Blokkades van hooggevoelige mensen

Eerlijk duurt het langst Mara Riewald
Eerlijk duurt het langst
18 september 2017
genieten van onzekerheid
Ben jij bang voor onzekerheid?
9 oktober 2017
Eerlijk duurt het langst Mara Riewald
Eerlijk duurt het langst
18 september 2017
genieten van onzekerheid
Ben jij bang voor onzekerheid?
9 oktober 2017
Toon alles

Blokkades van hooggevoelige mensen

hart word weer een rots in de branding mara riewald

Gratis online workshop. Mijn kado voor jou. Doe je mee?

Blokkades van hooggevoelige mensen!

Vorig weekend heb ik een superfijne Business en Healing Retraite bijgewoond. Twee dagen in een superhotel in een bosrijke omgeving met negentien hele bijzondere, prachtige gelijkgestemden. Uiteraard hooggevoelig. Allemaal hadden we als doel: beter en meer naar je intuïtie luisteren en je hart volgen ♥. Maar ja makkelijk gezegd natuurlijk. Luister jij naar je intuïtie? Of ervaar je blokkades die je weerhouden te genieten van het leven? Wat zijn blokkades van hooggevoelige mensen?

Twee dagen hebben we een groot aantal uiteenlopende oefeningen gedaan om meer inzichten te krijgen, beter naar je intuïtie te kunnen luisteren. Je blokkades opsporen etc.

Persoonlijk ben ik na een lange reis inmiddels redelijk goed in balans als het gaat om in het NU te leven in combinatie met mijn hart en intuïtie te volgen, toch heeft dit mij heel wat inzichten en wijsheden opgeleverd. Oftewel het was een feestje van herkenning. Vooral dankzij de ontmoeting met zoveel gelijkgestemden. 

Welke blokkades ervaar jij

Een aantal blokkades die vrijwel ieder hooggevoelig mens heeft zijn namelijk universeel, of anders gezegd vrijwel iedere HSP (hooggevoelige) heeft van een of meer blokkades last. Een aantal noem ik hieronder. Wellicht een eye-opener:

♥ Je laten weerhouden van het luisteren/volgen van je intuïtie door angst voor schaarste, oordelen van anderen en ook je eigen oordelen
Beperkende gedachten vaak in je jeugd ontstaan maar die je nu zelf (on)bewust in stand houdt, zoals ik kan het niet, ik ben te dom, te dik, niet slim, niks voor meisjes, ik mag het niet etc.
♥ Jezelf nooit goed genoeg vinden
♥ Door een ander bestempeld worden als dramaqueen/king of aansteller.
♥ Het gevoel hebben niet waard te zijn gehoord en gezien te worden. Vraag aan jou: wil jij wel gehoord en gezien worden?
♥ Continue kijken naar anderen die volgens jou meer weten, het beter kunnen, slimmer zijn etc. Waardoor je de kennis ook buiten jezelf blijft zoeken en geld blijft uitgeven voor trainingen die je misschien niet nodig hebt, challenges blijft volgen etc.
♥ Je laten triggeren door het geschreeuw, advies en meningen van anderen om je heen, het houdt je weg bij je intuïtie en rust
♥ Jezelf slachtoffer voelen
♥ Geen notie hebben van je eigen kracht, die je absoluut hebt (meer dan je denkt)
Blijven uitstellen, niet in actie komen. Vaak a.g.v. Perfectionisme. Ik moet eerst nog die cursus volgen, dat boek lezen, die kennis beheersen, ik ben nog niet goed genoeg
♥ Het gebrek aan vertrouwen in jezelf en de toekomst
♥ Niet goed geaard zijn, snel van je stuk raken
♥ Weinig of geen flow ervaren of er heel snel weer uit zijn
Gevoelig voor verslavingen of in ieder geval afleiding zoeken in dingen die niet goed voor je zijn als je je rot voelt.

De opsomming is uiteraard niet compleet maar ongetwijfeld zul je er eentje of waarschijnlijk meerdere herkennen.

Welke blokkade weerhoudt jou je hart te volgen?

Herken jij jezelf in een aantal punten? Het is aan te raden om eens een bijeenkomst bij te wonen van mensen waarvan jij kunt leren of waar je inspiratie kunt opdoen. Het helpt je in je proces en je spirituele ontwikkeling als hooggevoelige.
Leuk een reactie van je te lezen onder dit bericht. Weet je niet zeker of je hooggevoelig bent? Doe dan deze test.

Onderzoek 2018 
Al een poos was er sprake van dit onderzoek over hooggevoeligheid. Misschien vind je het interessant te lezen waarom hooggevoelige mensen anders reageren. Onze hersenen werken wat anders.

Word weer een rots in de branding voor jezelf en voor anderen.
Je hart volgen helpt je daar zeker bij.

Over deze foto: Het hart is een prachtig cadeautje van Jochem Weemaes en de Hartekriebel is van Joke Plaatsman.

Een prachtig cadeau en herinnering dat het goed en liefdevol is naar je hart te luisteren. Ook als je niet hooggevoelig bent.
hart word weer een rots in de branding mara riewald

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »