wat is healing en waar staat het voor
Wat is healing en waar staat het voor?
3 april 2018
wanneer ben jij succesvol en gelukkig. Wat betekent succes voor jou?
Wat betekent voor jou succesvol zijn?
5 april 2018
wat is healing en waar staat het voor
Wat is healing en waar staat het voor?
3 april 2018
wanneer ben jij succesvol en gelukkig. Wat betekent succes voor jou?
Wat betekent voor jou succesvol zijn?
5 april 2018
Toon alles

Echte relaties op afstand, is dat mogelijk?

Echte relaties op afstand, is dat mogelijk?

Met wat voor soort mensen ga jij om? Heb jij online vrienden en relaties of ontmoeten jullie elkaar live? En heb jij de voorkeur voor persoonlijke contacten of juist niet?

Persoonlijk ben ik niet zo’n allemansvriendje met een heel leger aan vrienden. Ben wel kritisch met wie ik wel omga. En dat heeft een reden. Ik twijfel ook of het wel mogelijk is echte relaties op afstand te hebben. 
Wat ik namelijk belangrijk vind, of het allerbelangrijkste zelfs, is dat ik mezelf mag, kan en durf te zijn. En dat een ander zich ook als zichzelf mag en durft te laten zien. Zonder oordeel. Kwetsbaar, open en eerlijk, in verbinding met elkaar. Zonder verwachting. Liefst ook nog eens persoonlijk contact.

Relaties als Bezielende ondernemer en als coach

Sinds ik mij toeleg op werken en leven met Bezieling en de dingen doe die voor mij goed voelen. Kortom sinds ik supergoed luister naar mijn intuïtie en mijn hart volg, is er veel veranderd.

Ik laat mijzelf zien zoals ik ben en hoop mensen aan te spreken die zich in mijn verhaal herkennen. Die zich verbonden met mij voelen, die het gevoel hebben dat ze bij mij aan het juiste adres zijn. Waarbij hun intuïtie aangeeft dat ik ze kan helpen weer die rots in de branding voor zichzelf te worden. Omdat het mij ook gelukt is.

Er zijn fantastische nieuwe mensen in mijn leven bijgekomen maar er zijn ook mensen die een stapje terug hebben gedaan of zelfs uit mijn adressenboekje zijn verdwenen. Dat is helemaal ok.  Misschien hebben we veel van elkaar geleerd en zijn we samen voorlopig uitgeleerd. Misschien komen we later weer bij elkaar of past het gewoon niet meer. Of denken mensen waar is die zweverige halve gare nu mee bezig?

Online relaties

Naast veel persoonlijke contacten heb ik ook Facebookvrienden en een relatief groot netwerk op LinkedIn en ook nog eens flink wat volgers op Twitter. Maar bouw ik daar nu een relatie mee op? Nou op sommige social media lukt dit wel een beetje, met sommige relaties heb ik wel regelmatig contact. Sommige mensen heb ik online zelfs zeer goed leren kennen. Met enkele heb ik inmiddels ook persoonlijk contact, een goed contact opgebouwd zelfs. Ja in enkele bijzondere gevallen hebben we een echte online verbinding gecreëerd.

En niet te vergeten de vrienden en vriendinnen van ‘vroeger’ die je dan per ongeluk weer via social media ontmoet. Erg leuk en waardevol!

echte relaties op afstand. Heb jij liever persoonlijk of online contact?

Echte relaties op afstand kan dat? Ga jij voor persoonlijk of online contact?

Waar gaat deze blog heen denk je misschien

Dan stel ik nogmaals de vraag: met wat voor soort mensen ga jij (online) om? Zijn het mensen die je echt raken, mensen om wie je echt geeft, zijn het echte vrienden? Zijn het mensen die je respecteert? Maak je uitsluitend een connectie uit commerciële overwegingen.
Of zijn het mensen waar je tegenop kijkt, die je bewondert, misschien zelfs benijdt. Omdat ze alles hebben wat jij wilt?

Online relaties lijken vaak zo leeg

Want wat ik zie om me heen zijn voor mijn gevoel een hoop online vriendschappen van mensen die elkaar nauwelijks kennen. Mensen die anderen zoeken die succesvoller zijn, meer geld hebben, een groter netwerk hebben.

Ik vraag me dan af of die mensen elkaar dan ook echt leuk en aardig vinden. Kennen ze elkaar persoonlijk. Voelen ze verbinding met elkaar. Of is het alleen een (online) commerciële connectie? Het lijkt zo leeg soms.
Echte relaties op afstand. Ga jij voor persoonlijk of online contact?

Nu klinkt dit wat akelig en berekenend, niet sympathiek en lijkt het een oordeel hoe ik dit opschrijf want er is natuurlijk niks mis mee om je aan anderen op te trekken. Natuurlijk niet want je kunt veel aan andere mensen hebben. Geweldig als je een mentor hebt die jou echt verder helpt en het goed met jou voorheeft. Dat zijn niet de relaties die ik bedoel. Dit noem ik namelijk gezonde relaties. Het is ook goed om hulp te vragen als je het zelf even niet meer weet.

Als relatie elkaar verder helpen groeien

Met de nadruk op elkaar helpen groeien indien nodig. Met elkaar in eerlijke verbinding. Ook ik heb jarenlang in grote netwerkorganisaties gezeten, ook als bestuurslid, heel veel gegeven. Er niets aan overgehouden overigens. Voelde me er ook niet erg op mijn plaats. Maar dat was mijn issue.

Af en toe lees ik over adviezen van ‘succesvolle mensen’ dat je je moet omgeven met succesvolle, ambitieuze mensen om zelf succesvol te kunnen zijn. Misschien vind je mijn blog over succes ook leuk om te lezen?

In de businessliteratuur waaronder ook het bekende boek van Napoleon Hill Think and Grow Rich, wordt ook geadviseerd met mensen om te gaan die meer kennis hebben. Mensen van wie je kunt leren. En hij is niet de enige.

Ben erg benieuwd naar jullie reacties. Met wat voor soort mensen ga jij om? Met wat voor doel? Wat voelt voor jou goed? Geef jij de voorkeur aan online relaties of loop je eerder warm voor persoonlijk contact. Met wat voor doel onderhoud jij (online) relaties? Voor mij lijkt het soms zo leeg, hoe voelt het voor jou?

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »