Laat je teksten spreken met deze gratis afbeeldingen
17 juni 2015
Ben jij een hooggevoelige ondernemer? Test het zelf.
8 september 2015
Laat je teksten spreken met deze gratis afbeeldingen
17 juni 2015
Ben jij een hooggevoelige ondernemer? Test het zelf.
8 september 2015
Toon alles

Onderscheid je met afbeeldingen en quotes

Maak je eigen afbeeldingen onderscheidend met tekst of quotes

Versterk bijvoorbeeld je blog met een afbeelding met de titel van je blog. Heb je een e-boek als weggever dan kun je ieder hoofdstuk beginnen met een mooie afbeelding of achtergrond met de titel van het hoofdstuk.

Of ben je actief op Facebook of andere platforms?

Verras je familie en droomklanten met jouw kerstgroet

Verras je familie en droomklanten met jouw kerstgroet

Wil je mensen raken met jouw quotes en spreuken in combinatie met jouw eigen foto’s of gratis plaatjes van anderen? Verras je familie en droomklanten met een kerstfoto en kerstgroet.

Met een flitsende collage of nieuwskrant kun jij je voorstellen aan collega’s, relaties, klasgenoten. Voordeel is dat alle kunstwerken met onderstaande programma’s gemakkelijk te maken zijn en een bepaalde ‘eigen wijze’ uitstraling en herkenbaarheid geven aan je blogs en andere uitingen.

Maak jouw eigen afbeeldingen en teksten en gebruik onderstaande apps of programma’s.

1. Maak je eigen beeldmateriaal met Canva.com

Canva biedt je enorm veel tutorials en lesmateriaal. Of je nu grafische ervaring hebt of niet. Het maakt niet uit de vele voorbeelden, filmpjes loodsen je er doorheen.  Er is veel aandacht en uitleg voor fonts, kleur en vormgeving. Alles wat je op grafisch gebied kunt bedenken komt aan bod zoals pictrogrammen, fotofilters en – grids. En achtergronden en gereedschappen. Maak je zelf je eigen foto’s? Neem dan eens een kijkje op Canva. Sinds kort kun je ook Infographics maken.

Je kunt heel veel gratis doen met Canva. Maar er zijn ook betaalde opties voor het meer geavanceerde werk. Hier vind je alle templates van Canva die je kunt gebruiken.

2. Voeg tekst toe aan je afbeeldingen met Wordswag

Wordswag.co is als enige in dit rijtje niet gratis. Je betaalt 3,99 voor de app en voor eventuele aankopen moet je ook betalen. Maar dan heb je ook wat.  Wil je toch echt gratis aan de slag dan kun je Canva.com gebruiken. Als jij je eigen foto’s gebruikt zijn er veel gratis mogelijkheden. Een voorbeeld:

plaats tekst op afbeeldingen

gemaakt met canva.com

3. Pizap.com

Maak afbeeldingen met tekst en effecten, een facebook timeline afbeelding. Gebruik je eigen foto’s of de gratis achtergronden. Ook kun je de foto’s van Pizap gebruiken. Voeg leuke stickers, randen toe. Echt gaaf om deze app eens uit te proberen. Een van mijn favorieten waarmee ik heel snel een grappige of aparte afbeelding kan maken.

Afbeelding met tekst gemaakt met Pizap

3. Picmonkey.com

Heb je mooie foto’s of achtergronden gevonden die je een eigen smoel wilt geven? Of wil je posters maken van je projecten?

Maak je blog of website onderscheidend met afbeeldingen en tekst

Collage gemaakt met PicMonkey

Dan is de editor van PicMonkey een echte aanrader. Edit je eigen foto’s en leef je uit. Je kunt een groot aantal diverse lettertypen gratis gebruiken, filters, randen.

Het programma is gratis en zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft niets te downloaden of te installeren, je werkt gewoon in je browser.

Wil je meer opties dan kun je de betaalde versie nemen. De gratis versie biedt om te starten zeker leuke opties waarmee je al hele mooie onderscheidende projecten kunt maken. Ben je klaar met je project dan sla je hem gewoon op je eigen pc op.

PS: ook de uitgelichte afbeelding is met PicMonkey gemaakt.

4. Fotojet Collage Maker

Wil je jouw vaardigheden in beeld laten zien, je voorstellen aan een groep cursisten of collega’s? Probeer dan Fotojet om een mooie collage te maken. Fotojet is eveneens gratis, je hoeft je niet te registeren. Je hebt de beschikking over diverse lettertypen en sjablonen. Gebruik de foto’s van je pc of van je Facebook account.

Heb je de collage klaar dan kun je hem delen op Facebook of je slaat deze op in verschillende resoluties op je pc.

Gratis afbeeldingen nodig voor je website of blog?

Lees dit artikel waarop ik je een groot aantal tips geef hoe jij je teksten laat spreken met de mooiste gratis afbeeldingen.

Of wil je aan de slag met Infographics? Dit artikel vertelt je hoe je Infographics maakt en welke gratis tools je daarvoor kunt gebruiken.

Wil je meer van dit soort handige tips? Schrijf je dan in voor de gratis tips, tools en updates. Afmelden kan altijd! 

 

 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

2 Comments

  1. Mario Kamphuis schreef:

    Top! Handige tips & trics waar ik wat aan heb voor mijn nieuwe webwinkel (www.elektrischefietswebwinkel.nl) nu nog in aanbouw maar binnenkort online!

    Ik blijf deze site volgen, leerzaam!

    Met vriendelijke groeten,

    Mario Kamphuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »