Bezielend assertief communiceren

Bezielend, assertief en effectief communiceren

Met jezelf, met collega’s, je werknemers, je naasten.

De vrijheid om te communiceren en je te mogen uiten op een manier die past bij jezelf. Die respectvol en liefdevol is, ten opzichte van jezelf maar ook tegen anderen. Kortom in vrijheid mogen zeggen wat je voelt en denkt, vindt. Dit hebben we vaak thuis en op school niet geleerd. Waardoor we agressief, bang, onzeker in het leven staan en daarmee onszelf en anderen vaak beschadigen.

Herkenbaar voor jou?

Je weet misschien niet goed hoe jij je moet uiten. Je vindt het lastig grenzen aan te geven en je durft niet zo goed voor je mening uit te komen. Vaak voel je je overweldigd door anderen.

Of ben jij continue in conflict met jezelf, je kinderen, je collega’s, je partner. Je leeft vaak met veel frustratie omdat ze jou eenvoudig niet willen begrijpen, zo voelt het voor jou. Op de een of andere manier zeg en doe je steeds iets wat anderen irriteert. Of voel jij je door anderen geïntimideerd en kun je geen nee zeggen. Het maakt je klein en onzeker.

Je zou zielsgraag beter willen leren hoe je je kunt uiten en hoe je op authentieke maar effectieve wijze met jezelf en met anderen kunt communiceren.

Of ben je ondernemer en je hebt het gevoel dat jij je medewerkers continue moet controleren en achter de broek aan moet zitten. Ze luisteren eenvoudig niet en saboteren je. Ligt het nu aan jouw manier van communiceren of..?

Pak de regie terug over je leven, je werk, je communicatie.

Effectief en Bezielend communiceren

Houdt in dat je woorden uitwisselt met verschillende mensen. Dat je dit doet op een respectvolle wijze met erkenning voor de ander. Zodra je communiceert op een agressieve wijze, waarop je anderen jouw visie en oordeel wilt opdringen, ontstaan er misverstanden en wrijving.

Toch is het belangrijk dat je communiceert en assertief bent op een manier die bij jou past. Dat jij als mens een rots in de branding bent, je zo voelt en dus ook zo met andere mensen omgaat.

Hier in Nederland leven we met miljoenen mensen die allen hun eigen waarheid en visie hebben. Jouw waarheid en visie is dus maar een heel klein onderdeeltje van die waarheid. De kunst is de ander in zijn/haar waarde te laten. Maar ook jij mag je eigen visie hebben.

Ik wil meer weten! Stel je vraag en neem contact op.

Wat komt in deze training aan bod:

♦ Jouw eigen gedrag (h)erkennen, het effect van dit gedrag.
♦ Inzicht en herkennen van agressief, passief, passief-agressief gedrag.
♦ Blokkades en oorzaken van niet-effectief gedrag.
♦ Veel praktijkvoorbeelden, veel oefenen.
♦ Assertiviteit op je werk.

Wat komt in deze training aan bod:

♦  Oefeningen om het gewenste gedrag aan te leren.
♦ Visualisaties en meditatieve oefeningen.
♦ Assertiviteit in je dagelijks leven.
♦ Je houding. Hoe reageren anderen op jou.
♦ Voordelen maar ook nadelen van assertief zijn.

Hulp van een assertiviteitscoach

Als (assertiviteits)coach en ervaringsdeskundige help ik je stap voor stap door dit leerproces heen. Met als uitgangspunt de valkuilen van jou als deelnemer plus veel voorkomende situaties. Ik maak gebruik van kennis en oefeningen die mij enorm hebben geholpen. Daarnaast maak ik gebruik van assertiviteitsmethoden en Geweldloze communicatie en natuurlijk mijn eigen theorieën en ervaringen.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer deze training Effectief Bezielend Assertief Communiceren wordt georganiseerd? Dan mag je me mailen of je mag van het contactformulier gebruik maken. Vragen? Bellen mag ook. 06-22953 793.

Ook Incompany mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Bezielend, assertief en effectief communiceren
Translate »