Wat is jouw rol hier op aarde. Mara Riewald
Liefdevol of vloekend communiceren?
19 oktober 2017
Vriendschap sluiten met oude angsten.
Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?
27 november 2017
Wat is jouw rol hier op aarde. Mara Riewald
Liefdevol of vloekend communiceren?
19 oktober 2017
Vriendschap sluiten met oude angsten.
Vriendschap sluiten met oude angsten. Waarom?
27 november 2017
Toon alles

Ben jij authentiek en bijzonder?

Wat maakt jou authentiek en bijzonder?

Waarom kiezen jouw vrienden, je partner, je droomklanten, jouw relaties voor jou? Hoe authentiek en bijzonder ben jij? Is dat vanwege je mooie uiterlijk, je vlotte babbel,  je prachtige website, je gratis producten of kiezen ze voor jou omdat je authentiek bent? Omdat je waarmaakt wat je belooft, omdat je overkomt als een echt, uniek mens. En omdat je eerlijke, vaak ‘eigen wijze’ aandacht voor andere mensen hebt.  Want jij hebt hart voor je naasten! Jij bent gewoon jij en je hoeft je niet anders voor te doen! 

Jij bent als uniek mens, als vriend(in) als ondernemer of als ZZP-er de spil van jouw bedrijf, het gezicht, het boegbeeld. Hoe je het ook wilt noemen. Wees jezelf want er zijn immers al zoveel imitators. En moet je dan ook perfect zijn? Nee natuurlijk niet. Jij bent uniek en menselijk met je zwakke en sterke punten. Daarom waarderen anderen jou.

wat maakt jou authentiek en bijzonder. hoofd boven het maaiveld

Wat betekent authentiek eigenlijk?

Tegenwoordig word je doodgegooid met artikelen die het over authentiek hebben. Het komt mij af en toe wel als een beetje afgekloven over maar wat houdt het woord in? Zoals je hieronder ziet geeft de Van Dale betrouwbaar, geloofwaardig als betekenis. Nou dat klinkt al minder afgekloven. Authentieke mensen zijn zichzelf, echt. Ze durven zichzelf te laten zien, te laten horen. Authentieke mensen durven met hun hoofd boven het maaiveld uit te steken.

Hoe herken je authentieke mensen?

♦ Ze hebben zelfvertrouwen en uitstraling;
♦ Ze zijn origineel, zelfs eigenwijs; ze gaan vaak hun eigen weg;
♦ Ze reflecteren regelmatig hun eigen handelen, waarden en overtuigingen;
♦ Ze passen zich gemakkelijk aan aan nieuwe situaties;
♦ Ze zijn niet bang fouten te maken maar zien deze als leermomenten;
♦ Ze zijn zichzelf en beslissen zelfstandig. Het zijn geen klonen;
♦ Ze zijn bereid te leren en staan open voor feedback.

Jouw authentieke ‘ik’ maakt jou speciaal

Maar wat houdt dat nu in mijn authentieke ‘echte’ ik. En hoe kom ik erachter wat nu de essentie van mijn persoontje is. Waarom doe jij wat je doet? Wat is nu echt de reden dat jouw vrienden, klanten, mensen voor jou kiezen. Want als je daar eenmaal achter bent herken je jouw kracht. Echt laten zien wie je bent en waarvoor je staat. Geen concessies, gedraai, geen schijnheiligheid.

Want jij bent speciaal en uniek! Jij bent jij!

Stel jezelf een aantal vragen

Door deze vragen te beantwoorden word jij je bewust van je drijfveren. Je ontdekt het waarom. Waarvoor kom jij ‘s ochtends met plezier je bed uit? Waar word jij warm, vrolijk en blij van. Wat maakt dat andere mensen van jou houden, wat is je passie.

Als je ondernemer bent stel je dan onderstaande vragen. Misschien droom je wel van een carrière als ondernemer. Ben je werknemer of ouder, ook dan kun je deze vragen beantwoorden om te ontdekken wat duidelijk maakt wat je drijfveren zijn. Waarom ben jij de beste partner voor jouw klanten.

♦ Waarom doe ik wat ik doe. Waarom heb ik voor deze niche, doelgroep en richting gekozen.
♦ Waarom vind ik het belangrijk wat ik doe voor mijn klanten, vrienden, gezinsleden of anders?
♦ Wat doe ik anders dan anderen, hoe laat ik dat zien?
♦ Waarom help ik andere ondernemers met mijn dienst/product/eigenschappen/vaardigheden?
♦ Wat wil ik bereiken met mijn product of dienst. Wat wil ik anderen leren, waarmee help ik anderen?
♦ Wat levert het mensen op als ze voor mij kiezen? Welke oplossing bied ik? Waarmee raak ik ze.
♦ Welke emotie en gevoel wil ik oproepen en zelf ervaren?
♦ Wat mist die ander als hij of zij mij niet kiest?
♦ En wie mist er iets als ik dit niet zou doen? Als ik er niet zou zijn?
♦ Op welke manier maak ik de wereld een beetje, of een heleboel, mooier voor mijn omgeving, mijn klanten.

Ben je ondernemer? Stel dan deze vragen ook aan jouw ideale klanten
Jouw droomklanten kunnen jou precies vertellen wat:

♦ Ze van je verwachten;
♦ Wat ze nodig hebben;
♦ Waar ze behoefte aan hebben;
♦ Wat ze mooi vinden en wat juist niet;
♦ En wat ze bij andere ondernemers missen of irritant vinden;
♦ Wat hun dromen en angsten zijn;
♦ Welke problemen ze hebben;
♦ Waarmee jij ze kunt helpen.

Verwachten zowel je klanten als de mensen in je omgeving dat je hen echt helpt, ook als dat niet de oplossing is die ze vragen? Of anders gezegd vinden ze eerlijkheid, openheid en meedenken belangrijk? Ik denk het wel.

‘Als we hadden geluisterd naar de wensen van onze klant,
hadden we een sneller paard gemaakt in plaats van een auto.’ Henry Ford

Waarom zullen mensen je helpen?

Jij legt uit dat je beter op hun wensen en behoeften kunt inspelen, misschien zelfs een betere partner of vriend(in) wordt, als ze jou op weg helpen met deze antwoorden. En geloof me jouw klanten beantwoorden je vragen graag. Met deze inzichten kun jij je nog meer onderscheiden, je krijgt belangrijke inzichten, je kunt je product of dienst verbeteren. Kortom het helpt je om je authentieke ik nog beter te laten zien. Dus stel die vragen. Of je wilt groeien in relaties en vriendschappen. Toch?

Heb je jouw ’waarom’ gevonden?

En voel jij je goed bij de antwoorden die je op bovenstaande vragen hebt gevonden. Kun je visualiseren hoe jij je klant helpt, wat het hem of haar oplevert en wat voor gevoel en emotie dit oproept. Voor jezelf en voor je klanten? Voel je hoe jij het leven van jouw ideale klant, je omgeving ietsje gemakkelijker of mooier kunt maken? Heb je goed in beeld wat dit voor mensen betekent?

Megafijn. Dan ben je een mooi eind op weg om jouw authentieke ik te verwoorden en uit te dragen naar jouw klanten. Je weet hoe en waarmee jij je onderscheidt van anderen. Je hebt besloten om geen grijze muis meer te zijn.

Ga aan de slag door jezelf uniek te uiten

Wat is jouw passie en waar word jij blij en happy van? Wat vind jij belangrijk? Leef je in. En schrijf op wat in je opkomt. Laat je hart spreken, of je klant. Laat je niet hinderen door angst. De angst over wat anderen van je vinden. Wees gewoon jezelf zoals het voor jou goed voelt.

Hoe trek je jouw droomklant aan als ondernemer

Als je goed jouw ‘waarom’ helder hebt laat je dat in al je uitingen zien, horen en lezen.

Start bijvoorbeeld met bloggen. Onder het kopje Inspiratie vind je een gratis E-book met diverse tips om meer Bezielend te communiceren met je klanten.

Je helpt met jouw kennis en jouw ervaring andere mensen op de authentieke wijze die bij jou past. En waar jij je goed bij voelt. Want je wilt heel graag jouw ideale klant helpen met zijn of haar probleem met een oplossing waar je allebei blij van wordt.

Afscheid nemen werkt

Wat te doen met mensen die jou als persoon en jouw stijl niet authentiek en bijzonder vinden? Die jouw inzet niet waarderen en jou als ondernemer en mens niet respecteren? Die je misschien wel veroordelen om wat je doet of denkt. Mijn advies is geen energie aan dit soort mensen verspillen. Neem afscheid als dit soort mensen jou belemmeringen in je voortgang. Het is mooi en goed zo, bedank ze oprecht voor hetgeen ze voor jou hebben betekend. Soms passen mensen niet meer zo goed bij jou, of andersom. In enkele gevallen kom je elkaar weer tegen.

De mensen die wel bij je passen komen vanzelf. Spendeer je kostbare energie aan de mensen die dit waarderen. Kies en je wordt gekozen. 

Hoe laat jij zien dat je authentiek en bijzonder bent? Waarin ben jij anders? En waarom kiezen jouw klanten voor jou, zijn ze blij met je? Laat het weten in de reacties onderaan dit bericht.

Meer inspiratie om Bezielend te werken en te communiceren? Gratis!

Leestips
Doe toch eens normaal. Een kloon of…
Tijd om jezelf te ontmoeten. 

 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »