Vriendschap sluiten met oude angsten.
Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?
27 november 2017
Een compliment geven of ontvangen, hoe moeilijk is dat?
Een compliment ontvangen, hoe moeilijk is dat?
9 maart 2018
Vriendschap sluiten met oude angsten.
Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?
27 november 2017
Een compliment geven of ontvangen, hoe moeilijk is dat?
Een compliment ontvangen, hoe moeilijk is dat?
9 maart 2018
Toon alles

Mijn transformatie

Mijn transformatie van Akkie naar Mara Riewald

Mijn transformatie. Hoe Akkie transformeerde in Mara

Morgen 8 januari ben ik jarig. Nee het is niet mijn geboortedag maar het is een jaar geleden dat ik besloot de naam Mara aan te nemen. Nu een jaar later ben ik nog steeds superblij met dit besluit, wat past deze naam goed. En wat is er in een jaar tijd veel veranderd. Mijn transformatie. Toch heb ik nooit uitgelegd waarom ik koos voor de naam Mara. Daarmee creëerde ik ook vaak onbegrip. Het was zo’n verwarrende tijd ondanks het heldere besluit. 

What’s in a name.

Wie verandert nu in vredesnaam haar voornaam? En waarom?

Het besluit om de naam Mara te gebruiken speelde al ruim een jaar voor ik het daadwerkelijk besloot, misschien nog langer. Ik besprak het wel eens met mensen, mijn partner maar voelde of verbeeldde me altijd weerstand bij de ander te voelen. En ach dan leek het ook een vreemd idee dus laat maar. Maar het zat altijd in mijn hoofd. Mijn geboortenaam voelde niet goed. Heeft misschien ook nooit goed bij me gepast, ik had er niets mee. Maar ja, hij is je gegeven.

Een jaar geleden heb ik heel veel scheepjes verbrand en voelde ik me ziek.

Voor die periode was ik 8 maanden mantelzorger, samen met buren en een paar vrienden en de thuiszorg heb ik mijn oom tot aan zijn overlijden verzorgd. Heel intensief maar ik had al mijn hele leven een speciale, aparte en kleurrijke band met hem. Hij had mij twintig jaar voor zijn ziekte al gevraagd of ik zijn zaken wilde regelen, hij is nooit getrouwd geweest en had dus ook geen kinderen. Deze taak was een vanzelfsprekend iets.

Hij heeft een mooie leeftijd bereikt, hij is vijfentachtig geworden maar had het scherpe verstand van iemand van dertig jaar oud. In die 8 maanden hebben we heel veel gesprekken gevoerd, ook over de naam Mara. Volgens zijn geloof betekende Mara de bittere, soms staat Mara ook voor de dood. In het Boeddhisme staat Mara voor de verleider van de Boeddha op zijn weg naar verlichting. We spraken over het verleden, onze relatie, onze gezinnen, het geloof. Zijn bucketlist. Zijn enige relatie met een vrouw die later non is geworden.

In deze periode heb ik veel geleerd en ervaren. Het was al met al een super intensieve periode omdat het soms superslecht ging, veel in het ziekenhuis, operaties, onderzoeken, een suikergehalte van 2 tot 30+. En soms ook heel goed. Zodat we punten van zijn bucketlist konden afstrepen. Tegelijk zat mijn partner thuis met een burn-out. Voordeel dat we veel samen deden maar anderzijds was ook zijn situatie weer heel intensief om mee om te gaan.

Kort samengevat mijn leven was gericht op die rol als verzorger en mantelzorger, mijn ontwikkeling en niet op mijn bedrijf MARA Communicatie. Dat stopt dan op een gegeven moment. Ook kwam er nog bij dat ik veel momenten ervaarde van helderziendheid en helderwetendheid. En raar gezegd het contact was tussen mijn oom en zijn overleden moeder. Dit had zowel impact op ons als op mijn oom.

Nog korter gezegd mijn leven transformeerde en ik veranderde. In deze tijd heb ik veel geleerd over mezelf, mijn gaven, het leven, verbinding, vergeving, familie en liefde.

Tijdens het opruimen van zijn woning vonden we dozen vol Mijn transformatie van Akkie naar Mara Riewaldmet spullen en boeken van zijn overleden familieleden. Waaronder een tweetal grote dozen vol boeken van mijn beppe (oma) die al 30 jaar op een slaapkamer stonden. Om de een of andere reden heb ik de dozen twee keer  leeggehaald. En de 2e keer viel er een boek uit van mijn beppe, zie de foto. Het boek viel letterlijk uit een stapel op de grond.

Noem mij Mara, geschreven in 1951. Wat een bijzonder emotioneel moment. Het boek meteen gelezen. De naam Mara werd slechts 1 keer genoemd in het boek en de inhoud ging over hoe het leven van mijn beppe moet zijn geweest in die tijd toen zij een jonge vrouw was.

Het leven van een meisje vroeger

Als intelligent meisje was het niet gemakkelijk. Je trouwde, kreeg kinderen, werkte in of buitenshuis of zorgde voor je (schoon)familie. Boek Noem mij Mara. Mijn transformatie van Akkie naar MaraRuimte voor je eigen talenten en ontwikkeling was er nauwelijks. Uit liefde trouwen mocht vaak niet als er geld en of geloof in het spel waren.

De inhoud greep me aan en ik realiseerde me hoe dankbaar wij mogen zijn dat we onszelf op deze wereld mogen zijn. We mogen ons uiten en we mogen ons ontwikkelen zoals we dat zielsgraag willen. We leven in vrijheid. Ook dit boek en de emoties over mijn beppe gaf mijn bewustwording nog een nieuwe duw.

Mijn beppe was van goede afkomst maar ze besloot te trouwen met een arbeider, dus niet iemand van dezelfde stand. Hiervoor betaalde ze een prijs. Ze kreeg zes kinderen en ze was een van de krachtigste vrouwen die ik heb gekend. Ze moest ook wel.

In niemandsland

Na het regelen van alle zaken rondom het overlijden van mijn oom kwam ik in een soort niemandsland terecht. Mijn partner weer aan het werk, geen klanten meer. En zelf veel verwarring over mijn helderziende kwaliteiten. Het was of ik een nieuw ander mens was geworden, opnieuw op deze wereld terecht was gekomen. In feite was dit proces al heel lang aan de gang maar door de periode als mantelzorger is het enorm versneld.

En ik werd ziek. Het leek op een hardnekkige bronchitis en bleef maar aanhouden. Op 7 januari vierde mijn lieve vriendin haar 50-jarige verjaardag en ik had daar natuurlijk bij moeten zijn. Het feest met haar vieren maar ik kon niet, voelde me echt beroerd. tegelijk voelde ik me enorm schuldig, boos op mezelf.

De volgende dag zondag 8 januari zat ik alleen aan de keukentafel, voelde me echt klote en opeens plofte er een besluit naar buiten. F***k ik heet vanaf nu Mara. Bam. En dit gaf zo’n bevrijdend en fijn gevoel. Zo’n opluchting, niet uit te leggen. En mijn klachten waren op hetzelfde moment weg. Bizar gewoon maar het benauwde gevoel, het hoesten, het was verdwenen meteen nadat ik dit besluit had genomen.

Wow onbeschrijflijk. Een deur ging open. En die deur is niet meer dichtgegaan.

En ja ik ben een nieuw mens geworden, mezelf eigenlijk, Mara. En ik ben een nieuwetijdsondernemer. Een spirituele intuïtieve ondernemer. Ik heb enorm veel geïnvesteerd in kennis, in ontwikkeling, nog steeds trouwens. Ook werkte ik altijd al heel intuïtief, meer onbewust. Nu coach en train ik mensen op zowel een heel aardse manier en tegelijk op een intuïtieve wijze. De energetische en healingtrainingen en healingopleiding die ik nu nog volg, versterken deze manier van werken. Het is een ongoing proces maar wat ben ik blij met mijn besluit de naam Mara aan te nemen. Voor mezelf te kiezen eigenlijk.

Mijn geboortenaam wordt door een aantal mensen nog steeds gebruikt. Ze heeft bijna vijftig jaar dienst gedaan en ben daar dankbaar voor. Nu is het tijd voor Mara.

Mijn bedrijfsnaam Mara Communicatie

Voor mensen die mij al enige tijd kennen, mijn bedrijfsnaam MARA Communicatie is ontstaan op 20 oktober 2008 om 03.10 uur in Portugal. Wij waren daar op vakantie in een heerlijk park, boek van Robert Hartzema mee. Hij beschreef in dit bewuste boek over de tegenstellingen in het Boeddhisme en de psychologie. De naam Mara kwam aan de orde als verleider van de Boeddha op weg naar zijn verlichting. Waarom ik het tijdstip nog weet? Dit was de periode van mijn eerste burn-out, slapen was meestal niet aan de orde en dan las ik maar.

Over mijn bedrijfsnaam was ook af en toe verwarring. Mensen noemden mij al Mara en regelmatig kreeg ik de vraag waarom ik in vredesnaam voor deze naam had gekozen terwijl mijn eigen naam Akkie was. Tja over verwarring gesproken. Voor mijn gevoel is nu het verhaal weer mooi rond. Met mijn transformatie.

Meer over mijn transformatie weten?
Blog: van puddingacademie naar…
Blog: over depressie werd mijn redding…
Blog: levensgevaarlijk je kop in het zand steken.

2 Comments

  1. Agnes schreef:

    Wat bijzonder Mara! Ik ken je niet anders en Mara past prima bij je. Leuk om meer over je te lezen ;).

    • Mara schreef:

      Dank je wel voor je reactie Agnes, we hebben in feite allemaal ons eigen verhaal he? Ik ben ook heel blij met deze naam. Past heerlijk bij me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »