Als ik kon worden, wie en wat ik maar wilde.

Liefde. Een woord met een lading nietwaar?
Liefde. Een woord met een lading nietwaar?
10 oktober 2018
hoe empatisch ben jij
Healend coachen. Veel meer dan coaching.
29 oktober 2018
Liefde. Een woord met een lading nietwaar?
Liefde. Een woord met een lading nietwaar?
10 oktober 2018
hoe empatisch ben jij
Healend coachen. Veel meer dan coaching.
29 oktober 2018
Toon alles

Als ik kon worden, wie en wat ik maar wilde.

Zit je vast? Kijk als een kind. Mara-methode.

Als ik kon worden, wie en wat ik maar wilde.

Dan wil ik mij zelf zijn is nu mijn antwoord. Niemand anders dan mijzelf. Met alles wat ik nu ben, en heb bereikt en wat ik voor anderen kan betekenen. En wat is jouw antwoord? Of ervaar je heel veel negatieve emoties en beperkende gedachten en voel je je slachtoffer van dit leven? Lees dan verder. 

Kinderen hoor je altijd zo heerlijk ongeremd vertellen wat ze denken wat ze later graag willen worden. Als ze groot zijn. Vaak de meest onwerkelijke dingen. Soms ook heel reëel omdat ze vaak hetzelfde willen gaan doen als vader of moeder. Ze twijfelen geen moment over hun dromen, of ze te realiseren zijn of niet. Volwassenen moeten tijdens mijn coachingsessies heel vaak errug lang nadenken als ik ze vraag wat ze zielsgraag willen.

En weet je er heeft tot nu toe nog niemand geantwoord: Ik wil mijzelf zijn.

Ook als je ze vraagt: Als je kon worden, wie en wat je maar wilde. Wat zou je dan zielsgraag willen? Vaak blijft het stil. Wat we als antwoord geven op zo’n vraag en waar we vaak zielsgraag een oplossing voor willen, zijn onderstaande issues. Herkenbaar?

Een poos geleden zou ik alle of in ieder geval een groot deel van onderstaande problemen en belemmeringen volmondig hebben toegegeven. Nu heb ik er geen last meer van en durf ik te zeggen dat ik zielsgelukkig ben. En wat nog fijner is, is dat ik anderen op weg mag helpen deze issues uit de weg te ruimen.

Ook al dacht ik in het begin dat het te mooi was om echt waar te zijn. Maar soms gaat het opruimen razendsnel.

Herken jij je in deze uitspraken?
Negatieve gedachten of beperkende belemmeringen.

♦ Stel dat je je nu rot, eenzaam, somber, kansloos, misschien zelfs een eeuwig slachtoffer voelt.
Hoe zou je je echt willen voelen? Stel je voor dat jij jezelf krachtig, blij, positief, opgelucht, ontspannen voelt?

♦ Stel je dat je hoofd overvol zit, je piekert, maakt je zorgen, je weet het niet meer.
Stel dat je zelf kunt sturen hoe je hoofd  kan aanvoelen? Dat je zelf de rust creëert in je hoofd.

Zeg ja tegen jezelf.

♦ Stel dat je het gevoel hebt dat mensen over je grenzen gaan, jouw behoefte negeren. Jou totaal niet begrijpen.
Stel dat je meer controle krijgt over jouw grenzen. Dat iedere nee een ja wordt voor jou! En dat dat supergoed voelt.

♦ Stel je zit helemaal vast in negatieve gedachten en beperkende overtuigingen. Je denkt dat je het niet kunt, dat het je toch niet gaat lukken.
Stel dat je inzicht kunt krijgen in je eigen manier van denken, en dat je kunt leren hoe jij zelf je gedachten bepaalt. Wat zou je liever willen denken? Dat het misschien toch zou lukken?

♦ Stel dat je het idee hebt dat de pech in je genen zit, jouw ouders en jouw familie waren ook niet echt super gelukkig en succesvol. Je bent nu eenmaal als dubbeltje geboren.
Stel dat het mogelijk is dat er iets heel anders, iets moois voor jou mogelijk is? Dat je misschien een euro wordt of misschien wel onbetaalbaar. Stel dat je inzicht krijgt in patronen die je nu vasthouden.

♦ Stel dat angst je tegenhoudt, angst om dingen te verliezen, je baan, je inkomsten, je relatie, je huis.
Stel dat je dit om zou kunnen buigen in (zelf) vertrouwen, hoop en toekomstperspectief?

♦ Stel dat je niets onderneemt om iets te veranderen omdat je bang bent voor de oordelen en afwijzing van anderen.
Stel dat je inzicht kunt krijgen waarom je die angst ervaart? En stel dat je daar anders mee om kunt gaan en anders kunt denken over die oordelen? Die er vaak helemaal niet zijn.

‘Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol en fantastisch te zijn?
Wie ben jij eigenlijk om dat niet te zijn?’
Nelson Mandela

♦ Stel je dat je je nu altijd anders, onbegrepen voelt, je snapt er geen hout van. Maar je voelt je anders dan al die anderen. Je houdt je maar stil, je houdt je in.
Stel dat je inzichten kunt krijgen in jezelf, in anderen en waarom je deze gedachten hebt. Waardoor je weer blijheid, positiviteit ervaart. Weer in jouw leven, jouw toekomst gelooft. Je gelooft dat alles mogelijk is. Als jij het wilt!

♦ Stel dat je het gevoel hebt dat je moervast zit in je leven. Je lijf, je toekomst. Misschien zelfs in een ziekte.  Je ervaart het leven als een zwart vacuüm zonder licht, zonder nooduitgang.
Stel dat jij je eigen power weer ervaart, dat je voelt dat je niet meer vast zit. Dat je de regie weer terug krijgt. Misschien zelfs je ziekte overwint of er mee leert omgaan. Dat het leven weer fijn en licht wordt. Er is weer licht om je heen.

Zorg goed voor jezelf. Zelfliefde

♦ Stel dat je denkt dat niemand van je houdt, dat je niets waard bent. Dat je geen liefde verdient, je wordt niet gehoord of gezien.
Stel dat je in de eerste plaats weer liefde voor jezelf kunt voelen. Niet meer een zoektocht of verwachtingen buiten jezelf maar in jezelf. En dat je inzicht hebt in waarom je dit verdriet ervaart. Stel dat zelfliefde jou weer laat stralen! Dat je voelt dat je heel veel waard bent.

♦ Stel dat je denkt dat niemand jou begrijpt, dat niemand jou verder kan helpen. Je bent een hopeloos geval. Het wordt em gewoon niet.
Stel dat er WEL iemand is die jou begrijpt, die ook door diepe dalen is geweest, die het ook niet meer zag zitten. Maar nu de meest krachtige versie van zichzelf is. En daarmee ook anderen op weg helpt?

♦ Stel dat het allemaal in JOU zit! Dat je zelf mag KIEZEN wat je wilt. Dat je kunt leren hoe jezelf de pootjes weer onder het gat krijgt. Dat jezelf weer de regie krijgt over je leven. Dat jij de weg mag inslaan naar gezondheid en geluk. Dat jij je met mensen verbindt op deze mooie weg. Dat er mooie dingen gaan gebeuren. Dat er weer een prachtige toekomst voor je ligt. Als jij het wilt.

Word de beste versie van jezelf!

Stel dat je eigenlijk kunt worden wie of wat je zielsgraag wilt. Verspreid jouw licht en liefde. De wereld zit op jouw te wachten.

Wat is jouw levensdoel? Als ik kon worden, wie en wat ik maar wilde

Word net is als ik jezelf, de mooiste en meest krachtige versie van jezelf! Je wilt niemand anders meer! Bij mij begint en begon alles met een Healende Coachingsessie. Een krachtige combinatie van Coaching en Healing en mijn vijftig jaar bagage. Lees ook de ervaringen en de vragen en antwoorden.

Voelt het goed? Of heb je nog vragen? Een gratis intake van een half uur kan altijd!

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »