Voor eeuwig verliefd, verloofd, getrouwd?
God vindt dit niet ok! Of wel?
10 januari 2019
Weer die somberheid
20 februari 2019
Voor eeuwig verliefd, verloofd, getrouwd?
God vindt dit niet ok! Of wel?
10 januari 2019
Weer die somberheid
20 februari 2019
Toon alles

Persoonlijk blog: Eerlijk zijn tegen mezelf

Eerlijk tegen jezelf. Laat jezelf zien. Mara Riewald

Eerlijk zijn…. tegen mezelf

Eerlijk zijn tegen mezelf is het allerbelangrijkste maar kan ook super moeilijk zijn. Vaak zeg ik tegen mezelf en anderen, ontdek jezelf en laat je ook zien en horen zoals je bent. Dat klinkt makkelijk maar dat is het zeker niet altijd. Soms, zeg maar vaak weet je eigenlijk niet eens wie je in essentie bent. En roept het weerstand op als je zoiets leest.

Maar ik weet ook wat het voor je kan betekenen om echt jezelf te zijn. En hoeveel het je oplevert als je kleur durft te bekennen voor jezelf eerst, daarna voor anderen. Die rode eend te zijn. Tegelijk is het ook soms eng, bang te zijn maar het toch doen. Uit je comfortzone.

wat maakt jou authentiek en bijzonder. hoofd boven het maaiveld
Jezelf zijn. Jouw hoofd boven het maaiveld? Eng?

Een ontdekkingstocht

Momenteel ervaren veel mensen onrust, onzekerheid, angst, somberheid en eenzaamheid. Ook ik heb dit lange tijd ervaren. In de wereld en in de natuur, ons milieu zie je dezelfde onrust op alle fronten terug. Sommige mensen worden gedwongen kritisch naar zichzelf en naar hun huidige situatie te kijken. Dit kan als gevolg van ziekte, ontslag etc. maar vooral ook door iets innerlijks. Het gevoel van ‘er is meer’.

Mensen reageren verschillend op veranderingen

De ene persoon gaat hier anders mee om dan de andere. Ik help mensen die aan de slag willen met zichzelf en die onrust. Mensen die op zoek zijn naar hun essentie. Hun eigen kracht, rust, zichzelf weer willen vinden. Ik help ze te groeien en dus ook te veranderen. Spiritueel, persoonlijk maar ook communicatief. En deze prachtige ontdekkingstocht en die reis begint altijd met een Healende Coachingsessie. En dat betekent jezelf ontmoeten.

En daar begint meteen mijn persoonlijke bekentenis.

Want voor mij was gisteren een echt groeidrempeltje en kwetsbaar moment. Mijn angsten kwamen volop boven, oude weliswaar maar blijkbaar wilden ze nog gezien worden.

In mijn omgeving en met mijn bagage, ervaring is het best wel een raar dingetje als het gaat om mijn healingkwaliteiten. Coaching en communicatie ok dat snappen ze nog maar healing, helderziendheid? ‘Heb je nu wel je antennes uit, of kijk je nu dwars door me heen’ krijg ik wel als vraag?

Ik voel de weerstand en het gevoel van ja zal allemaal wel, ook wat angst, ongemakkelijk voor het onbekende.

Tot dusver praatte ik nooit over wat ik doe. Meer in de trant van ze mogen vragen wat ze willen als ze iets willen weten. En ook vulde ik weleens in dat andere mensen me raar en zweverig, zelfs eng zouden vinden. Soms vertel ik wel dat ik een prachtige reactie heb mogen ontvangen. Zoiets dus. Daar bleef het bij omdat ik dacht dat ik aanvoelde dat mensen daar gewoon niets over wilden horen. Ik ‘respecteerde’ dat. Ik hield me dan verder stil.

Tegelijk voelde ik bij mensen afwijzing.

Ook dat trok ik me aan. Het raakte me eerst. Mensen van vroeger die me nog dag zeggen, maar eigenlijk al met de rug naar me toe staan om weg te lopen. Ineens het contact verbroken. Of mensen die bij mij voor een sessie komen en zeggen ‘wat zal de buurt wel niet van me denken als ze me hier zien’. Heb vaak gedacht tja als je jezelf laat zien zoals je bent wijzen mensen je af.

Dat is niet de waarheid

Ik liet mezelf namelijk helemaal niet zien. Ik paste me aan. Want ik weet dat heel veel mensen uit mijn oude leven, die me nog kennen met mijn oude naam, ik weet dat ze nieuwsgierig zijn. Ze volgen me en lezen mijn berichten. En in mijn communicatie ben ik heel open, stel me kwetsbaar op. Ook tijdens mijn healende coachingsessies krijg je de Mara wie ik ben. Wie ik echt ben.

Eerlijk zijn tegen jezelf. Laat jezelf zien.

Maar als ik die weerstand voelde hield ik me normaal gesproken stil en praatten we over die ander. Ik zette mezelf op de achtergrond en maakte me onbewust klein. Toch komen mensen vaak bij mij om mijn mening, hulp en advies te vragen. En dat geef ik met liefde.

Gisteren was anders

Ik respecteer wanneer iemand zich ongemakkelijk voelt. Maar als iemand mijn gezelschap opzoekt dan is dat met een reden. Ik vulde daarentegen in dat die ander een oordeel over me had. Afwijzing voelde ik.

Nee het was mijn eigen angst voor afwijzing. Mijn eigen angst om niet gehoord en gezien te worden. Minderwaardig te zijn. Dat gevoel riep dit contact bij me op. Die oude trigger uit mijn kindertijd, overgenomen van mijn ouders. Dat oude zeer van ik hoor hier niet, ik ben niet gewenst. Die oude pijn en oude trigger wilde nog een keer gehoord en gezien en gemeesterd worden. In plaats van de schuld bij de ander te leggen en in mijn schulp te kruipen. Ben ik uit die schulp gegaan, heb verteld hoe zielsgelukkig ik ben met wat ik mag doen voor mensen. Wat voor mooie resultaten mensen mentaal hebben. Vaak later ook nog fysiek omdat ze zelf door groeien. Ik hoef me niet te verbergen omdat een ander zich ongemakkelijk voelt. Ik heb ervoor gekozen eerlijk te zijn tegen mezelf. Ik mag mijn liefde en licht verspreiden. En dat mag jij ook.

Later heb ik de trigger, de pijn, de levensles alsnog bedankt. En losgelaten, en het liet mij los.

En weet je wat.

Ik heb echt prachtige sessies met mensen van alle leeftijden. Ieder mens is uniek, bijzonder, dat is iedere Healende Coachingsessie ook. En dat geldt ook nog eens voor het resultaat. Plus het inzicht dat ik mijn bijna 30 jaar ervaring als communicatiespecialist ook hierbij kan inzetten. Nou zeg maar 51 jaar ervaring als communicatiespecialist, ik was er al vroeg bij.

Maar vooral ik ben mezelf en trots

And it feels good! Als er weer iets ouds gezien en gehoord wil worden dan herken ik dat. Ik blijf mezelf en die trigger of het oude zeer laat ik er zijn. Ik zie en weet waar het vandaan komt en ik laat het gaan en het laat mij los. Dank je wel levensles. Weer een stukje gegroeid als mezelf. Hoe eerlijk ben jij tegen jezelf?

Mijn advies aan jou

Luister naar je gevoelens en emoties. Negeer ze niet, duw ze niet weg. Maar voel waar ze vandaan komen. Is het iets ouds, wat wil het je vertellen? Is het van jou of misschien vul je het in, net als ik. En doe je aannames over anderen? Eerlijk zijn tegen jezelf, is ook dit soort gevoelens, oude emoties meesteren. Liefdevol, healend communiceren met jezelf. 

Oefening bij onrust, angsten

Ik weet dat het makkelijk praten lijkt als je mijn advies hierboven leest. Daarom geef ik je een oefening die voor mij absoluut zijn werking heeft bewezen. En die ik ‘s nachts gebruik als die onrust of angsten me beheersen of voor ik slapen ga. Ik geef je 2 versies. Kijk wat voor jou werkt.

Versie 1. Visualiseer een Engel die een mandje bij zich heeft. Alles wat je wakker houdt of onrustig, angstig maakt mag je in dit mandje doen. Zo vaak als je maar wilt. En zoveel als je maar kwijt wilt. Vraag de Engel dit mee te nemen en er zorg voor te dragen. Vergeet niet te bedanken en kijk hoe de Engel de hemel ingaat met jouw mandje vol onrust, zorgen, gedachten.

Versie 2. Vind je het lastig om een Engel om hulp te vragen dan kun je visualiseren dat er een luchtballon is met zo’n grote mand eronder. Alles wat je kwijt wilt mag in die mand, plaats genoeg. Als je klaar bent geef je aan dat de luchtballon weg mag varen, hoog de lucht in. En alles wat jou verhindert te slapen gaat mee de lucht in. Het is er weer voor je wanneer jij het nodig hebt.

Ben benieuwd naar je ervaring? Eerlijk zijn tegen jezelf. Moeilijk?

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »