HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen. Mara Riewald
HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen
16 december 2019
Wat doe jij bij pijn, ziekte en ongemak? Mara Riewald
Wat doe je tegen pijn, ziekte en ongemak.
13 februari 2020
HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen. Mara Riewald
HSP en bij jezelf blijven tijdens de feestdagen
16 december 2019
Wat doe jij bij pijn, ziekte en ongemak? Mara Riewald
Wat doe je tegen pijn, ziekte en ongemak.
13 februari 2020
Toon alles

Je wordt niet zomaar ineens ziek toch?

Je wordt niet zomaar ineens ziek toch?

Soms lijkt het wel zo acuut. Ineens heb je migraine, een burn-out, ineens heb je hoofdpijn, ineens krijg je de diagnose ms. Of ‘zomaar’ ineens lig je in het ziekenhuis, word je geopereerd.

Voor jouw gevoel is het de man met de hamer, voor mij altijd wel maar dat is eigenlijk nooit het geval. Vooraf heeft je lijf en je geest, of je ziel wat je wilt, je al heel veel boodschappen gegeven. Aanwijzingen die je zouden moeten attenderen op jezelf. Signalen die aangeven dat het eigenlijk helemaal niet zo goed met je gaat.

Het gaat vanzelf wel weer over

Maar iedere keer tuin je er weer in. En ga je door, het gaat vanzelf wel weer over. En dat is tijdelijk ook zo. En heel eerlijk gezegd went het ook. Lijken bepaalde klachten gewoon bij je te horen. Soms moet je lichaam echt aan de noodrem trekken.

En voor je het weet…… zit je in een burn-out, in een depressie of heb je een diagnose…..

Waar wil jij naartoe?

‘Het zijn niet je ogen die het niet goed zien,
het is je blik naar de wereld die wazig is of iets waar je liever je ogen voor sluit.’

Je lichaam is je gids, je voertuig

In al mijn sessies komt dit aan de orde, vaak maken mensen afspraken met mij en geven aan dat ze regulier de hele molen zijn door geweest. Letterlijk alles hebben geprobeerd maar dat de problemen en de klachten er nog steeds zijn. Vaak erger dan ooit. Regulier weet men het niet, het zal wel tussen de oren zitten. En dan?
Wat moet je dan nog.

Uiteenlopende klachten

Mensen komen bij mij met de met de meest uiteenlopende klachten, Ik vertel ze altijd dat ik niets doe met de symptomen, de klachten die ze ervaren. Sowieso ben ik geen arts of regulier specialist dus daar hou ik me verre van. Ik ga soms ook pas met jou een sessie aan als ik weet dat regulier is vastgesteld dat er lichamelijks niets ernstigs met jou aan de hand is. Afhankelijk van de soort klachten en problemen die je hebt.

Wanneer je met mij wilt samenwerken is het belangrijk dat je openstaat om te kijken en te ontdekken wat er mogelijk achter jouw klachten kan zitten. Waar, waardoor het is ontstaan. Wat er achter zit is vaak/meestal de oorzaak van je klachten. Je bent niet in balans. Logisch gezien herstelt je lichaam zich als je dat achterliggende weet, en je de balans herstelt. Klinkt dit raar?

Jouw lijf, je gevoel, je intuïtie

Jouw lichaam en je geest, je gevoel, je intuïtie vertellen je alles wat je moet weten. Ze geven je belangrijke boodschappen en signalen.
Maar we hebben geleerd om daarnaar niet te luisteren. Niet zeuren, het gaat wel over. Doorzetten maar. Van alles proberen als het gaat om zelfmedicatie. En als het echt heftig wordt ga je naar de dokter voor een pijnstiller, een medicijn. En vaak gaat het dan vanzelf over…… tijdelijk. Ik schrijf hier vaak over.

Enkele spreekwoorden

We kennen immers ook veel spreekwoorden die eigenlijk ook aangeven wat er met je gezondheid aan het handje is? Ze geven vaak aanwijzingen over de betekenis van organen of lichaamsdelen of over je houding.

♦ Een plaat voor de kop hebben.  Stug doorzetten. Ergens geen oog voor hebben. Er niet op letten.
♦ De last op je schouders. Je ervaart veel ballast waardoor je schouders zwaar, pijnlijk voelen.
♦ Veel op je lever hebben. Veel shit, emoties die je dwarszitten.
♦ Maak van je hart geen moordkuil. Uit je gevoelens en je mening vrijuit. Anders word je een binnenvetter, vet is niet goed voor je hart.
♦ Je gal spuien.  Je woede uiten. Gal is bitter en daardoor heeft het misschien de associatie met woede, boosheid, bitterheid.
♦ Het hangt me de keel uit. Ergens helemaal klaar mee zijn. Maar je kunt je niet goed uiten. Vaak volgt dan opeens een woede uitbarsting.

♦ Geen hand voor ogen zien. Kan aangeven dat je niet verder kijkt dan je neus lang is.
♦ De poten onder je stoel laten wegzagen. Je onderuit laten halen door iemand, door het leven?
♦ Van de hand in de tand leven. Goed leven, zonder je ergens zorgen over te maken.
♦ Iets met hart en ziel doen. Met passie, je best doen.
♦ Iemand naar je hand zetten. Iemand iets laten doen, zoals jij het wilt. Manipuleren.
♦ Aan handen en voeten gebonden zijn. Je zit vast, in het leven.
♦ Met de handen in het haar zitten. Geen raad weten, je komt niet in actie.
♦ Het hart op de tong dragen. Iemand zegt wat hij denkt en vindt.

Ik ben geen haar beter

Al tijden had ik last van mijn ogen, irritatie, tranende ogen, wazig zien. En ik heb lensimplantaten wat het heel eng maakt om last van je ogen te hebben. Echt dom dus om dit te negeren. Maar ja ik dacht ook het gaat wel weer over. Niet dus, het werd erger. Ik wist ook wel dat er iets was waar ik geen aandacht aan wilde schenken. Ik had er geen zin in. En gisteren had ik zulke dikke rare, rode ogen, eng eigenlijk. En vannacht was ik doodsbang voor de schade die het zou kunnen toebrengen aan mijn ogen. Oei.

Net als jij ben ik natuurlijk ook een mens die soms beter voor een ander zorgt dan voor mezelf. En ik kreeg al langere tijd boodschappen dat ik beter voor mezelf moest zorgen, dat er dingen waren die gehoord en gezien willen worden. Zoals ineens erge pijn in mijn onderrug. Auwww daar was je. Ik sloot me af en wilde dingen niet zien. Nu moest ik wel…. mooi he hoe het lijf en je geest, je ziel samenwerken. Met de nadruk op samen-werken.
Helaas wordt er te vaak gekeken naar de klacht en wordt het ontstaan, wat er achter zit niet behandeld.

Jarenlang nam ik ’s ochtends preventief een Advil 400, ik had sowieso altijd veel hoofdpijn. Meer richting migraine en dit bemoeilijkte mijn werk als PR & Communicatie medewerker. Dus dan maar van tevoren zo’n pil innemen, dan kon ik er altijd nog een paar nemen. Altijd 2 doosjes thuis op voorraad en altijd een volle en aangebroken stip in mijn handtas. In plaats van naar de oorzaak te kijken.

Zit je vast

Ervaar je klachten waarvoor geen medische oorzaak kan worden gevonden? Zit je daardoor vast in je lijf, je leven? Misschien is het zinvol anders te kijken, wellicht verruimt dat je perspectief en blijkt er toch een behandeling, een oplossing te zijn? Je wordt toch niet zomaar opeens ziek? Ga op zoek naar je essentie. De verbinding met jezelf.

In contact met je zijn, spirituele en persoonlijke groei en ontwiikkeling.

Ziekte en de mogelijke spirituele/emotionele betekenis

Hieronder volgen een aantal ziektes, signalen die je lijf, je ziel geeft met, in het kort, de spirituele/emotionele betekenis die het zou kunnen hebben. Kijk wat het met je doet? Herkenbaar?

Allergie
Allergisch voor jezelf zijn of een bepaald aspect van jezelf. Bang je te laten gaan, je over te geven aan het leven, aan jouw natuur.

(Alcohol) verslaving
Gemis aan ware liefde. Geef jezelf wat je mist. Je denkt dat je geen liefde waard bent, je ziet de werkelijke zin niet in van je leven en verliest jezelf makkelijk in een verslaving.

Darmproblemen, in algemene zin
Gebrek aan evenwicht. Luister je naar je hoofd of laat je je gevoel ook meespelen? Ervaar je innerlijke tweespalt? Voel je angst, onzeker?  Je darmen helpen je te kiezen.  Kies voor meesterschap. Heb je last van constipatie? Vraag jezelf eens af wat je vasthoudt.

Dementie en ziekte van Alzheimer 
Men ontvlucht het leven, een vlucht uit de werkelijkheid, het anker wordt uitgegooid naar een andere wereld. Ook de angst voor de dood roept vaak dit tussenstadium op. Op deze manier kunnen bepaalde lasten worden afgegooid. Demente mensen leven voor het grootste deel in een wereld die voorbij de grenzen van ons driedimensionale bestaan ligt. Heb je veel in je leven moeten vechten, wanhopig geprobeerd de macht en kracht in jezelf te vinden, maar dit uitsluitend buiten jezelf kunnen vinden.  Is men er niet in geslaagd in contact te komen met zijn eigen diepste goddelijke kern? Wellicht meer onbewust dan bewust geleefd? Onmachtig?
Als reactie tegen die onmacht misschien geprobeerd anderen te domineren, de les te leren, misschien als camouflage zich heel stoer en sterk gedragen.  Krampachtige forceren om ergens grip op te krijgen. En lukt dit niet dan sluit ik me af?

Depressie algemeen
Angst en depressie zijn signalen om een verandering in je leven aan te brengen. Je trekt en sleurt maar aan iets, je probeert wanhopig een bepaald iets, een bepaalde weg of ambitie waar te maken, misschien probeer je een verandering door te voeren, af te dwingen bij anderen? En het lukt je eenvoudig niet. Het gaat niet!
Op deze manier doe je jezelf pijn, je vecht om te forceren, tegen de stroom in te zwemmen.  Je wilt het of denkt dat je iets wilt.
Misschien is wat je wenst wel helemaal niet zo goed voor jou en is er een ander pad bestemd. Een pad die je niet ziet omdat je zo hardnekkig bezig bent met forceren, trekken, duwen. Misschien tijd om naar jezelf terug te keren. Vind het vertrouwen in jezelf terug. Vertrouwen in het leven. En dat begint bij jezelf. Laat los en roep in jezelf de oplossingen op.

Keelproblemen
Voor jezelf kunnen spreken, voor jezelf opkomen. Het vrij-maken van jezelf. Je eigen waarheid spreken. Je keel zal symbolisch duidelijk maken in hoeverre jij in zelfzekerheid  indrukken en emotionele ervaringen weet te ontvangen en te verwerken.  In hoeverre jij kordaat je innerlijke energie, creativiteit, talenten en verlangens naar buiten uit durft te realiseren of te verwoorden. Uit jij je trots en ontspannen of hou jij je talenten  en gevoelens verstopt achter een zwijgend masker. Bevrijd jij jezelf of hou jij jezelf gevangen en krop je het op. Houd jij je in of durf je voor jezelf te spreken?

Oorproblemen, in het algemeen
Angst om echt te luisteren. Jij luistert helemaal niet naar je innerlijke wijsheid, maar wel naar alles om je heen, je omgeving. Waardoor jij vervreemd van jezelf en eigenlijk niet meer weet wat waar is en wat niet. Misschien krijg je verschillende versies en meningen en raak je verward. Sloot je als je kind wel eens je oortjes als je ouders verschillende meningen hadden? Had je het gevoel dat je tussen 2 vuren zat? Misschien ben je ook moe continue hetzelfde te horen. Sluit je je af uit zelfbescherming. Wil je iets verbergen. Misschien kun je je gevoelens niet meester worden , overweldigen indrukken je te veel en sluit je je af uit zelfbescherming. Heb je geleerd van je ouders dat je niet mag luisteren naar de innerlijke signalen. Ga je daardoor verder op een weg die ver is verwijderd van vreugde en echtheid? Tijd voor opruiming en het pad naar jezelf terug te vinden?

Rugpijn, de onderrug
De oersterke basis ligt in jezelf. Is je basisgevoel slecht? Ben je ervan overtuigd dat je niet kan vertrouwen in je natuur? Bang voor het diepste in jezelf. Je zoekt je heil bij anderen, in materie of aan uiterlijkheden. Je miskent je eigen basis. Je plaatst de zekerheid buiten jezelf, je verschuilt je. Je durft je eigen zelfzekere licht niet te laten stralen. Je voelt je klein, onzeker, aanhankelijk. Je miskent je eigen waarde. Je blokkeert krachtige creatieve energieën door zelftwijfel.  Je steunt niet echt op jezelf.

Stijfheid, stramheid
Jouw natuurlijke gevoelens, je spontaniteit, je agressieve energieën worden strak aan banden gelegd. Jij leeft niet echt vanuit je hart. Misschien vind je het belangrijker hoe je overkomt, hoe de buitenwereld over jouw denkt.  Of hoe goed jij bepaalde normen en regels respecteert. Je geeft jezelf geen toestemming om soepel en vrij te leven. Jij bent hard, eisend, veroordelend, koppig.  Innerlijk voel jij je klein en afhankelijk maar je weigert deze zachtheid, deze ‘zwakheid’ naar buiten te tonen.  Misschien ben je zelfs jaloers, kritisch, veroordelend omdat je ziet dat een ander wel durft om vanuit het hart, vrij en vreugdevol te leven? Jij leeft volgens structuren en lijnen om jezelf veilig te voelen. Je weet het soms niet meer omdat je je gevoel en je intuïtie niet vertrouwt.

Ik wil nogmaals benadrukken dat het belangrijk is te weten, vast te stellen of er een lichamelijke oorzaak is van je klachten. Je gevoel is daarbij leidend, wat een ander ook zegt. Je lichaam is je gids, je navigatie. Jouw gevoel, je intuïtie vertelt je wat er aan de hand is. Wat goed is voor jou.

Soms kan iets, een ontstaan ook heel ver weg, heel ongrijpbaar zijn. Logisch dat je het zelf niet kan vinden, ook regulier niet, laat staan oplossen. Tijdens sessies ontmoeten we deze ongrijpbare zaken vaak wel. Wat we ontmoeten, mogen we transformeren.

Bronnen:

Boeken met een holistische benadering die ik zelf heb en vaak raadpleeg:

  1. Ziekzijn: signalen van de zieldoor Rüdiger Dahlke
  2. De zin van ziekzijn door Rudiger Dahlke
  3. De sleutel tot zelf-bevrijding door Christiane Beerlandt
  4. Medical Medium van Anthony William

Ervaar jij rare klachten, signalen van je lichaam?

Zit je vast in jezelf en weet men het regulier ook niet meer? En sta je open voor een andere, een holistische benadering. Heel anders? Neem eens gratis en vrijblijvend contact met me op. Er is meer tussen hemel en aarde. Dat is zeker.

Noot:

Ik benadruk eveneens dat ik nooit zal beweren dat ik jou kan genezen. Wel heb ik geleerd en ondervonden dat jij jezelf vaak kunt genezen. En dat ik daar een onderdeel van mag zijn met mijn werk en ook als ervaringsdeskundige. Dat ik jou in dat proces mag ondersteunen met mijn gaven, mijn levenservaring, mijn wijsheid, alles wat ik zelf heb geleerd en meegemaakt.
Jij bent de enige die aanvoelt en besluit of het tijd is voor jou. Misschien interessant om de ervaringen van anderen te lezen.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »