Een bijzonder, nieuw tijdperk. Tijd voor verandering.

Vuur en water, bezielend effectief en assertief communiceren
Als je gezin of relatie door ruzie kapot gaat
6 november 2019
HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen. Mara Riewald
HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen
16 december 2019
Vuur en water, bezielend effectief en assertief communiceren
Als je gezin of relatie door ruzie kapot gaat
6 november 2019
HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen. Mara Riewald
HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen
16 december 2019
Toon alles

Een bijzonder, nieuw tijdperk. Tijd voor verandering.

Ik hoop op een bijzonder, nieuw tijdperk.

Ik geloof in een bijzonder, nieuw tijdperk!
Voel jij je de laatste tijd, misschien zelfs al jaren overweldigd? Wanneer je alles om je heen, in jezelf, je volle hoofd, je relaties, werk niet meer kunt overzien. Laat staan dat je er enige controle op hebt, zo voelt het. De kans is groot dat je jezelf vastzet en je door angst laat leiden. I have been there, maar heb mezelf aangeleerd hoe ik daar mee om kan gaan. Want eigenlijk is de oplossing vrij simpel.

Niets schijnt momenteel meer ‘normaal’ te willen gaan. Al onze systemen in onze wereld lijken niet meer te werken. Veel misstanden komen nu aan het licht. De politici hebben geen antwoorden meer. Wereldwijd lijkt alles mis te gaan.  Steeds meer mensen maken gebruik van de psychologische zorg. Steeds meer mensen ervaren dat ze ‘vast’ zitten.

Veel problemen op veel terreinen:
♦ in de zorg
♦ de jeugdzorg
♦ het onderwijs
♦ het klimaat
♦ de bouwwereld, woningmarkt
♦ de financiële wereld
♦ de economie
♦ de politiek
♦ de problemen die we in onszelf ervaren, een probleem van alle leeftijden

Momenteel staan we op de puinhopen van de door onszelf creëerde systemen.
Het is dus ook aan ons om de puinhoop op te ruimen en er nieuwe systemen op te creëren.

Wat mij betreft is er veel hoop

Het is namelijk tijd voor verandering, en die begint van onderaf. Wij hebben samen die systemen in onze maatschappij gecreëerd en we mogen ze dus ook aanpassen. Wij zijn die systemen! Die verandering is zelfs al in volle gang.

Angst

Angst voelen, is heel begrijpelijk. Je laten leiden door deze angst ook. Je hebt misschien wel heel veel in je leven te verliezen, je gezondheid, je baan, de relatie met je gezin. Wat zal er een spanning voelbaar zijn als je elkaars angst voelt.  Want wat is het huidige leven voor veel mensen spannend. Maar angst is de meest slechte raadgever ooit.

Stug doorzetten, signalen negeren zijn dan ook heel begrijpelijke reacties. Bovendien hebben we dat vaak thuis geleerd. Niet klagen maar dragen.

Optimisme en hoop

Optimisme en hoop tegenover die angst aan het woord laten is mijn antwoord en oplossing. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Jezelf niet meer afhankelijk laten zijn, of laten leiden door anderen.  Geen excuses meer. Kiezen voor liefde in plaats van voor de angst. Jezelf niet meer klein laten houden door emoties. Maar je gevoel volgen, Van je hoofd naar je hart. Keuzes maken, doen wat goed voelt. Jouw eigen plek innemen.

Mijn rol

En daar ondersteun ik mensen bij omdat ik uit eigen ervaring weet hoe zwaar het leven kan zijn…. als je vastzit. En angst voelt. Doodsbang, en wanneer je er zelf niet meer uitkomt.

Chaos een einde en nieuw begin

Want chaos is ALTIJD een einde en een nieuw begin van iets. Ja wij hebben met zijn allen vormgegeven aan ons onderwijs, onze economie, onze zorg, we kiezen onze leiders.

We hanteren normen en waarden! We zoeken kracht in het geloof. We hechten aan status, aan geld, het is onderdeel van onze identiteit!

IMG_0108 Nadine de Ruiter Fotografie_

Een bijzonder, nieuw tijdperk.
Chaos, een einde maar ook een nieuw begin.

Tijd voor een nieuwe samenleving

Alles is in beweging, alles verandert, alles transformeert! Wij zijn daar allemaal onderdeel van! Veel mensen zijn met verandering bezig. En die veranderingen beginnen voelbaar te worden. Merkbaar want ze beginnen ons allemaal te raken.

De oplossing begint in onszelf

Het begint door naar binnen te kijken. Niet langer alleen maar buiten onszelf kijken en zoeken naar antwoorden en oplossingen. Nee in onszelf liggen de antwoorden.

In onszelf kijken is eng

Omdat je dan echte chaos in de oneindige diepte ziet. Dan zie je een terugblik, een weerkaatsing van hoe je op dit punt in je leven bent beland. Hoe jezelf die chaos hebt gecreëerd. Jezelf vast hebt gezet.
Door een leven te leiden dat alles behalve authentiek. En uniek is.
Gevormd, geconditioneerd door de buitenwereld.
Logisch dat veel mensen verward, angstig, zichzelf kwijt zijn. Volledig uit balans. Omdat we niet geleerd hebben hoe we bewust met onszelf bezig kunnen zijn. Nee in plaats van de focus op onszelf, zijn we uitsluitend bezig met wat er buiten ons gebeurt.

Ik kan er niets aan doen

Dat het soms makkelijker lijkt voor de dingen en de realiteit weg te lopen dan ze onder ogen te zien. Te denken dat het ons allemaal overkomt en dat we er zelf geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Dat we dus allemaal gewoon slachtoffer zijn. Dat we er echt niets aan kunnen doen. Niets is minder waar.

Die invloed heb je wel! 
♦ Op jezelf als authentiek mens
♦ Wat je doet
♦ Wat je vindt
♦ Wat je zegt, hoe jij je uit
♦ Wat je denkt
♦ Wat je uitstraalt en uitdraagt
♦ Hoe bewust je leeft
♦ Wat jij zielsgraag wilt
♦ hoe jij jouw missie leeft
En daarmee heb je invloed op de wereld om je heen, ben je een voorbeeld, een rolmodel en leider voor anderen. Of dat er nu veel zijn of juist maar eentje. Allemaal zijn we een voorbeeld of leider voor een ander. Door te laten zien hoe wij leven, hoe authentiek we ons eigen leven vormgeven.

Want als je iets wilt veranderen, begint het bij jezelf. Jouw kleine stukje. Jij bent verantwoordelijk voor jezelf. Jij besluit of je wilt groeien. Jij besluit wat en wanneer je iets wilt veranderen. Vaak groeien anderen met je mee.

Maar hoe dan?

Door naar binnen te keren ontmoet je je ware zelf. Geef je jezelf de prachtige kans die bijzondere, unieke ik te herontdekken. Die rode eend te zijn.  Door bewust te worden van jezelf, wie je nu eigenlijk echt in essentie bent.

Het geeft je bovendien een herkansing. De kans om de toekomst zelf vorm te geven. Het leven te leiden zoals dat werkelijk waard is te leven.

Makkelijk?

Nou in het begin misschien eerst even niet omdat verandering en groeien ook spannend is, misschien zelfs eng.

Maar uiteindelijk volgt de beloning, en die is meer dan de moeite waard. Je innerlijke rust, je blijheid, je vrijheid, een uniek leven leiden wat bij jou past, waarin je zielsgelukkig met jezelf en jouw keuzes bent.

Misschien geen utopie en onzekerheden en chaos om je heen is en zal er vast blijven. Maar jij kunt het aan, je dealt ermee omdat jij in je eigen kracht staat.

Je kunt alles aan als jij je eigen hart, je gevoel volgt. Maar jij bepaalt wanneer die mooie reis naar jezelf begint.

Ik ben er, als je wilt, om je te ondersteunen. In dit artikel heb ik geprobeerd te beschrijven hoe een Healende Coachingsessie kan gaan.

Mijn rol
Is mensen te helpen die vastzitten in zichzelf of zo’n systeem. Door jezelf, jouw essentie weer terug te vinden. Je eigen essentie, je kracht.
Jouw beentjes weer stevig op de grond.
Jou te helpen met die veranderingen, die chaos om te gaan. De rust terug te vinden. Een ander perspectief te ervaren in plaats van de angst.

En dat doe ik met behulp van Healend Coachen. Een combi van Healing, coaching, training, mijn omvangrijke bagage en levenservaring en natuurlijk als ervaringsdeskundige.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »