaak een hele lange wachtlijst. En ervaren dat de wanhoop steeds groter wordt, de klachten worden steeds pittiger en steeds talrijker. En je besluit net als ik enkele jaren geleden de medicatie te accepteren. Je gaat heel begrijpelijk aan de anti-depressiva.

Belangrijk!!!
(Sommige mensen zijn echt ziek, kunnen niet zonder medicatie. Daar blijf ik af.) Het gros is dat echter in beginsel niet.

Maar……die medicatie belemmert je te voelen

Je vlakt af door de medicatie. Je voelt niet meer, en je bent dus ook afgescheiden van je intuïtie. Ongetwijfeld zal het enige tijd heel fijn zijn, die verdoving.

Maar door dat alles hierboven opgesomd NIET aan te gaan, niet onder ogen te zien, wordt het probleem alleen maar groter, erger. Medicatie versterkt dat. Want er verandert niets aan de oorzaak, waardoor de depressie is ontstaan. Je werkt niet aan jezelf. Je bent alleen maar bezig met overleven. En medicatie helpt je daar uitstekend bij, dat verdoven, wat ik zie als overleven. Je wordt meer een automaat of robot.

Voelen, je intuitie, luisteren naar je hart. Dat is je essentie.
Dat maakt jou mens. 

Troost zoeken

Vaak wordt er troost en hulp gezocht in wat extra dingetjes zoals alcohol en drugs en hoppa het cirkeltje wordt kleiner. Jouw hersenen reageren op dit soort toxinen en versterken of verzwakken elkaar. Dus de medicatie helpt je ontspannen, je vlak te maken. Drugs of alcohol werken weer in op die medicatie en op je zenuwcellen.

Let op dit is geen oordeel! I haven been there. Als je zo diep zit kan alcohol het enige middeltje zijn wat je even ontspanning biedt.

Je voelen is weg of anders

Denk ook aan de bijwerkingen die anti-depressive heeft. Ik dacht aan niets anders dan zelfmoord, ik moest opbouwen en eraan wennen werd er gezegd…………ik was niet suïcidaal maar werd het wel door de medicatie.

Het is tijd om wakker te worden

Wat wil jij echt? Vraag je af:

♥ Hoe gaat het nu echt met me?
♥ Wat wil ik echt (voelen)?
♥ Helpt medicatie mij daarbij
♥ Hoe ziet mijn toekomst eruit als ik zo doorga?
♥ Wat is er aan de hand?
♥ Welke situaties mijd ik nu? Waar loop ik voor weg?
♥ Krijg ik de juiste hulp?
♥ Wat kan ik zelf?
♥ Wie kan me daarbij helpen.
♥ Wil je spiritueel groeien of juist niet?
♥ Wil ik het leven aangaan?
♥ Wil je je ziel en je geest weer laten verbinden of juist niet?

Depressie en medicatie gaan niet samen? Mara Riewald

Depressie en medicatie gaan niet samen?
Pak de regie terug.

Jij kan alleen jezelf redden

Er zijn vaak mensen die je daarbij kunnen helpen, willen ondersteunen. Voel wat jij nodig hebt.
Hoe voelt dit verhaal voor jou, herkenbaar?
En nogmaals dit gaat niet over ernstige psychische aandoeningen. Dit gaat over een opbouw in klachten, gevoelens. Van somberheid naar depressie. Het padje kwijt zijn. Het is vaak een lange weg maar soms ook een richting die zich heel snel ontwikkelt.

Mijn zorg

Is dat het aantal sombere/depressieve mensen groeit, sterk groeit. Er is onvoldoende hulp, de situatie wordt steeds erger. Medicatie wordt een must, wordt sowieso al heel snel gegeven.

Je kunt alleen jezelf redden. Misschien heb je iets aan mijn persoonlijke ervaring? Vragen, stel ze gerust.

Herken jij jezelf in mijn verhaal, mijn artikel?

Heb jij voor je gevoel ondersteuning nodig? Kun je het niet zelf maar wil je graag hulp? Ik start in september met een training bewustwording. Die gaat over mensen die voelen dat ze wat van hun pad zijn afgeraakt. Nou lees maar of het iets voor jou is. En stel je vragen gerust, heel graag zelfs. En realiseer je, je bent niet alleen. Je bent niet de enige. Het leven heeft nog zoveel moois in petto. Ik weet het….

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »