Tijd om jezelf te ontmoeten. Mara Riewald
Tijd om jezelf te ontmoeten?
16 november 2018
Hoelang blijf jij in je gevangens comfortzone
Hoelang blijf jij in je gevangenis?
19 december 2018
Tijd om jezelf te ontmoeten. Mara Riewald
Tijd om jezelf te ontmoeten?
16 november 2018
Hoelang blijf jij in je gevangens comfortzone
Hoelang blijf jij in je gevangenis?
19 december 2018
Toon alles

Waarom jouw dromen nooit uitkomen.

Waarom jouw dromen nooit uitkomen

Stiekem droom je, over later……

Maar iedereen leunt op jou, hoe kun je nu kiezen voor jezelf, voor je eigen dromen, denk je. ‘Wie zorgt er dan voor het inkomen, wie betaalt dan de studie voor de kinderen. Wie doet het huishouden? En waar vinden we een andere betaalbare woning die genoeg ruimte en comfort biedt, net zoals dit prachtige huis.’

‘Want als ik kies voor mezelf moet ik mijn baan opzeggen. Kunnen we dan nog wel op vakantie? En kunnen de kinderen nog wel sporten, leuke dingen doen? Mag ik zo egoïstisch zijn om al die veiligheid en zekerheid voor mijn gezin op het spel te zetten? Ze rekenen toch op mij?’

‘No way. Dat gaat echt niet lukken. Dat kan ik toch niet maken!’ En je dwingt jezelf te stoppen met dromen.  Want voor je het weet zit je hoofd weer vol met angstige scenario’s. Waarom jouw dromen nooit uitkomen.

Herken jij je in een dergelijke situatie

Een voorbeeldverhaal. Dit is overigens geen fictief verhaal.
Je verdient lekker, hebt een goede baan met aanzien! Er worden best hoge eisen aan je gesteld en vaak wordt er van onderen, van de werkvloer maar ook van boven, vanuit de directie aan je getrokken en geduwd. En dan je klanten nog. Je kunt er mee dealen, je moet wel maar leuk? Nee het is zeker geen droombaan. Maar ja het is een carrière, het betaalt goed. En je kunt als man of vrouw goed voor je gezin zorgen, ze hebben alles wat hun hartje begeert.

Ok je komt soms uitgeput, leeggezogen en chagrijnig thuis omdat het opnieuw een moeilijke dag was, met conflicten, een slechte sfeer tussen werknemers, de botsing met een directielid. Je houdt je rug recht, doorzetten. Er is geen andere keus. Iedereen leunt op jou. Ook een paar dagen ziek wil je niet, straks vakantie en dan is er genoeg tijd om uit te rusten, bij te komen, bij te slapen. Het is nu even niet anders.  Tussendoor heb je regelmatig maag- en darmklachten, hoofdpijn, spanning overal. Maar pijnstillers heb je altijd wel bij je….. en die helpen je er doorheen.

Hoe is het nu echt met je?

Soms bespreek je dit wel aan de eettafel als je partner vraagt hoe het gaat, als jullie de dag bespreken, je moeilijkheden. Als je partner zegt dat je goed voor jezelf moet zorgen. Ja hoe dan? Dat je partner je waarschuwt dat je ziek wordt als je zo doorgaat. Gefrustreerd, boos, afwerend. Het is niet de eerste keer. Je partner wil een gesprek met je aangaan over jouw gevoelens, gefrustreerd wijs je dit af. Je sluit je af.

Je luistert niet echt, je wilt niet echt luisteren. Er komen ooit wel andere tijden.
Tot zo lang nog doorzetten. Op pure wilskracht.  Het is nu zoals het is. 

Kortom je gezin ziet en voelt je worstelen en vechten maar ook afglijden. Ze maken zich zorgen en de sfeer is thuis ook niet fijn. Iedereen voelt de spanning en straks, tja een week vakantie maar de ervaring heeft geleerd dat er geen energie voor leuke dingen is. Want jij bent uitgeput. De rest van het gezin laat je met rust want ze zijn eraan gewend dat je echt moet bijtanken.

En jij denkt

Dat je vastzit. Dat iedereen op jou leunt, op jouw inkomen, jouw schijnveiligheid. Jij moet zorgen voor het gezin, je bent nu eenmaal kostwinner. Er is geen ruimte voor jou. Je voelt je verantwoordelijk. Je kinderen hebben er tenslotte ook niet om gevraagd om op deze wereld te komen. Het is jullie plicht als ouders om hen te geven wat ze nodig hebben.

Je zit vast in het moeten, jouw plichtsbesef zet je moervast en ontneemt je alle levenskracht en levensplezier. Je wilt voldoen aan de verwachtingen van anderen. Vaak weet je niet eens of dit echt de verwachtingen zijn of dat jij ze zelf hebt ingevuld.

Ook al zeggen je kinderen dat ze liever fijne, gelukkige ouders hebben dan extra geld voor dure hobby’s en kleding. Vakanties. Makkelijk gezegd denk je dan.

Je bent bang

Je voelt tegelijk pure angst om je wel echt te uiten. Want jouw dromen zijn immers toch niet haalbaar. Dat lukt je toch niet. Het is ook wel veilig in het huidige wereldje te blijven. Toch?

Tijd om jezelf te ontmoeten. Mara Riewald

Een mooi excuus om zo te blijven voortploeteren en niets te doen.  Thuis is het allesbehalve een veilige of fijne plek voor jou en je gezin.

Waarvoor ben je bang?

♦ Bang om je vleugels uit te slaan, te ontdekken wat er nog meer mogelijk is.
♦ Bang om je grenzen te verleggen, uit je comfortzone te gaan.
♦ Bang om op jezelf te vertrouwen.
♦ Bang om te geloven dat de wereld niet ophoudt met draaien als jij je hart volgt.
♦ Bang om erop te vertrouwen dat het allemaal wel goed komt.
♦ Bang om je eigen kracht, talenten en vaardigheden te ontdekken.
♦ Bang om te ontdekken in welke schijnveiligheid en schijnzekerheid je nu gelooft.
♦ Bang om risico te nemen.

Herkenbaar? En wat ga jij er aan doen?

Dit voorbeeld hierboven is nogmaals geen fictief verhaal! En de ervaring en realiteit van vele anderen. Misschien is het jouw verhaal wel.

Stel dat je wel je dromen gaat realiseren, dat het wel mogelijk is?

Dat wordt mogelijk als jij de verantwoordelijkheid voor jezelf en je gezondheid, je welzijn neemt. Als je besluit dat je het waard bent om te ontdekken wie je bent, wat je kunt.  En jezelf de ruimte geeft om je te ontplooien.

Dat je besluit risico te nemen en het leven aan te gaan. Dat je je open gaat stellen voor je gezin. Eerlijk en open vertelt hoe het met je gaat. De eerste stap gaat zetten.

Dan….

Wordt het leven anders. Als je inziet dat we hier op aarde zijn om te doen wat we zielsgraag willen doen. Niet omdat we moeten, nee omdat we het zielsgraag willen, zoals het is bedoeld.

Dan leven we pas echt! Als we naar ons hart, ons gevoel luisteren en daarnaar leven.

♦ We experimenteren, we leren, we groeien.
♦ Als mens, als partner, als werknemer of ondernemer, als ziel.
♦ Het avontuur aangaan om al je talenten, vaardigheden al je mogelijkheden te ontdekken.
♦ Jezelf zichtbaar te maken zoals jij als uniek, bijzonder mens bent.

Dat je ontdekt dat je immens trots op jezelf mag zijn.  Je eigen power ervaren en voelen.

En nee het hoeft niet allemaal in een keer. Ook stapjes helpen je vooruit. Ieder stapje brengt je dichter bij je droom.

Vraag:
Wat denk je dat dit met je gezinsleven gaat doen? Als jij die eerste stap gaat nemen.
Vertel eens wat is jouw droom? 

Enneh… wil je een begin maken? Bijvoorbeeld loskomen van je angsten, je moeten, je stressklachten? Lees dan eens over Healend coachen.  En vergeet ook niet de ervaringen te lezen. En waarom zouden jouw dromen nooit uitkomen.

 

 

 

 

Mara Riewald
Mara Riewald
Ik ondersteun (hooggevoelige) mensen, jongeren, jongvolwassenen om 'achter' hun klachten, problemen te leren kijken. Ik help je aan inzichten in en transformatie van je blokkades, antwoorden op wat je belemmert. Het ongrijpbare grijpbaar maken. Mijn werkwijze die meer dan Healing en meer dan Coaching is, een combinatie van uiteenlopende healingmethodieken, oude wijsheden en richt zich op persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. En weer contact maken met ;'vergeten' gaven en talenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »