Wanneer is het tijd voor jouw toekomstdroom?

Weer die somberheid
20 februari 2019
Moedig zijn is niet zonder angst
Eerst zien, dan geloven!
20 mei 2019
Weer die somberheid
20 februari 2019
Moedig zijn is niet zonder angst
Eerst zien, dan geloven!
20 mei 2019
Toon alles

Wanneer is het tijd voor jouw toekomstdroom?

Wat is jouw toekomstdoel

Mensen die bij mij komen zitten meestal vast. Diep in hun hart weten ze wat ze zielsgraag willen, echt wel! Maar tegelijk saboteren ze zichzelf onbewust. Het lukt allemaal gewoon niet en de issues en problemen die eerst klein leken worden steeds groter. Met als gevolg dat je steeds verder van je padje bent verwijderd. Totdat je eenvoudig niet meer weet welke kant je op moet bewegen. Wat is er aan de hand?

Je komt niet in actie

De actie blijft achterwege. En dat is ook vaak mijn valkuil (geweest). Je wilt wel van alles. Plannen maken lukt ook prima. Je bent enthousiast. Maar verder kom je niet, je blokkeert heel simpel gezegd. En die actie blijft achterwege om uiteenlopende redenen:

🤜 ik ben nog niet zover, ik wil eerst nog….
🤜 je hebt alles nog niet helder genoeg.
🤜 je gelooft niet in jezelf.
🤜 anderen zitten je op de nek, je voelt je opgejaagd en dat blokkeert je.
🤜 je bent bang. Bang dat het niet lukt.
🤜 je hebt geen medestanders. Wel tegenstanders misschien?
🤜 je zit voor je gevoel vast.  En daardoor ga je in je hoofd zitten. En je kunt nu eenmaal niet tegelijk in je hoofd zitten en naar je gevoel luisteren.
🤜 je blijft ‘het’ maar buiten jezelf zoeken.
🤜 je plannen veranderen voortdurend. Je omgeving maar ook jijzelf wordt er gek van.

En dan?
Gebeurt er niks, verandert er niks en blijf je hangen of ga je nog meer vastzitten.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

De oplossing lijkt zo simpel

In actie komen. ‘Klinkt makkelijk ja’ hoor ik je zeggen. 😖 is ook zo. Maar in actie komen, zelfs met kleine stapjes zet de energie al in beweging. Helpt je het universum aan jouw kant te krijgen. Helpt je die flow te voelen, die hoge energie die je voelt als je blij, gelukkig bent! Het is net een dominospel. Ieder stapje/blokje raakt een ander stapje/blokje.

dominoeffect Realiseer je droomleven, droomtoekomst. Maar kom in actie. Ieder stapje/blokje raakt een ander stapje/blokje.

Hoge energie voelen

Ga in gedachten maar eens terug naar zo’n heerlijk blij moment. Het mag alles zijn. Een mooi moment met je partner, met je kind, zakelijk, een vakantiedag. Ik voel het altijd als ik zie hoe mijn klanten na een healende coachingsessie afscheid nemen of later vertellen hoe het gaat. Of als ik een prachtige referentie mag ontvangen.

Maar ook als ik denk aan onze toekomstdromen. Wij hebben momenteel alles verkocht, ons huis en ons prachtige chalet in de bossen. Onze hele inbloedel slaan we op en we gaan tijdelijk op een camping wonen. Wel in een mooie bungalow met uitzicht op de heide. Rust, genieten.

En dan op zoek naar onze droomwoning met mijn eigen praktijkruimte waar ik trainingen, healende coachingsessies kan geven. Tuurlijk is het spannend. Maar vooral ook heerlijk die voorpret.

Hier gaan wij tijdelijk wonen.

Ik voel me dan zielsgelukkig als ik droom over de toekomst, hoe mijn werk nog meer vorm gaat krijgen. Mijn trainingen, healing en coaching in ons prachtige huis ergens.

Maar ook als ik contact met mijn klanten heb na een sessie voel ik me intens dankbaar en gelukkig. Voor hen maar vooral ook voor mezelf. Dat gevoel werkt verslavend. En ik voel het tijdens het typen van dit bericht! Misschien ook omdat ik net een prachtige referentie heb ontvangen.

Heb je jouw moment gevoeld? Ja? Nou dat is de energie die je ALTIJD in jou naar boven kunt halen!

Ook als het eventjes een moment ietsje minder gaat. Dat fijne supergelukkige moment terug halen. Als een visualisatie ervaar je dat heerlijke moment opnieuw!

Genieten.

Een oefening om te werken aan je droomplannen.

Vind je het tijd voor jouw toekomstdroom? Doe dagelijks vijf dingen die een bijdrage leveren aan jouw droomtoekomst. Het hoeven echt niet hele grote stappen te zijn. Ook kleine dingetjes werken mee. Schrijf ze op. Nu is dit voor iedereen anders dus hou ik het even bij mijn dromen.

Enkele stappen die ik al langere tijd zet of heb gezet:

1. Visualiseren wat ik/we heel graag willen bereiken als einddoel. Dit kan een dynamisch einddoel zijn. Voor mij was dat niet het geval. Ik droom van een woning met een blokhut of tweede woning die ik gebruik om klanten te ontvangen voor trainingen of healende coachingsessies. Ook geschikt voor groepen of gezinscoaching. De woning heeft een grote tuin en er is een klusruimte voor mijn partner. Het is een locatie waar zowel wij ons thuis en gelukkig voelen maar waar ook vooral mijn klanten zich veilig en fijn voelen.

2. Grote stappen die we hebben gezet. Ons huis te koop gezet en ons chalet. En daarnaast een plek waar we tijdelijk plezierig en rustig kunnen wonen. Plus een opslagmogelijkheid voor onze inboedel. Informeren naar de regels en eisen die wonen op een camping met zich meebrengen.

3. Voelen hoe het is als een stap is gezet. Als we een stapje verder zijn bij onze droom. Genieten van ieder stapje. Vieren als iets is gelukt. Dat voelen zet je in een hogere energie.

4. Vertrouwen hebben. Werken aan het vertrouwen, soms best lastig want die apen en beren komen af en toe langs. Maar vertrouwen maakt je sterk. Bovendien komen die apen en beren vrijwel nooit op je weg. Je bedenkt ze zelf maar vaak zijn ze niet reëel. Jij bepaalt of je erin gelooft of niet. Vertrouwen houdt je positief. En houdt je in beweging.

5. Je administratie en financiën op orde. Er verandert veel als je ineens geen huis meer hebt. Abonnementen wijzigen, adres wijzigen etc. Ook bedrijfsmatig brengt het wijzigingen mee. Allemaal kleine en grotere stapjes.

6. Je verhaal en je dromen delen met anderen. Optimisme en geloof werkt aanstekelijk merk ik. Jouw optimistische en blije uitstraling energie straal je letterlijk uit naar anderen. Ik hou van blije, positieve en optimistische mensen. Daar word ik weer blij van.

Wanneer is het tijd voor jouw droomtoekomst? Durf je nog te dromen? Tuurlijk. Ga je ook in actie komen? Misschien wil je enkele stappen met me delen? Vind je het moeilijk om in actie te komen, heb je het gevoel dat je wat vast zit in je leven, je werk, mentaal? Misschien is een healende coachingsessie een fijn begin voor jou? Of is een gratis intake misschien een eerste stap?

Maar blijf alsjeblieft dromen.
Wie zijn dromen opgeeft, geeft zijn leven op.

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »