Laat je teksten spreken met deze gratis afbeeldingen

Blunders die je zakelijke deal verpesten
1 mei 2015
Onderscheid je met afbeeldingen en quotes
30 juli 2015
Blunders die je zakelijke deal verpesten
1 mei 2015
Onderscheid je met afbeeldingen en quotes
30 juli 2015
Toon alles

Laat je teksten spreken met deze gratis afbeeldingen

Wil jij je onderscheiden met je afbeeldingen

Je kunt natuurlijk zelf je foto’s maken, een fotograaf inhuren of stockfoto’s kopen. Een andere optie is om gebruik te maken van gratis foto’s en creatieve ideeën om ze onderscheidend te maken. Zodat ze passen bij jou. Zodat je een eigen stijl kunt creëren. Bekijk eens onderstaande websites die ik regelmatig bezoek om passende afbeeldingen te vinden.

Laat je teksten spreken met afbeeldingen

Wist je dat jouw bezoekers maar 10% onthouden van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en 80% onthouden van wat ze zien. 90% van de informatie die naar de hersenen wordt gestuurd is visueel. Beelden, plaatjes, foto’s worden door de hersenen van je bezoekers 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Dus reden genoeg om met zorg je afbeeldingen op je website en blog uit te kiezen. Maar waar vind je nu die plaatjes? 

1.  Death to StockPhoto 

Deze site is misschien wel de meest populaire stockfotosite.  Elke maand krijg je als abonnee ongeveer 10 nieuwe beelden die je overal mag gebruiken waar je maar wilt. Je krijgt beelden met gevarieerde onderwerpen. Van een ontspannende vakantie aan het meer, een werkdag in een coffeeshop, tot gadget foto’s. Ik vind de foto’s kwalitatief, creatief en ik vind ze nuttig en bruikbaar.

Tip: als je uniek wilt zijn met je afbeeldingen voeg dan tekst toe en maak een visual die bij je blog of artikel past. Onderaan dit blog vind je de link naar de gratis tools.

2. Pixabay.com

Je kunt je registeren op Pixabay maar het hoeft niet. Je hoeft als dank geen kopje koffie te geven maar het mag wel. Jij beslist. Ga in het zoekvenster een onderwerp typen en je ziet een groot aantal foto’s, vectors en illustraties. Let op een aantal zijn voorzien van een watermerk van Shutterstock. Deze zijn niet gratis. Laat je inspireren want je kunt ze vaak zelf namaken.

De meeste plaatjes die je vindt onder ‘gratis afbeeldingen’ mag je gebruiken zoals jij dat wilt. Maar lees voor de zekerheid toch even de meestgestelde vragen over auteursrecht en de regels.

rode roos van Pixabay

Foto van Pixabay

3. Gratis afbeeldingen van Unsplash

In plaats van foto’s te kopen, biedt Unsplash eveneens een gratis abonnement. De foto’s zijn van hoge kwaliteit en ze zijn onder CC0 vrijgegeven. Dit houdt in dat je ze kunt gebruiken zoals jij dat wilt. Meld je aan en je kunt gelijk een kijkje nemen in het diverse aanbod van Unsplash. 

4. Snapwire geeft je iedere week foto’s

Schrijf je in en je ontvangt iedere week 7 gratis afbeeldingen in je mailbox. Aan jou om ze te downloaden of niet. Over het algemeen zijn het foto’s met sfeer, vaak gemaakt in de natuur. Voor een impressie neem je natuurlijk een kijkje op de site van Snapwire. Abonneren en inschrijven voor deze cadeautjes van Snapwire?

5.  FreePhotosBank.com  

Heel gemakkelijk om deze foto’s te downloaden van FreePhotosBank. Deze aanbieder richt zich meer op abstracte shots, architectuur, landschap, natuur, achtergronden en patronen enz. Je hoeft niet een account aan te maken.

Let wel op, de foto’s bovenaan en rechts zijn betaalde foto’s. Linksonder kun je klikken op next en previous om alle gratis afbeeldingen te bekijken en te downloaden. Neem even de tijd want er zijn veel en er zitten echt mooie afbeeldingen tussen.

6. Freemediagoo  Uniek en Royalty-vrij

Stockfoto’s, texturen en digitale achtergronden. Geen abonnementen, geen kosten. Tuurlijk mag je ervoor betalen, graag zelfs maar het hoeft niet. Deze gratis foto’s en achtergronden mag je zo gebruiken. Gratis en onbeperkt voor zowel commercieel en privé-gebruik. Neem eens een kijkje op FreeMediaGoo. Eerlijk gezegd vind ik hun achtergronden echt gaaf.

Gratis foto's voor je blogs en artikelen

7. Free Digital Photos

Op Free Digital Photos worden foto’s geüpload door gebruikers als bij Creative Commons. Er zijn geen beperkingen. Het biedt een scala van hoge kwaliteit foto’s voor zowel zakelijk, persoonlijk als educatief gebruik. Kopen van een afbeelding van hogere resolutie kan altijd.

Wanneer je een gratis foto wilt downloaden wordt gevraagd of je een account wilt aanmaken zodat je altijd over je downloads kunt beschikken. En je downloads in zogenaamde lightboxes overzichtelijk kunt bewaren.

8. Raumrot

De website van fotograaf Markus Spiske. Gratis voor persoonlijke en commercieel gebruik. Je kunt hier prachtige foto’s van diverse fotografen downloaden onder CC licentie. Lees dit voor je de foto’s gaat bewerken. Neem gewoon een kijkje op de website, dat is absoluut de moeite waard. Scroll helemaal naar onderen, dan zie je de uiteenlopende rubrieken.

Afbeeldingen zoeken die je mag gebruiken

Creative Commons is een handige zoekmachine om informatie te vinden over de copyright voorwaarden van de afbeelding voordat je hem gebruikt. Geen registratie vereist. Type je zoekwoord(en)in en klik op een Provider eronder, bijvoorbeeld Google of Flickr. Je krijgt dan een reeks foto’s die je zou mogen gebruiken. Lees wel de restricties op de site want het systeem is niet helemaal waterdicht. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de eigenaar van de foto.

Heb jij nog leuke websites voor bijzondere plaatjes?

Meer uitleg over de betekenis van Creative Commons

Meer weten? Lees dan verder op deze website.

Aan de slag om je te onderscheiden met je afbeeldingen en teksten?
Dan denk ik dat onderstaande artikelen je verder gaan helpen.
>Verbeter je content met Infographics. Gratis tools.
>Maak je afbeeldingen onderscheidend met tekst of quotes. Hier vind je tips en gratis tools.

 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »