Vind jij het moeilijk voor jezelf op te komen?

Gratis training Bezielend Assertief Communiceren

Van verlegen, onzeker naar assertief? Dan is deze gratis Training Bezielend Assertief Communiceren voor jou.  Vijf weken lang ontvang je iedere week informatie over een bepaald onderwerp met een opdracht die je thuis mag maken. Vervolgens bespreek ik die opdracht en het onderwerp via een Facebook Live uitzending. Je krijgt vooraf de gelegenheid om vragen te stellen in deze community. Deze community is alleen voor leden dus het is een veilige omgeving om je ervaringen te delen en je vragen te stellen. 

Vind jij het moeilijk om voor jezelf op te komen?  Of maak jij je in sommige situaties of bij bepaalde personen onnodig klein? Verwachten anderen van jou dat je altijd voor ze klaar staat en durf je geen nee te zeggen?

Misschien kom jij weinig aan bod en maken andere mensen de dienst uit op je werk, thuis, op school? Herkenbaar? Zou jij heel erg graag wat meer assertief willen zijn? Lees dan verder.

Bezielend communiceren, effectief communiceren begint met assertief zijn.

Verschil in assertief en agressief gedrag

Assertief: betekent dat je zelf stevig in je schoenen staat,  dat je op een liefdevolle manier je mening uit. Je bent in contact met je gevoelens en communiceert overeenkomstig je gevoelens. Zonder een ander daarmee onnodig te beschadigen. Soms is dat onvermijdelijk.

Agressief: opkomen voor jezelf en de ander opzettelijk kwetsen of beschadigen. Dit kan fysiek gedrag zijn (slaan, schoppen) maar ook schijnheilig gedrag of op een intimiderende wijze persoonlijke vragen stellen, vloeken of schelden.

Training Bezielend Assertief Communiceren

Vertoon jij agressief, passief of passief agressief gedrag?

Passief agressief of subassertief: houdt in dat je nooit eerlijk zegt wat je vindt of wat je denkt. Het kan zijn dat je sarcastisch bent of met humor of hinten laat weten wat je vindt. Mensen snappen je daardoor vaak niet.

Wat voor gedrag vertoon jij? Voorbeelden:

Herken jij jezelf in onderstaande voorbeelden?

Angst dat mensen je niet meer aardig vinden

Mensen gaan voortdurend over je grenzen heen, je kunt moeilijk nee zeggen, je bent bang dat mensen je laten vallen, je niet meer zo aardig vinden.

Moeilijk om nee te zeggen

Soms wordt je zelfs ’s avonds na tien uur gebeld door een vriend(in) die zijn/haar verhaal aan je kwijt wil. Je neemt de telefoon op, durft niet te zeggen dat je graag naar bed wilt. Na het gesprek is je vriend(in) enorm opgelucht en jij ligt nog uren wakker. Had je de telefoon maar niet aangenomen.

Omgaan met autoriteit

Je wilt heel graag je grenzen aangeven bij je werkgever maar je durft niet omdat je bang bent je baan te verliezen. En uiteindelijk doe je met tegenzin wat jouw werkgever van je vraagt.

Je voelt je minderwaardig

Je hebt in je hoofd wat je zou willen zeggen als iemand iets van je gedaan wil krijgen maar het lukt eenvoudig niet. Je ziet er tegenop met dit soort mensen te werken of in gesprek te gaan. Je voelt je minderwaardig en je kunt niet tegen die ander op.

Doen wat anderen zeggen

Het hoort zo, het is je vroeger thuis geleerd om anderen te helpen. Misschien heb je geleerd dat kinderen er mochten zijn maar dat ze niet gehoord mochten worden. Of je moest luisteren en doen wat volwassenen van je vroegen. Nu doe je dat nog steeds ondanks dat je volwassen bent. En je voelt je steeds meer een deurmat.

Herkenbaar?

En wil jij graag leren om voor jezelf op te komen op een liefdevolle, respectvolle manier? Dan is het tijd voor deze training Bezielend Assertief Communiceren.

Wat komt in deze training aan bod:

  • jouw eigen gedrag (h)erkennen, het effect van dit gedrag;
  • herkennen van agressief, passief-agressief gedrag;
  • blokkades en oorzaken van niet-effectief gedrag;
  • inzicht in behoeftes;
  • voordelen maar ook nadelen van assertief zijn
  • visualisaties en meditatieve oefeningen;
  • assertiviteit in je dagelijks leven;
  • assertiviteit op je werk;

Waarom zou je deze gratis training volgen?

Bijna vijftig jaar houd ik me ook al bijna 50 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling, omgaan met hooggevoeligheid, agressieve mensen, mezelf klein maken en me minderwaardig voelen, angstgevoelens.

In al deze jaren heb ik zelf diverse cursussen en trainingen gevolgd van uiteenlopende instanties. Oneindig veel boeken gelezen, me verdiept in psychologie. Teveel om op te noemen.

Overal haal je iets vandaan maar het resultaat ‘Effectief met zelfvertrouwen met anderen omgaan, effectief en assertief Bezielend Communiceren’ heb ik uiteindelijk mezelf aangeleerd. Het is een moeilijk, lang en pijnlijk proces als je dit alleen moet doorlopen.

Assertiviteitscoach en ervaringsdeskundige

Als (assertiviteits)coach en ervaringsdeskundige help ik je een start te maken met dit leerproces. Met als uitgangspunt de valkuilen van de deelnemers plus veel voorkomende situaties. Ik maak gebruik van kennis en oefeningen die mij enorm hebben geholpen. En ik maak gebruik van assertiviteitsmethoden en Geweldloze communicatie en mijn eigen theorieën en ervaringen.

Ter kennismaking krijg jij deze gratis Training kado. Vijf weken lang krijg je van mij informatie, opdrachten en beantwoord ik je vragen via Facebook Live. Zie het als een kennismaking. Heb je daarna nog behoefte om meer te leren over gedrag en assertiviteit dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer deze training Bezielend Assertief Communiceren wordt georganiseerd? Dan mag je me mailen of je mag van het contactformulier gebruik maken. Vragen? Bellen mag ook. 06-22953 793.

Kennismaken en meer lezen over mij?