Echte relaties op afstand, is dat mogelijk?
5 april 2018
De hel die burnout heet
De hel die burnout heet
24 april 2018
Echte relaties op afstand, is dat mogelijk?
5 april 2018
De hel die burnout heet
De hel die burnout heet
24 april 2018
Toon alles

Wat betekent voor jou succesvol zijn?

wanneer ben jij succesvol en gelukkig. Wat betekent succes voor jou?

Wat betekent voor jou succesvol zijn?

Ben jij succesvol en gelukkig? Wat houdt dit voor jou persoonlijk in? Doe jij wat je zielsgraag wilt doen? Volg jij je intuïtie en doe je wat je hart je ingeeft? Wat betekent voor jou succesvol zijn? Vandaag las ik een tekst op Facebook die wel door mij leek te zijn geschreven. Met andere ervaringen natuurlijk maar met dezelfde essentie en definitie van succesvol en gelukkig zijn. En het raakte me.

Geluk of succes draait vaak om geld en presteren

De laatste tijd word ik veel getriggerd en zo te lezen ben ik zeker niet de enige. Er wordt vaak geschreven over geld en presteren, meer nieuwe klanten, dure reizen, gave trainingen en dure events die je kunt bijwonen en waar je mega shiften van kunt krijgen. En er is superveel animo voor hoor. Je zou kunnen zeggen dat deze mensen die dit aanbieden succesvol zijn. Prachtig. En toch voel ik wrijving, ik voel het schuren.

Zit gelukkig zijn in of buiten jezelf

Oftewel ik voel weerstand. Ik zit namelijk ook in een mega transformatie, een knoert van een carrière switch. Jarenlang heb ik supergave banen gehad. Mega mooie uitdagingen. Supergave opleidingen gevolgd, grote events mogen organiseren, volop in het leven. Mantelpakjes, hoge hakken. Leuke feestjes, een leuk salaris. Ik genoot volop, echt waar. Ik genoot van mijn werk, de uitdagingen en alles eromheen. Maar ik zocht vooral mijn geluk buiten mezelf.  In mooie dingen, in relaties die niet echt waren, weet ik nu.

Het leek toen of ik alles had. Nu inmiddels al bijna 34 jaar een leuke man, leuk huis, mooie auto, regelmatig een verre reis maken, vaak zelfs meerdere keren per jaar. Leuke contacten, leuke feestjes. Niets meer te wensen zou je zeggen.

Maar op een gegeven moment voelde het ruim tien jaar geleden allemaal niet meer zo plezierig. Zacht uitgedrukt. Het werk werd steeds meer en klussen gingen steeds vaker mee naar huis, steeds meer gezeur, gehakketak, ellebogenwerk. En ik werd steeds vermoeider, sliep slechter. Vaak kwam ik uitgeput thuis. Ter compensatie gingen we vaak duur uit eten. Ok het was makkelijk en ik hoefde niet te koken maar lekker en gezellig was het niet. Daar was ik te moe voor. Vaak dacht ik: is dit nu het leven wat ik wil?

Ik zocht het allemaal buiten mezelf

Vanuit ontevredenheid en compensatie vaak te winkelen. Dure kleding en dingen kopen die ik eigenlijk niet nodig had. Prijskaartje bleef er aan hangen. Geld genoeg.  De leuke en belangrijke dingen die er echt toe deden, daar had ik eigenlijk geen puf meer voor. Het hele weekend had ik wel nodig om bij te slapen, bij te tanken. Voor de maandag die altijd weer kwam. Sneller dan mij lief was.

Maar was ik toen succesvol en gelukkig? Financieel gezien en materialistisch gezien misschien wel succesvol maar gelukkig? Nee absoluut niet maar ja je zit in die ratrace. Mijn eigen, authentieke ik was heel ver uit beeld.

wanneer ben jij succesvol en gelukkig. Wat betekent succes voor jou?

Wanneer ben jij succesvol en gelukkig? Als je je eigen pad volgt.

Een burn-out werd mijn kado: naar echt geluk

Tot het moment dat de man met de hamer kwam. Mijn eerste burn-out. En omdat ik bleef doen wat ik altijd had gedaan, kwamen erna nog eens 4 terugvallen. Geen fijne situatie. Ik wist eenvoudig niet hoe ik uit mijn eigen gevangenis moest komen. Het leek of ik voortdurend in een diep zwart gat zat. Maar de andere kant is dat het tegelijk een cadeau is geworden en de burn-out mij uiteindelijk heeft gebracht waar ik nu ben. Ik heb het geluk en succes binnen in mij gezocht en gevonden.

Ben ik dan nu gelukkig en succesvol?

Ja absoluut. Maar op een heel andere manier. Ik ben namelijk echt authentiek zoals ik ben, zoals ik wil zijn. Klinkt misschien wat vaag maar ‘what you see is what you get’. Ik zit midden in een prachtige transformatie door mijn hart te volgen. Te doen wat ik en mijn ziel zielsgraag willen doen. Met de mensen die bij mij passen, die in mij geloven. Ik sta enorm sterk in mijn schoenen. En dat is ooit heel anders geweest.

Heb inmiddels veel blokkades, het verleden en negatieve gedachten uit de weg geruimd en verwerkt. Dingen en gebeurtenissen die mij tegenhielden hetgeen te doen waar ik superblij en gelukkig van wordt.

En dat is andere mensen te helpen hun missie en hun Bezieling te (her)ontdekken. Inmiddels weet ik dat heel veel mensen vast zitten in hun leven, in hun werk. Gewoon automatisch de ene voet voor de andere zetten, zonder gevoel, zonder emotie. Omdat ze moeten of het gevoel hebben dat ze geen keuze hebben. De ene dag volgt na de andere, zonder hoogtepunten of dieptepunten. Het is een sleur en de passie is ver te zoeken.

En ja de rekeningen moeten betaald worden, verplichtingen zijn er nu eenmaal want je bent ze natuurlijk zelf aangegaan. Wie A zegt, moet ook B zeggen.

Kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst dat intense gevoel van
blijheid, dankbaarheid en passie voelde?

Diep in ons hart dromen we nog wel maar we stoppen die dromen dan toch maar weg. Dat deed ik ook ooit. Omdat ik dacht dat het me nooit zou lukken, dat het niet mogelijk was wat ik zielsgraag wilde, dat ik het niet verdiende.

O jawel, het is wel mogelijk en we verdienen het mooiste leven ever! Het verleden hoeft jouw toekomst niet te bepalen. Jij verdient het ook om gelukkig en succesvol te zijn. Door te doen wat je vreselijk graag wilt gaan doen. En dat gaat lukken als je stapjes zet, kleine stapjes zetten is voldoende.

Ik voel me weer springlevend en Bezielend. Dat gun ik jou ook zo graag. Dat gun ik iedereen. We verdienen het om gelukkig en succesvol te zijn. Onszelf te mogen zijn. Wat je ook hebt meegemaakt. Laat het je niet tegenhouden. Kies voor jezelf en de toekomst. Hoe je situatie ook is. Nogmaals het hoeft niet altijd een snelle transformatie te zijn. Ook kleine acties, kleine stapjes kunnen je een enorme positieve boost geven. Je weer het positieve in het leven, het zijn laten voelen. Weer genieten van de kleine dingetjes. Te leren opnieuw van jezelf te gaan houden.

Dat is voor mij echt gelukkig en succesvol zijn

Mijn missie is jou in dit proces te mogen ondersteunen. Dat jij weer die rots in de branding wordt voor jezelf, maar ook voor anderen. Dat is het mooiste cadeau dat ik ooit aan mezelf heb gegeven. Zielsgraag help ik jou hetzelfde te doen. Als je wilt. Want allemaal hebben we onze dromen, of je in die dromen gelooft en stappen gaat zetten om ze te realiseren is aan jou.

Het verhaal van deze vrouw op Facebook raakte me, ik hoop dat mijn verhaal jou raakt. Wil je reageren? Dat mag onderaan dit bericht maar je mag me natuurlijk ook mailen of gebruik maken van het contactformulier.

Lees ook eens over Healend Coachen. Misschien herkenbaar voor je? Laat het me weten.

Wil je inspiratie en tips ontvangen over meer Bezieling? 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »